Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak anyámmal, aki...

Mit csináljak anyámmal, aki sose volt igazi anya?

Figyelt kérdés

A szüleim elváltak kiskoromban, apám nevelt fel. Anyámat pár hetente látogattuk hétvégente, de már akkor is teher volt neki. Aztán 16-18 éves korom környékén egyre ritkábban, az utobbi 3-4 évben pedig nem láttam, csak pár havonta beszélünk telón. kezdetben a COVID-ra hivatkozott, hogy ne menjek le hozzá, fél a vírustól, stb. csomagot se lehetett neki küldeni.

Tavaly nyáron mondtam neki utoljára, hogy szóljon, ha szeretné, hogy menjek, azóta se volt semmi. Szülinapra küld egy Fb üzenetet, saját bevallása szerint nem fejlődött ki benne az anyai ösztön. Olyan a viszonyunk mint távoli rokonok, akik évi 2-3x beszélnek, de akkor se kérdez például a párkapcsolatomról, csak mesél az állatairól a falun és hasonlók. Teljesen álomvilágban él.

Állítása szerint gyerekkora óta depressziós, szorongásos, éjjel él, nappal alszik. Nagyon furcsa ember, biztos vagyok benne, hogy valóban beteg mentálisan és lelkileg is, sok rossz történt vele.

Szóval sose volt igazi szülő-gyerek kapcsolat, neki ez mindig teher volt. Elvan a párjával aki 15 éve eltartja (fémezik), anyám nem dolgozik kb. 150-20 éve. Falunk laknak egy romos házban.

Kérdés: Bár csak biologiai anyámnak tekintem, de nem vagyok szívtelen. Mi a francot csináljak, ha például 15 év mulva felhív, hogy meghalt a párja, neki nincs pénze és segítsek rajta, mert különben éhen hal?

Én az elmúlt években többször mondtam neki, hogy menjen el pszichologushoz, kifizetem, legyen valami terv a jövőre de a homokba dugja a fejét, nem lehet vele ezekről beszélni.

A tesom csak néz k ia fejéből, rá biztosan nem fog tudni szamitani. nyugdija nem nagyon lesz a 20 év munkaviszonnyal, illetve egy romos hazban él egy kis faluban...

Szóval terhel a felelősség, már nyomaszt előre, hogy majd nekem kell megoldani a dolgait, miközben egész életemben le se *zart, nem ő nevelt fel és 4 éve nem láttam...

32 F

2023. júl. 8. 16:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/79 anonim ***** válasza:
88%
Koltoztesd oda magadhoz es szolgald ki 0-24-ben remelem az jobb lesz
2023. júl. 8. 18:33
 12/79 A kérdező kommentje:
Utolsó, neked sem sikerült értelmes választ adni, a gyanúm kezd beigazolódni. :)
2023. júl. 8. 18:34
 13/79 anonim ***** válasza:
90%
Akkor meg csinalj amit akarsz, neked semmi se jo, tokmindegy mit mondunk
2023. júl. 8. 18:36
 14/79 anonim ***** válasza:
81%
4 eve nem lattad akkor mit foglalkozol vele? En ha valakit nem latok 1 evi mar akkor leszarom
2023. júl. 8. 18:40
 15/79 anonim ***** válasza:
91%
Aha.. oszt milyen kötődésről beszélsz amikor világ életedben le se szart? 🤔
2023. júl. 8. 18:55
 16/79 A kérdező kommentje:
Igazatok van, nincs értelem itt kérdést feltenni arctalan, ki tudja milyen értékrenddel, EQ-val és kvalitásokkal rendelkező személyeknek. :) Szép napot.
2023. júl. 8. 19:01
 17/79 anonim ***** válasza:
100%
Majd ha 10 ev mulva felhiv hogy baj van, raersz akkor stresszelni magad, hogy mi a szart csinalj vele
2023. júl. 8. 19:03
 18/79 anonim ***** válasza:
89%

Ő csak megszült, nem ő nevelt fel és még nem is érdeklődött/érdeklődik irántad, ha rokontartást akarnak veled fizettetni, érdemtelenség miatt visszautasíthatod.

Ez nem empátia kérdése, egy egészséges lelkületű ember tud nemet mondani, észreveszi, hogy mikor használják ki és el tudja engedni más emberek terheit, sőtt, nem is veszi őket a nyakába.

2023. júl. 8. 19:05
 19/79 A kérdező kommentje:
Igen, nem ő nevelt fel, de ettől még van érzelmi kötődés egy ilyen helyzetben is.
2023. júl. 8. 19:12
 20/79 anonim ***** válasza:
63%

"Nekem miért kell pszichológus? Azért mert előrelátó vagyok és már előre próbálom csökkenteni egy esetleges negatív kimenetelű szituáció kockázatát?"

Szóval 10-15 éves távlatban előre megtervezed, hogy hogyan reagálnál egy-egy negatív szituációra...? Mi van akkor ha 15 év múlva nem hal meg a párja, hanem édesanyád hal meg előbb vagy mi van akkor ha megoldja saját magának? Olyan esetekre is fel vagy készülve, hogy mit fogsz csinálni ha 8 év múlva földrengés fog bekövetkezni vagy meteorit közelíti meg a Földet?

Itt neked van szükséged pszichológusra, mert láthatóan mély nyomot hagyott benned az édesanyád hiánya, épp azért fantáziálsz előre ilyen teljesen felesleges baromságokon.

2023. júl. 8. 19:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!