Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők(főleg anyák) ti ha...

Szülők(főleg anyák) ti ha tudnátok hogy éhezik a felnőtt gyereketek, akkor éreznétek bármilyen felelőséget, vagy hagynátok, mivel felnőtt és így már nem a ti felelősegetek?

Figyelt kérdés

Én személy szerint nem tudom megítélni hogy ilyen helyzetben van e felelősége még a szülőnek vagy mivel 25+ a gyereke, így már csak magára számíthat?

Ezért kérdezem mit gondol más

2023. júl. 27. 14:02
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
15%
Miért főleg anyák?
2023. júl. 27. 18:10
 12/59 anonim ***** válasza:
83%
Mindenkinek szívesen, kérdés nélkül adok ételt és tiszta vizet, akinek szüksége van rá. A családomnak pláne. Az lenne a minimum, hogy nálunk ebédelne, legalább hétvégénte, és mindig csomagolnék neki ételt a jövő hétre.
2023. júl. 27. 19:12
 13/59 A kérdező kommentje:

Le tudom írni részletesen

Igazából rólam van szó, pénzhiány miatt

Covid alatt megszűnt a munkahelyem, hazaköltöztem majd annyira lerobbantam, hogy mikor újra elkezdtem dolgozni 2 perc alatt elküldtek mert nem voltam jó semmire

(Érettségi után súlyok pszichés problémák jöttek ki rajtam, de erről nem szeretek beszélni mert úgysem veszik komolyan)

Lassan 2 és fel éve nem tudok dolgozni, covid óta nyugtatót szedek és alig emlékszem a napokra.

Vissza kellett költöznöm az anyám alberletebe, tavaly októberig nagyjából elvoltam mert volt megtakarításom, akkor kezdtem el eladni dolgaimat és nagyon erősen spórolni a kaján.

Azóta tényleg csak krumplit, tésztát, meg háztartási kekszet eszem szinte, havi egyszer veszek vmi mást pláne ilyen árak mellett

Gyerekként a nagymamám nevelt, ezért az anyámnak sosem volt rám gondja, de igazából sosem szeretett főzni, sosem volt ilyen az életünk hogy ettél e már, stb….

A hűtő szinte mindig üres, őszintén én azt sem tudom hogy ő mit eszik

Főzni egy évben maximum 4x szokott kb.

De az elmúlt 9 hónap alatt mióta van nálam ez az éhező életmód volt olyan hogy napokig csak háztartási kekszet ettem és látta hogy 4 napig ki sem megyek a konyhába, de nem kérdezte meg hogy ettem e vagy bármi

Alapvetően vékony vagyok, most 170 centi és 44 kg-ra fogytam

Most látom hogy mennyire megviseli az embert ha nincs mit enni

Őszintén nem tudom hogy ez mennyire normális, mivel felnőtt vagyok így úgy érzem nem felelős mar miattam és nem hozhatom ezt fel neki hogy ehezem mellette.

Bár egyébként kamaszként is szinte mindig zacskós levest ettem a gimi alatt.

Hiába a súlyos mentális állapot(az apám is nagyon beteg, tőle örököltem meg a traumatizalt gyerekkorom miatt van ez), szégyellem hogy 2,5 éve nem tudok dolgozni és fogalmam sincs ilyen állapotban mikor leszek képes újra vagy hogy jojjek ebből ki.

2023. júl. 27. 21:22
 14/59 A kérdező kommentje:
11 mert az apám egy nőverő pszichopata, több mint 10 eve nem láttam
2023. júl. 27. 21:23
 15/59 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, ha gyerekként nem érdekelte, hogy mit eszel, szerinted miért változna ez azzal, hogy felnőttél?

Itt nem főleg a koroddal van a baj, hanem hogy azt várod el anyádtól, hogy más ember legyen. Ennek ugyanannyi értelme van, mintha azt várnád, apád jelenjen meg, mint szerető apuka és gondozzon.

2023. júl. 27. 21:32
 16/59 anonim ***** válasza:
85%
Az ember gyereke kortól függetlenül mindig a gyereke marad a költőibb értelmében a dolognak.
2023. júl. 27. 23:16
 17/59 anonim ***** válasza:
90%

Én nem éheztem, de a családom levette rólam a kezem, amikor szrba kerültem.

Rengeteget dolgoztam, jól kerestem, kiskirályként éltem, és amikor jól ment, rájuk se bagóztam.

Amikor meg kiégtem, rosszul fektettem be, sokat vesztettem, és pszichiátriára kerültem, azt mondták, hogy ők figyelmeztettek, hogy tartsak mértéket és gondolkodjak előre, most megtanulok szerényebben élni és annyit elvállalni amennyit bírok.

2023. júl. 29. 07:12
 18/59 anonim ***** válasza:
88%
Es megtanulni ott boldogulni, ahova ledobott a sors.
2023. júl. 29. 12:18
 19/59 anonim ***** válasza:
96%
Írj a 12.-nek, hátha tényleg tud adni egy kis ételt! Aztán keress ingyenes étkezési lehetőségeket, miközben a gyógyulásodon dolgozol! Anyudra ne várj, ez nem felelősség, hanem képesség kérdése ezen a ponton. Kérj enni tőle, a szomszédoktól, barátoktól, keress neten lehetőségeket, szerezz kaját ha ennél! Kérj segítséget, ne egyetértést! Ne azzal a tudattal akarj éhenhalni, hogy neked volt igazad, anyud rossz szülő... Hanem legyél jó anyukája önmagadnak, szerezz jó kaját, egyél! Bárcsak segíthetnék többel is, remélem ez a pár szó is használ majd valamit, jót akarok neked, aggódom érted, de muszáj cselekedned, ne lekibékét akarj, hanem egészséget! Kezdd el, jó lesz!
2023. júl. 29. 19:32
 20/59 A kérdező kommentje:

De pontosan ezért kérdeztem, mert én egyszerűen nem tudom ezt objektíven nezni.

Nyilván ha a törvényt nézzük akkor elvileg 18 éves korig egy szülő felelősséggel tartozik a gyereke iránt amíg iskolában van.

De utána ha a gyerek beteg és egyszerűen képtelen dolgozni egy adott pont után, akkor a szülőnek van meg feleossege? Ezt nem tudom én eldönteni

Azt megértem hogy egy no nem szeret főzni, a legtöbb anya igen, ő nem. De az hogy látja hogy napokig nem megyek ki a konyhába és hagyja hogy csak a szobámban legyek 5 napon keresztül, az nem tudom hogy helyes e így vagy sem.

Én is arra gondolok hogy alapvetően a szülőnek van nagyobb feleossege a gyerek iránt, akkor is ha felnőtt.

Meg ugye ő 26 évvel idősebb, az rengeteget számít élettapasztalat tekinteteben.

Soha nem gondoltam volna hogy ide jutok, hogy konkrétan majdnem egy éve csak annyit tudom enni ami arra elég hogy a WC-re ki tudjak menni.

Ha el tudnék menni már rég megtettem volna, de azt hozzáteszem hogy eleve az apám is a nagyszüleim házában el a mai napig, sosem tudott elköltözni….

2023. júl. 30. 03:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!