Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy dolgozzam fel, hogy...

Hogy dolgozzam fel, hogy testvéremnek minden sikerül, miközben nekem semmi?

Figyelt kérdés
Nem irígy vagyok, hanem szomorú. Ő az összes jó gént örökölte a szüleinktől, én az összes rosszat. Neki mindig szerencséje van mindenben, nekem mindig pechem. Minimális energia befektetéssel maximális sikereket ér el, én maximális befektetéssel semmit. Nem 1-1 esetről van szó, az egész életünk ilyen. Ha pl nekem ellopják a kocsimat, akkor neki az apósa ad egyet ajándékba (ez csak példa). Ha bármi eseményből 100 ember semlegesen fog kijönni, 1 marha jól, és 1 marha rosszul, akkor a két szélsőség mi leszünk. Én nagyon sokat tanultam, nagyon igyekszem, és semmi nem sikerül. Ő kb szarik mindenre, sodródik az árral, és mindig jól jön ki a dolgokból. Szó szerint az ölébe hullanak a dolgok, én meg vért izzadok egy kifliért is. Kérdeztem őt, h mi a titka, azt mondta semmi, és nevetett, miközben én sírni tudtam volna. Örülök, h jól van, az a bajom, h én nem. Megkeseredtem, elegem van a kínlódásból, egyszerűen igazságtalan ez így. Nem változtatni akarok rajta, hanem valahogy elfogadni, feldolgozni. Köszönöm ha elolvastad, és tudsz is rá vmi értelmeset mondani.

2021. szept. 8. 09:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
59%
Segíts magadon, isten is megsegít.
2021. szept. 8. 09:17
 2/13 anonim ***** válasza:
82%

Tudsz konkrét példákat mondani?

Arról van szó, hogy a szülők vele mindig kivételeztek és piedesztálra emelték veled szemben? Nem lehet, hogy csak komplexusod van emiatt és ezért látod sikertelennek magad?

Olyan azért nincs, hogy valaki mindig mindenben jó, más meg mindig mindenben sikertelen.

2021. szept. 8. 09:20
 3/13 anonim ***** válasza:
82%

Valószínű nem látja olyan tragikusan az életet, mint Te, és nem a versenyviszonyok szerint él.

Egy kicsit pozitívabb hozzáállás fél kézzel lesöpör bármilyen diplomát az asztalról.

2021. szept. 8. 09:25
 4/13 anonim ***** válasza:
57%

Majd várd ki a végét!

5 évente változnak a dolgok figyeld meg. Öt évvel ezelőtti emberek hol vannak? Ne hasonlítgasd magad másokhoz, mert attól rosszul érzed magad. Tűzz ki egy célt, és arra fókuszálj. És fejleszd önmagad, ez is lényeges, élj a mában.

2021. szept. 8. 09:37
 5/13 anonim ***** válasza:
65%

Ne azzal foglalkozz, hogy a testvéred mit csinál, mit ért el, stb.

A saját életeddel foglalkozz. Talán akkor neked is több sikered lenne. És ne a génektől meg a csodától meg a szerencsétől várj valamit.

2021. szept. 8. 09:52
 6/13 anonim ***** válasza:
Ha megengedheted magadnak, akkor valószínűleg segítene, ha keresnél egy jó pszichológust.
2021. szept. 8. 11:34
 7/13 anonim ***** válasza:
32%
A kocsilopásnál bukott a dolog, nem is olvastam tovább. Az autó egy luxuscikk, amit ha megengedhetsz magadnak, akkor közel sem olyan szar az életed, mint amilyennek próbálod bemutatni. A medián bérből bőven nem leget egy autót eltartani. Miről beszélünk? Fosd az egész, mert csak havi 600-at keresel?... Próbálj inkább magadba szállni, és nem kívül keresni a hibát!
2021. szept. 8. 11:34
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
7, neked se lehet könnyű, azt azért irta, higy erzekeltesse, nem azert, mert megtörtént..
2021. szept. 8. 12:06
 9/13 anonim ***** válasza:
Ha 1%-ot csinálsz 100%-on, akkor te is lehetsz valamiben sikeres, csak találd meg, hogy mi az! Sokszor a valami iránti elköteleződés és törekvés a siker kulcsa. Miben akarsz sikeres lenni? Arra indulj és tegyél meg érte mindent!
2021. szept. 8. 12:06
 10/13 anonim ***** válasza:
63%

Még valami! Vedd rá magad az önmagaddal szembeni pozitív gondolkodásra!

"Nem vagyok áldozat!"

"El tudom érni azt, amit akarok!"

"Bízok magamban!"

"Meg tudom tenni!"

"Az élet támogat!"

Ehhez hasonlók! Nem csak a cselekvés számít, hanem a gondolkodás is! Nézz utána a vonzás törvényének! Nem csak a cselekedeteddel teremtesz, hanem a gondolataiddal is! Amit gondolsz magadról, azt teremted, vonzod!

Ha átképzed magad, lehet hogy profibb leszel, mint a testvéred. Fejben kell jónak lenni, persze a cselekvés is számít!

2021. szept. 8. 12:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!