Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyetemista lányotoknak...

Egyetemista lányotoknak engednétek hogy 23 évesen ne dolgozzon és itt ott lakva nem tanul?

Figyelt kérdés

Május-Júniusban fejeztem be a sulit, mesterképzésre akarok menni, de csak szeptemberben kezdődik. Fél év szünetem lesz. Addigra lesz diplomám, szerezhetnék munkát, viszont úgy, ha tudják, csak fél évig maradnék, úgy sem találnék. Előző 3 nyarat teledolgoztam, így jól esne fél év pihenő. Megengednétek a gyereketeknek? Fél évig semmittevő legyen?

köszönöm a válaszokat!

2023. júl. 26. 11:12
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
37%

Gondolom, anyagilag belefér a családodnak, hogy fél évig pihenj. Amennyiben így van, akkor megengedném a helyükben! Hiszen, eddig keményen tanultál és nyaranta is sokat dolgoztál! Tehát, szorgalmas fiatal vagy! Megérdemelsz fél év pihenőt! Utána úgyis meglesz a diplomád és jön a nagybetűs élet!

Ez egy utolsó szünet lesz az életedben! Ilyen többé valószínűleg úgysem lesz, hogy ennyit pihenhess.

Szóval, emiatt ne szégyenkezz! Megérdemled!

2023. júl. 26. 12:01
 22/48 anonim ***** válasza:
10%

Hát ha nem vár kaját internetet ruházkodást fürdővizet akkor igen. ha csak herevere van otthon akkor nem. Gondolom a mestert is a szüleid pénzén élősködve tervezed.

Én elásnám magam ha a gyerekem ilyen lusta semmirekellő lenne.

2023. júl. 26. 12:08
 23/48 anonim ***** válasza:
79%

Én közelebb vagyok a te helyzetedhez (msc utolsó félévét kezdem), de ha lenne gyerekem, megengedném neki, hogy ezt a szűk másfél hónapot pihenéssel töltse.

Ha hat hónapról lenne szó is támogatnám, főleg, hogy tudom, hogy utána folytatja a tanulmányait.

Engem amúgy támogatnak a szüleim, félig itthon-félig a koliban lakom és kapok egy havi fix 50 k-t is az egyiktől (elváltak, külön élnek), de már egyetem kezdete óta (és már előtte is) késztetést érzek arra, hogy nekem dolgozni kell és így is teszek, először alkalmi munkáim voltak, egy éve meg heti 32 órát dolgozom (papíron) gyakornokként. Én mindenkinek csak ajálani tudom, msc-n már az összes szaktársam dolgozik az egyetem mellett (BME gpk amúgy). Enélkül halálra unnám magam, a pénzem meg csak arra lenne elég, hogy létezzek. Tény, hogy néha nehéz és fárasztó, de összességében így is megéri.

Ha jól értem, most szeptemberben kezdesz, így még megvan a hallgatói jogviszonyod. A helyedben keresnék egy gyakornoki állást, egy hónap alatt betanulsz és utána tudod ho-ból csinálni a suli mellett. Persze, ha pihensz inkább, azzal sincs baj :)

2023. júl. 26. 12:14
 24/48 anonim ***** válasza:
78%
Huszonkettesnek reméljük nem lesz gyereke ilyen felfogással... Az ilyennek maximum halai legyenek...
2023. júl. 26. 12:16
 25/48 anonim ***** válasza:
23%
Azért nem jó, mert megszokod ma semmittevést.
2023. júl. 26. 12:16
 26/48 anonim ***** válasza:
44%

Valszeg kamu kérdés volt, a kérdező felszívódott.

EGY FÉL ÉV AZ HAT HÓNAP, NEM HÁROM!

Általános iskolai tananyag!

2023. júl. 26. 12:18
 27/48 anonim ***** válasza:
18%
Nem. A 23 éves már ne lógasson lábat. Főleg ne fél évig. 1-2 het belefér, max 1 hónap.
2023. júl. 26. 12:45
 28/48 anonim ***** válasza:
86%
Azt írtad, hogy már befejezted a képzést (múlt időt használtál), szeptemberben kezdődik a mesterképzés. Most július vége van, van még kB 6 heted. Úgyhogy már rég eldőlt, a szüleid engedik-e, hogy ne csinálj semmit. Minek írtad ki a kérdést? Egyébként engedték?
2023. júl. 26. 12:51
 29/48 anonim ***** válasza:
90%
A nyári szünet kB. 2 és fel hónap nem fél év. És 2,5 hónapig nem dolgozni nem olyan nagy dolog, fél év viszont hosszú idő.
2023. júl. 26. 13:18
 30/48 anonim ***** válasza:
17%

OFF: Lehet keresztfélévesre készül.

Ha tudsz, akkor érdemes vagy alkalmi munkát (pl. hostess) vagy részmunkaidőst vállalni (pl. vendéglátás) és akkor nem szólhatnak, hogy pihensz is de mellette dolgozol egyúttal.

2023. júl. 26. 13:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!