Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, hány éves kortól/milye...

Szülők, hány éves kortól/milyen indokkal várnátok el a felnőtt "gyereketektől", hogy költözzön el?

Figyelt kérdés
Dolgozó, házias, kvázi lakótársként funkcionáló gyerekről van szó.
2023. júl. 23. 09:48
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem normális szülő nem vár el ilyet. Valamint a normális, egészséges, dolgozó gyerekben előbb érik meg az igény az önálló életre, minthogy terhére kezdene lenni a szüleinek.
2023. júl. 23. 09:52
 2/51 anonim ***** válasza:
82%
Ha nem zavar, ad a költségekbe akkor miért kéne elköltöznie?
2023. júl. 23. 09:55
 3/51 A kérdező kommentje:
Egyszerűen az, hogy egy 28 éves már ne a szüleinél lakjon, hanem egyedül vagy párral.
2023. júl. 23. 09:57
 4/51 anonim ***** válasza:
89%
Ez meg egy beteg felfogás. Régen akár 3 generáció is élt együtt egy házban, minden gond nélkül. Ha elég nagy hozzá a ház, hát akkor mi van? Mert van egy iylen " modern " társadalmi felfogás hogy kb 18 éves kort betöltötte a gyerek és akkor holnap már költöznie kell?
2023. júl. 23. 10:00
 5/51 anonim ***** válasza:
100%
Miért várnám el? Hát el akar menni, persze menjen, élje a saját életét, de ki nem tenném
2023. júl. 23. 10:13
 6/51 anonim ***** válasza:
81%

Nekem anyám egy dolgot akart: spóroljak. Ha nem látja hogy spórolok vagy nem fontos dolgokra költök (tanulás, jogsi stb) akkor kirak. Ez nem egy teljesíthetetlen elvárás.

28 évesen miből menjen és hova? Mert ok, hogy keres valaminnyit. De ha nem fél millás a fizetése és iszonyat olcsón talál lakhatást (80 ezer egy lyukban és társai) onnantól kezdve esélye nem lesz szinte az albérlet körből kitörnie.

2023. júl. 23. 10:23
 7/51 anonim ***** válasza:
86%

Ilyenkor mindig felhozom, hogy anyám pl sosem költözött el.

2 szintes családi házban nőtem fel a szüleimmel s mamámmal. Anyám is ott nőtt fel, csak akkor még egyszintes volt, s kicsit máshogy volt a régi része is elrendezve.

2023. júl. 23. 10:32
 8/51 anonim ***** válasza:
96%

Kedves kérdező, a te házad a te döntésed, de szerintem gondolkodj el azon, hogy a társadalmi normák miatt szeretnéd, ha tovább állna, vagy mert nem jöttök ki jól, útban van, kicsi a ház stb..

a mai világban még rengetegen otthon laknak ilyen korban, sőt nagyon sokan hagyják is, hogy kiszolgálják a szülők esetleg támogassák őket anyagilag, ez persze már nem oké, de ha dolgozik és kiveszi a részét a házimunkából is, akkor mi a probléma? ma már nem olyan egyszerű saját házra szert tenni, az hogy a fizetése nagy részét egy albérletre költse csak azért, hogy külön legyen, szerintem nagyon értelmetlen, azt a pénzt félre is tudja tenni

2023. júl. 23. 10:34
 9/51 anonim ***** válasza:
85%

A pénz nagy úr valóban, főleg ilyen árak mellett, de én is azt vallom, hogy ha a “gyerek" - még szűkösen is, de - megteheti, akkor el KELL hagynia a szülői fészket.

Miért? Mert az önálló élet hosszútávon szükséges egy ember egészséges jellemfejlődésének.

Harmincas éveim végén járok, és ismerősi körből két embert, egy férfit (41) és egy nőt (39) is ismerek, akik a mai napig otthon élnek. Egyiknek sincs igénye párkapcsolatra, vagy legalábbis olyan áron, ha azzal “sérül” a komfortzónájuk. A férfi ráadásul extrém módon elkényeztetett is, kvázi gyerek maradt.

Ezzel együtt nem akarok ítélkezni, mert ha így érzik jól magukat, akkor oké, az ő életük, de szerintem ez akkor sem egészséges.

2023. júl. 23. 10:44
 10/51 anonim ***** válasza:
57%
#9 szerintem attól, hogy valaki otthon lakik, még nem biztos, hogy nem önálló, ha nincs szolgálva, dolgozik, intézi a saját ügyeit, akkor miért nem önálló?
2023. júl. 23. 10:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!