Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyetemista lányotoknak...

Egyetemista lányotoknak engednétek hogy 23 évesen ne dolgozzon és itt ott lakva nem tanul?

Figyelt kérdés

Május-Júniusban fejeztem be a sulit, mesterképzésre akarok menni, de csak szeptemberben kezdődik. Fél év szünetem lesz. Addigra lesz diplomám, szerezhetnék munkát, viszont úgy, ha tudják, csak fél évig maradnék, úgy sem találnék. Előző 3 nyarat teledolgoztam, így jól esne fél év pihenő. Megengednétek a gyereketeknek? Fél évig semmittevő legyen?

köszönöm a válaszokat!

2023. júl. 26. 11:12
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
78%
A nyár az fél év? Bajok vannak, nem kicsik!
2023. júl. 26. 11:29
 12/48 anonim ***** válasza:
26%

Ha közben nyelvet tanul, vagy a jogsit csinálja, akkor megengedném, sőt támogatnám, de az abszolút semmittevést kicsit luxusnak érzem. Legalább heti 1-2 napot dolgozhatnál.

Nem kell elmondani a munkáltatónak, hogy rövid ideig dolgoznál.

Fagyit árultam így pár hónapig nyáron, újságkihordást is vállaltam 2 éve, rengeteg lehetőség van, szóval érdemes lenne, főleg a mai gazdasági helyzetben.

2023. júl. 26. 11:30
 13/48 anonim ***** válasza:
65%
Én magam miatt dolgoztam amikor csak tudtam. Így sok spórolt pénzem lett mire kikerültem a felnőtt létbe. Ma már a párommal együtt folytatjuk ezt a megtakarítást és így több millió forintot sikerült összeszedni 26 éves koromra. 😊
2023. júl. 26. 11:38
 14/48 anonim ***** válasza:
75%

Mit fél évezel itt?

Júniustól szeptemberig nem fél év telik el.

És te mégy Msc-re? Matek? :D

2023. júl. 26. 11:39
 15/48 anonim ***** válasza:
10%
Itt egy normális kérdés egy normális kérdezőtől, aki tanul, dolgozik, de azért ezt is le tudjátok húzni. Szégyen már ez az oldal miattatok.
2023. júl. 26. 11:43
 16/48 anonim ***** válasza:
71%

Én se értem ezt a fél évet. Pontosan hány hónapról is van szó?

Egyébként szerintem azért nézz szét az állások között, plusz pénz sosem jön rosszul és még bűntudatod sem lesz, hogy a szüleid pénzén élsz.

2023. júl. 26. 11:44
 17/48 anonim ***** válasza:
13%
Azért sikerült rosszindulatúan odaszúrni, hogy a szülei pénzén él... :D
2023. júl. 26. 11:47
 18/48 anonim ***** válasza:
72%
17: Te miért provokálod itt az embereket? Semmi rosszindulat nem volt bennem.
2023. júl. 26. 11:48
 19/48 anonim ***** válasza:
30%
Én sem értem, hogy jön ki ez a félév, hiszen mesterre már lezárult a jelentkezés, megvolt a felvételi és csak BA diplomával lehet jelentkezni- ráadásul mivel 2 éves képzésekről beszélünk, nem vagy nagyon ritkán van lehetőség februári évkezdésre.. Szóval nálam sem egyértelmű, hogy most akkor mi kezdődik szeptemberben amikor fél év mire BA diplomád lesz?:D (Elképzelhető, hogy csak rosszul fogalmaztál..). Egyébként én biztosan 30 alatt kimennék külföldre, van egy csomó EU mobility program ami olyan, mint az erasmus, de attól független- főleg volunteering, 3 héttől 6 hónapig kiterjeszthető és az EU-ban szinte mindenfelé lehet vele utazni (költségeket a program állja). Szerintem próbáld ki, utazgass, tanulj nyelvet. Egyébként Mo-n is dolgozhatsz, a kutya nem fogja megkérdezni, hogy 6 hónap múlva felmondasz-e, az már viszont teljesen más kérdés, hogy egyáltalán találnál-e jelenleg állást, amikor diplomások ezrével van hintve a piac...max diákmelót, azokból meg sokkal könnyebben ,,szabadulsz"vagy szezonális melót (pl.fesztiválokon/koncerteken kisegítés). Ha nem is tervezed agyondolgozni magad, egyébként a kevésbé feszes munka is a hasznodra vállhat amikor majd a CV-t valamivel fel kellene tölteni, ráadásul a kapcsolat/ismerettség sokkal többet fog érni a munkaerőpiacon, mint a diplomád- ami mellett ha nem végeztél kirívó szorgalommal valami egyebet is (kutatómunka, külföldi projekt, újságírás, HÖK stb) akkor szinte teljesen közömbösek lesznek irántad a munkáltatók, főleg pályakezdőként.. A TB-ről csak annyit, hogy amennyiben passzív hallgató vagy, nem kell tb-t fizetned- ha megszűnik a jogviszonyod akkor +45 naptól kell, de erről ki fog értesíteni a NAV, tehát tudni fogod, mikortól mit-hova-mennyit kell fizetni. A TB összege egyébként évente változik, jelenleg 9600huf/hó- szociálisan az önkormányzatnál esetleg 1 évre kérheted a felfüggesztését is, ha úgy alakul (ezt csak az egyik korábbi válaszadó helytelen adataira hivatkozva osztottam meg veled:)) Végül a kérdés lényege: mi nem ismerjük a szüleidet, a felnőttség egyik sarokköve, hogy felvállalod a konfliktus helyzeteket is és kezdetnek a saját szüleiddel képes vagy átbeszélni a jövőbeli terveidet, aggodalmaidat, gondolataidat stb. S ennek teljesen függetlennek kell lennie attól, amit mi egy anoním felületen ismeretlenül írogatunk neked: amíg ez nem megy, addig legyél akár 30 éves is, gyakorlatilag gyerekstátuszban maradsz, s hidd el, idővel sokkal nehezebb lesz ebből kitörni és felnőttként kezelni azt a rengeteg társadalmi/munkahelyi/párkapcsolati szituációt amely(ek)re bizony szinte nulla kontrollod lesz..
2023. júl. 26. 11:49
 20/48 anonim ***** válasza:
79%

Ezt a fél évet én se értem.

Nekem pl. a diploma védésem június 28-án volt. Az egyetemi tanév szept. 12. körül szokott kezdődni. Akárhogyan is számolom, ez két és fél hónap. Ha neked másképp jött össze, lehet három vagy három és fél hónap, de annál több biztos nem. Az is kb. negyed év, nem fél év.

A konkrét kérdésre visszatérve: a szüleid helyében, ha nem vagyunk olyan helyzetben, hogy az eltartásod gondot jelentene, akkor nem várnám el. Ősztől úgyis újra tanulni fogsz.

2023. júl. 26. 11:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!