Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rossz ember vagyok, ha nem...

Rossz ember vagyok, ha nem akarom, hogy anyám velem lakjon? Csak most érzem így? Tud ez működni?

Figyelt kérdés

Párommal és unokahúgommal élek együtt, 30-as éveinkben vagyunk, még nincs saját gyerekünk, a ház a miénk. Az unokahúgom évek óta nálunk nevelkedik (hosszú sztori), ez önmagában is nagyon nehéz volt, egy kapcsolatba nem várt gyereket hozni úgy, hogy senki ne sérüljön, és minden jó maradjon a kapcsolatban, az egy hosszú folyamat volt, és rengeteg ránk kényszerített változással járt, mondhatni nem a klasszikus mederben folyt a kapcsolatunk, már évek óta gyereket neveltünk közösen, mikor menyasszony lettem. Egy mozaikcsalád élete nem egyszerű a gyakorlatban, de hálistennek pár év alatt elértünk oda, hogy boldogok vagyunk, és nagyon jól megvagyunk hárman, már el sem tudnám máshogy képzelni, de abban reménykedtem, hogy most kiélvezhetjük végre ennek a gyümölcsét.

Ezután anyám hirtelen a semmiből szakított a párjával, neki nincs lakása, ezért fogta magát, és beköltözött hozzánk a leendő gyerekszobába (saját gyereket 1-2 éven belül tervezünk).

Nyilván támogattam ebben, sosem hagynám hogy egy mérgező kapcsolatban éljen, 59 éves, dolgozik, viszonylag jól keres, de vannak adósságai.

Szóval nem volt kérdés hogy jöhet ide, de én nyilvánvalóan úgy gondoltam, hogy ideiglenesen. Most kiderült, hogy annak ellenére, hogy nincs extra szoba, ő úgy gondolta, hogy már örökre itt is marad, amitől köpni-nyelni nem tudtam. Még él az anyja, egyedül egy nagy házban, oda is mehetne, de akkor tőlünk lenne távol. Nekem ez nem lenne gond, neki igen..

3 hete van itt, eleinte még igyekeztem valahogy oltani a tüzet, berendezni a szobáját, kiüríteni a szekrényt, és sorolhatnám, mindezt azért hogy ne essünk fel ebben a halom cuccban amit idehozott, de mostanra annyira nyomaszt a szitu, hogy minden nap titokban sírok.

Nem azért, mert rossz ember, nem az, a légynek sem ártana, de úgy érzem nem adatott meg nekem a saját családom felépítésének a lehetősége, már azért sem mert unokahúgomat neveljük, most meg még anyám is itt van, akit nem akarok megbántani és kitessékelni, de nem élhetek mártír életet, amiben minden rászoruló családtagomat én fogadom be. Sosem volt jó otthonom, apám ivott, anyám annak idején csatlakozott hozzá, nagyon mérgező gyerekkor adatott meg nekem, amit igyekszem megbocsátani, de éppen ezért nagyon vágytam arra, hogy én a saját családommal jól csináljam, békében, boldogságban. Itt friss a levegő, anyám ittléte pedig nagyon sok rossz emléket előránt belőlem, akaratlanul is. Párom csak sodródik az árral, neki az unokahúgom miatt is rettenetesen rugalmasnak és elfogadónak kellett lennie, most meg még ez is.

Úgy érzem megszűnt minden privát szféránk, a szerelmi életünk 0, 3 szoba egymás mellett van, egyik oldalon a gyerek, másik oldalon anyám, mi középben, a falak papírból vannak. Így nemhogy saját gyerekünk nem lesz, leülhetek kötögetni a fotelba 31 évesen.

Olyanokról nem is szeretnék panaszkodni, hogy főz, mos, takarít, és minden oylat csinál amit én csinálok a saját megszokott rendszeremben, mert biztosan tudom, hogy ezek amúgy áthidalhatóak lehetnek kis megalkuvással, de egyszerűen nem látom, hogy ez hogyan tudna működni, de egyszerűen rosszul vagyok amikor látom hogy teríti a párom alsóneműit, meg az enyémeket, egyszerűen ennek nem szabadna így lennie.

10 évet nagyon távol töltöttünk egymástól, mondjuk úgy, jót tett a kapcsolatunknak, és az életemnek. 10 év után a közelbe költözött, 15 km-re tőlünk, mondhatni még az is jól működött. Ezt már valahogy nem látom, tényleg csak sírni tudok, mert senkit nem akarok megbántani.

Nem tudom, hogy hogyan tudna működni, valaki van itt, akihez beköltözött az anyja még a családalapítás előtt, és működött a dolog?

2023. júl. 7. 11:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/81 anonim ***** válasza:
58%
Na végre!!!!! Csak nem potyára lett végül bő 7 oldal?
2023. júl. 9. 18:56
 72/81 anonim ***** válasza:
68%
Felmondás előtt talán inkább új munkahelyet kéne keresni. Amúgy a felmondási idő nem 2-3 hét, hanem 1 hónap.
2023. júl. 9. 19:01
 73/81 A kérdező kommentje:
de szerettek kötekedni, szabadsága is van bőven..
2023. júl. 9. 19:37
 74/81 anonim ***** válasza:
13%
Úristen milyen emberek vannak:D Durva, hogy hogyan álltok bizonyos dolgokhoz:D Szánalmas, megkeseredett emberek...
2023. júl. 11. 13:46
 75/81 anonim ***** válasza:
61%

Befogadtad ideiglenesen, ami nagyon rendes dolog tőled. Talán ott szúrtad el, hogy nem mondtad meg neki, hogy X hónapja van arra, hogy összeszedje magát és találjon vagy egy albit vagy menjen az anyjához.

Adósságba verni magatokat (a különálló házzal) teljesen felesleges és idióta lépés lenne, amikor amúgy lenne hova mennie.

Eleve említetted a szigetelést meg az egyéb munkálatokat, plusz gyereket is akartok.

Arról nem is beszélve, hogy ha belevágtok a családtervezésbe, akkor szükségetek lesz a plusz szobára.

Szóval én a helyedben elmondanám anyukának, hogy legyen szíves fél éven belül elköltözni, mert szeretnétek berendezni a gyerekszobát.

2023. júl. 12. 20:26
 76/81 anonim ***** válasza:
84%
Jaj, bocsánat! Utólag láttam amikor elküldtem a választ, hogy már megoldódott. :D
2023. júl. 12. 20:33
 77/81 anonim ***** válasza:
80%

Ilyen a normalis ember élete, vállal kompromisszumokat es áldozatokat. Csak a mai ”ember” szerint furcsa ez, mindenkibe bele kell rúgni senkiert nem szabad vállalni semmit, ej de téves ez a gondolkodás. Es mekkora zsákutcaba vezet.

Rá van bízva a kérdezôre 2 lélek, mindketto ahol a part szakad. Föleg a kisebbik.

En azt mondom ne fordíts nekik hátat es anyadat se tessékeld ki mert sors megoldja elöbb utóbb elegansan. De ne maradj lelkiismeret furdalassal

Nehez helyzet, de szep is ugyanakkor.

Megoldani csak szeretettel lehet

2023. okt. 28. 05:35
 78/81 anonim ***** válasza:
78%

Mizu kérdező?

Sikerült megszabadulni anyádtól?

2023. okt. 29. 06:54
 79/81 A kérdező kommentje:

Ha nem így kérdeznéd, még esetleg válaszolnék is.

Az értelmesebbeknek: Igen, a nyukám elköltözött a szülőházába, munkába is állt, tárt karokkal fogadta az anyukája és a közösség is. Így én is megnyugodtam, hogy jó helyen van, és jól is érzi magát.

2023. nov. 18. 12:22
 80/81 anonim ***** válasza:
56%
Na, gratulálok, kérdező, hogy a sarkadra álltál! Csak így tovább!
2023. nov. 18. 14:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!