Mit csináljak anyámmal, aki sose volt igazi anya?
A szüleim elváltak kiskoromban, apám nevelt fel. Anyámat pár hetente látogattuk hétvégente, de már akkor is teher volt neki. Aztán 16-18 éves korom környékén egyre ritkábban, az utobbi 3-4 évben pedig nem láttam, csak pár havonta beszélünk telón. kezdetben a COVID-ra hivatkozott, hogy ne menjek le hozzá, fél a vírustól, stb. csomagot se lehetett neki küldeni.
Tavaly nyáron mondtam neki utoljára, hogy szóljon, ha szeretné, hogy menjek, azóta se volt semmi. Szülinapra küld egy Fb üzenetet, saját bevallása szerint nem fejlődött ki benne az anyai ösztön. Olyan a viszonyunk mint távoli rokonok, akik évi 2-3x beszélnek, de akkor se kérdez például a párkapcsolatomról, csak mesél az állatairól a falun és hasonlók. Teljesen álomvilágban él.
Állítása szerint gyerekkora óta depressziós, szorongásos, éjjel él, nappal alszik. Nagyon furcsa ember, biztos vagyok benne, hogy valóban beteg mentálisan és lelkileg is, sok rossz történt vele.
Szóval sose volt igazi szülő-gyerek kapcsolat, neki ez mindig teher volt. Elvan a párjával aki 15 éve eltartja (fémezik), anyám nem dolgozik kb. 150-20 éve. Falunk laknak egy romos házban.
Kérdés: Bár csak biologiai anyámnak tekintem, de nem vagyok szívtelen. Mi a francot csináljak, ha például 15 év mulva felhív, hogy meghalt a párja, neki nincs pénze és segítsek rajta, mert különben éhen hal?
Én az elmúlt években többször mondtam neki, hogy menjen el pszichologushoz, kifizetem, legyen valami terv a jövőre de a homokba dugja a fejét, nem lehet vele ezekről beszélni.
A tesom csak néz k ia fejéből, rá biztosan nem fog tudni szamitani. nyugdija nem nagyon lesz a 20 év munkaviszonnyal, illetve egy romos hazban él egy kis faluban...
Szóval terhel a felelősség, már nyomaszt előre, hogy majd nekem kell megoldani a dolgait, miközben egész életemben le se *zart, nem ő nevelt fel és 4 éve nem láttam...
32 F
Még a saját gyerekedért se vonnak 20 százaléknál többet. A szülő tartására nem kötelezhetnek a saját magad és a gyerekeid rovására.
Nem lehet 500 k, csak ha kinézel egy szuper otthont, és önként dalolva fizeted.
#42:
Ha van gyereke akkor az valóban előnyt élvez. De szerintem a kérdező egyedülálló lehet, nem írta hogy lenne gyereke. Azt a törvényben leírt 50%-ot akkor is túlzásnak tartom.
Kérdező, ezért írta a többség azt, hogy meg kell szakítani mindenkivel minden kapcsolatot, hogy ne tudjanak megtalálni.
Ez ugyan nem túl etikus, de a számok tükrében (és ahogy anyud veled bánt), ahogy leírtad teljesen érthető lenne. Az államot csak az érdekli, hogy a szülő nem az államon vagy az önkormányzaton élősködjön (ápolás vagy segély formájában). Nekik az az egyszerűbb ha a gyerek tartja el az ilyen szülőt. Ezért is hoznak ilyen törvényeket.
Te meg vagy trükközöl vagy fizetsz.
Kérdező, erre igazából még nincs kiforrott rendszer. Nem véletlenül halnak meg sokan elfekvőben, ott se fizet be senki a szülőjének.
Most képzeld el, hogy bekerül anyád a kórházba, és nem tud semmit, csak a neved, de se lakcím, se telefonszám, akkor ugyan hol fognak felkeresni téged? Sehol, szerinted a kórház, a szoc. otthon, az elfekvő ugyan hogy fog téged megtalálni neved alapján, rád írnak Facen vagy mi?
Még örökléskor is meg kell adni a leszármazottakat, különben nem fogják tudni. Nem véletlen, hogy nem is gyakori a szülőtartásos per.
De nem értem, milyen választ várst, te egyértelműen nem akarod megszakítani a kapcsolatot, akkor tűrjél és gyűjtsd anyád eltartására
Nem gyűjtök az eltartására, de szerintem ennek a témának több aspektusa van, ezért szeretném átlátni. Könnyű leírni a képernyő mögül, hogy ezt és ezt csináld, de nagyon érdekel mit tennétek éles szituációban.
Ha keresne a 70 éves anyád, akiről tudod, hogy mindjárt rádől a ház, nincs semmije, 30 éve nem dolgozott, nincs mit ennie, megfagy a házban....
Ha felkeresne, rátennéd a telefont? Ok, nem tudja a számod, de ismeri a tesódét és rajta keresztül keres. Nem hiszem el, hogy itt mindenki azonnal, gondolkodás nélkül ignorálná, tudva, hogy éhen fog halni vagy megfagy télen.
Kérdező, elmondtam, hogy nekem ő már olyan, mint egy idegen. Én rátenném, igen, mert nem érdekel, mi lesz vele. Engem nem hat meg olyan ember, akivel mondjuk 15-20 éve nem beszéltem már, akkor sem, ha az anyám, sőt, akkor pláne nem, mert szégyen, ha ilyen szülő volt valaki, hogy a saját gyerekével nincs kapcsolata.
De persze, hogy nem mindenki tenné rá gondolkodás nélkül, az ilyenek, mint te, akik nem bírják elfogadni, hogy nem szereti őket az anyjuk, és nem is mennek el pszichológushoz feldolgozni ezt, azok nem teszik rá, hanem pénzelik, ahogy te is fogod, hiszen már most nem tudsz nemet mondani rá, pedig még nyűgje sincs.
De aki már nem beszélt vele 15 éve, azt nem fogja meghatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!