Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy dolgozzam fel, hogy utál...

Hogy dolgozzam fel, hogy utál a testvérem?

Figyelt kérdés

Sosem volt túl rózsás a viszonyunk. Néha normális, és tök jól elvagyunk, támogat. Máskor viszont akaratomom kívül, mintha csak a létezésemmel is irritálnám. Egyszerűen nem tudok mit tenni. Idegesíti őt az,hogy létezem. Vagyis ezt érzem. Semmi szándékosat nem teszek pedig. Ha a közelében vagyok, érezhetően benne van ez az irritáltság. Mondok valamit anyámnak, ő meg a háttérben epés megjegyzéseket tesz, direkbe nekem szánva kommenteli amit mondok. Vagy pl. leültem az asztalhoz meggyet enni, ő ott ült, olvasott,csak forgatta a szemét, és sóhajtozott, azzal a mély megvetéssel, hogy "istenem".

Vagy például felteszek egy tök átlagos kérdést, ő meg felháborodva olyan hangnemben válaszol, mint aki meg van botránkozva azon, hogy nekem mi nem egyértelmű. Konkrétan majdnemhogy lüvölti a fejem. Senki mással nem beszél így a családban.

Ezek ilyen apró dolgok tudom, de a napokban nagyon érezhető volt ez a feszültség, és én halálkomolyan mondom, hogy nem tudom mit követtem el.

Miért utál? Ez annyira szomorú. Sírni tudnék. Ez fáj. Felesleges konfliktus az életemben, amihez semmi közöm. Nem én generálom. Vagy ha igen mivel? Nem tudok mélyebbre ásni, de egy dolog biztos. Ezt. Vele. Nem. Tudom. Megbeszélni.

Én 19L, ő 21L.

Valaki hasonló cipőben járt már? :(

2022. júl. 8. 20:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
2 év van csak köztetek. A születéseddel "kilökted" őt az "én vagyok a szüleim szeme fénye" státuszból.
2022. júl. 8. 20:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A szüleidnek nem tűnt fel a viselkedése? Mit szólnak hozzá?
2022. júl. 8. 20:54
 3/7 A kérdező kommentje:

Nyilván ezek fel sem tűnnek nekik. Ha meg véletlen felcsattanok, vagy visszaszólok, csak megy a vita, meg kapom az ívet, hogy mennyire borzasztó az, hogy én nem szeretem a nővéremet. Így megtanultam hallgatni róla, némán tűrni az egészet. Anyámnak már nem is merem említeni. Csak leszid, és nem érti meg.

Tényleg nem tudom mit kéne tenni, ez engem lelkileg kikészít. Annyi sebet hordozok a múltból ennek kapcsán, mindig azt hiszem, hogy már régen beforrtak, feldolgoztam őket, erre jön egy ilyen, és csak azon kapom magam, hogy sírva nyalogatom a sebeimet :(

2022. júl. 8. 21:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem felcsattanni kell, hanem: 1.lehetőség: tényleg mégis leülni és megbeszélni vele. 2.lehetőség: finoman visszaszúrni, hogy a szülőnek ne tűnjön fel, de neki nagyon is. A visszaszúrás lehet egy gúnyos, ironikus kérdés (mindig az irányít, aki kérdez), vagy egy túlzott kedveskedő visszaszólás, ami természetesen ironkus, de ő nem tudja bizonyítani, hogy ironikus volt. Pl. "Jaj, nővérkém, én annnnyira szeretlek, főleg a kedvességed miatt!"
2022. júl. 8. 21:59
 5/7 anonim ***** válasza:
47%
Vagy úgymond akkor inkább amennyire lehet nem foglalkozni vele, nem kell ugymond elhetöséget adni számára hogy belekössön akármibe.
2022. júl. 8. 22:59
 6/7 anonim ***** válasza:
34%

1-esnek részben igaza van. Lehet hogy te nem látod, de a kisebb testvér általában jobban el van kényeztetve és védve van mint egy védőburokban lévő csemete :) Lehet te ezt külsőleg nem veszed észre hogy szüleid igy bánnak veled de ez lehet szúrja a nővéred szemét.

Nálunk ugyanez van, én vagyok az idősebb lány, öcsém meg mint valami himestojás kényeztetve van. A szerencséje az hogy én is imádom :))

Nálam folyamatosan ment a problémázás minden kis apróságon - öcsémnél felse merült mint probléma :D Az ebadtáját

2022. júl. 9. 00:42
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

19 éve lett volna feldolgozni, hogy született egy testvére. Mivel azóta sem sikerült, ideje lenne pszichológushoz fordulnia. De nyilván nem fog magától így dönteni, ha pedig te javasolnád, csak felháborodna és még jobban utálna.

Megoldás? Na, az nincs. Ő nem fog változni, nem is akar. Jobban jársz, ha inkább megpróbálod elfogadni azt, ami van, és nem fájdítod miatta tovább a szíved.

2022. júl. 9. 02:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!