Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám nem mondta el hogy...

Anyám nem mondta el hogy testvérem születik, ezt hogy dolgozzam fel? többi lwnt

Figyelt kérdés

mikor a húgom született 6 éves voltam, az emlékem erről az egészről hogy anyám rosszul lesz, felmegy az emeletre megszüli a húgomat, apám kórházba viszi, én nem értek semmit, nagyanyám vigyázz rám napokig, aztán anyámat meglátogatjuk a kórházban, majd apám elválik tőle rá egy évre

sosem lett mély kapcsolatom a húgommal, nem éreztem kötődést felé, féltékeny voltam

anyámat szerettem, de ahogy ez mostanában kiderült tök máshogy állok hozzá, hogy dolgozzam fel? pszichológussal egyedül sikerül?vagy anyám is kell hozzá?

azért is haragszom mert veszélyeztette a húgomat...

2023. júl. 8. 16:18
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
85%
aha, és hat éves korod óra most ugrott be, hogy te nem is tudtál róla.
2023. júl. 8. 21:41
 22/32 anonim ***** válasza:
90%

Amikor az öcsém született, én 5 éves voltam. Értelmes embernek tartom magam, de őszintén szólva nekem sincs túl sok emlékem anyám terhességéről.

A kérdést olvasva elgondolkodtam, zavar-e ez engem bármiben, - most, 42 évvel később - és arra jutottam, hogy egyáltalán nem. Lehet, hogy én vagyok rosszul összerakva, de nemhogy pszichológusnak nem érzem szükségét, még negatív érzésem sincs emiatt. Kicsi voltam akkor, nem emlékszem már, ennyi.

2023. júl. 8. 21:43
 23/32 anonim ***** válasza:
89%

Nyilvánvalóan nem eltitkolta, csak nem emlékszel, és most beugrott.

Én sem emlékszem xy terhességére, mert 5-6-10 évesen nem is érdekelt. Terhes, oké, és?

2023. júl. 9. 07:43
 24/32 anonim ***** válasza:
91%

A féltékenykedésen kívül, ami testvérek között gyakran előfordul, semmilyen egyéb normalitást nem fedezek fel a sztoriban.

Szerintem a Kérdező mentálisan sérült és ebbe kapaszkodik, mit kiváltó okba.

Nekem is van 4 évvel fiatalabb húgom, de már gőzöm nincs, hogy miként éltem meg, hogy lett és akkor amíg anyám kórházban volt, ki vigyázott rám. Pedig én is féltékenykedtem rá, mert erre viszont tisztán emlékszem.

2023. júl. 9. 10:33
 25/32 anonim ***** válasza:
89%

"azért is haragszom mert veszélyeztette a húgomat..."

Mivel?

Azzal, hogy rájött a szülés és már nem tudott eljutni a kórházba?

Látszik, hogy neked alapban bajod van anyáddal, csak nem tudod, hogy mi, így mondvacsinált dolgokat szedsz elő, amivel igazolhatod magadnak, hogy jogosan haragszol.

Tényleg keress fel pszichiátert!

2023. júl. 9. 10:38
 26/32 A kérdező kommentje:
jó, köszönöm az egyetlen normális választ, amugy nem csak én nem tudtam hanem a család többi tagja se
2023. júl. 9. 12:30
 27/32 anonim ***** válasza:
75%

24-esnél a pont!

"Szerintem a Kérdező mentálisan sérült és ebbe kapaszkodik, mit kiváltó okba."

2023. júl. 9. 18:41
 28/32 A kérdező kommentje:
ok
2023. júl. 9. 19:26
 29/32 anonim ***** válasza:
95%
Most hány éves vagy? És mi tudódott ki most mert még mindig nem értem.Az hogy anyukád eltitkolta a terhességét? Mondjuk megszülte, otthon, majd kórházba ment és szépen felnőtt a hugod.Nem értem a problémát.Nem vetette el nem ölte meg ami miatt ennyire haragudnod kéne anyukádra.Irigy voltál mert mással is foglalkozott nem csak veled már.Kicsi voltál nyilván nem emlékszel.Énsem emlékeznék.Lehet azért sem szólt a családnak mert veszélyeztetett volt a terhessége.
2023. júl. 9. 22:35
 30/32 anonim ***** válasza:
38%

Én még gondoltam arra, hogy valami más miatt jöhetett ez elő a kérdezőben, hogy még azt se mondta el neki a saját anyja, hogy terhes.

Azért elég sz@r érzés, mikor mindig minden információt elhallgatnak előled.

Én pl 17 éves voltam, mikor arra ébredtem, hogy a mentőautó betolat az udvarunkra. Elvitték mamámat (mint később végül megtudtam, mert éjszaka elmászkált, elesett s eltörött a lába a forgónál). De akkor senki nem mondot semmit, pedig apámtól meg nagynénémtől is válaszokat vártam, s mint írtam, már 17 voltam.

2023. júl. 10. 17:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!