Egyetemista gyerekedre mennyi pénzt költesz el havonta, ha még nem dolgozik semmit?
A mondat második része azért fontos, mert tudom, hogy valaki diákmunkázik egyetem mellett, vagy éppen remote dolgozik főállásban stb. Azok a családok érdekelnének, akiknél a 'gyerek' tényleg csak tanul, nem dolgozik mellette semmit.
Nem kutakodni szeretnék, csak azért érdekel, hogy az én kiadásaim, költekezéseim hová sorolhatók.
Köszönöm, ha válaszolsz! :)
Albi: 55.000
Rezsi: 15-20.000
Telefonszámla: 13.000
"Megélhetés" (vonatjegy, buszjegy, helyi járatos bétlet, ebéd heti 2 alkalommal, bevásárlások): 40.000
Egyéb el nem számolandó: benzinpénz, amikor visznek és hoznak az állomáshoz, 2 napra csomagolt ebéd, mama sütije, sajt, szalámi, toastkenyér,amit otthonról viszek
Nem én vagyok a szülő 🙃
Otthon laktam, ingáztam minden nap busszal. Sajnos árvaellátást kaptam, annak a teljes összegét félretettem (LTP, pont havi 25-öt kaptam). Mellette kaptam tanulmányi ösztöndíjat, ami a
20 körül volt és szoctámot, ami általában 30 volt.
Simán elvoltam, otthon a netszámlát és a közös költséget én álltam. Ruhát, kaját, bérletet vettem és szórakozásra is jutott, anyutól ezekre sosem kértem, éppen elég segítség volt, hogy otthon a kaját ő állta és a rezsi nagyobb részét is. Bár azóta sajnos minden háromszor annyiba kerül...
5: Kérdés hol, miket vásárolsz be.
Én csak a vaj és fokhagyma, amiről nem vagyok hajlandó lemondani, mindegy, mennyi, persze ezt is vadászom akcióban és akkor veszek többet, de utána árérzékenyebb vagyok.
Az se mindegy, mekkora vagy, férfi-e vagy nő.
Nő vagyok, vagyis inkább lány a 20 évemmel. :)
Kifli.hu, Spar, ahová járok, havi egyszer Aldi, mert onnan csak pár dolgot szeretek nagyon és azokat megveszem egyszerre. Ha valami különlegesebbre vágyom, esetleg Culinaris (Venchi csoki a gyengém).
Mindennapi dolgokat veszek, gyümölcs-zöldség, müzli, kávé, nasik, üdítő-ásványvíz stb. Szóval amiket az ember vesz magának otthonra.
De főzni pl. csak szombaton szoktam, változó, hogy mit. Van, hogy csak egy gyors carbonarat valamilyen krémlevessel, máskor nekiállok tortát csinálni desszertnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!