Ha húsz évesen itthon élek a szüleimmel, akkor olyankor mit szabad és mit nem?
elösször is..miert is szegyeled hogy 20 evesen egyetem alatt otthon laksz? teljesen normalis es jo dolog. En 25 eves koromig laktam egyetem alatt otthon.
Teny hogy akkor nemtudsz felnöttösködni mert a gyerek szerepben vagy otthon. Es na bumm...kikaptal ket kes miatt ez van.
"A szabadnapomat nem házi munkával töltöttem és rögtön le vagyok cseszve."
. Neked két kést elmosni egy napig tart?
Egyébként egyik dolog, hogy szúrja a szemét az ingázás, nem tudom, mi a véleménye amúgy az egészről, mi lett volna az elképzelése, de talán azt a igazolná.
Másrészt viszont itt nem szabályokról van szó, amiket be kell tartanod, mert "eltartanak": ha felnőtt vagy, akkor nincs olyan, hogy besegítesz a házimunkába. Te elvégzed a házimunkát, mert Te is ott laksz. A házimunka mindenkire tartozik ugyanúgy, aki otthon dolgozik.
Gyerek szerepben vagy otthon azért próbálnak beleszólni az életedbe. Ugyanakkor ha felnőttnek érzed magad, akkor felnőttként szerepet vállalsz a háztartásban, és rögtön egy adag "piszkálásnak" vége lesz.
Lehetőségek :
1. Átgondolod, hogy az által hogy otthon laksz, abban a háztartásban ugyanannyi szereped van, mint a többi felnőttnek. Tehát, nem besegítesz, hanem a dolgod csinálod. Természetesen ez nem megoldás arra a kérdésre, hogy szóvá teszi az ingazast anyukád. Nos, ha még nem beszélted ezt meg vele nyugodt hangnemben, akkor mondd el neki hogy miért csinálod, mik a céljaid stb. Ha már ezen túl vagytok, akkor engedd el, más ágazatban dolgozik, lehet nem érti miért akarod és nem látja benne a biztos jövőd. Ha ez a helyzet, akkor csak simán ne vedd figyelembe az erre vonatkozó megjegyzéseit.
2. Felköltözöl albiba, koliba, és akkor saját háztartást vezethetsz, de legalább nem kell ingáznod és te osztod be az idődet.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!