Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kerültetek már kínos helyzetbe...

Kerültetek már kínos helyzetbe a gyermeketek előtt? Ha igen, hány éves volt a gyermek, mi volt ez a szitu és ki hogyan reagálta le? 19/L

Figyelt kérdés
Bármilyen helyzet szóbajöhet, akár egy kínos kérdés a gyerek részéről, akár ha véletlen rátok nyitott, bármi. Kíváncsi vagyok.

tegnapelőtt 14:45
 1/6 anonim ***** válasza:
64%
Nem, nálunk nincs kínos kérdés és kínos helyzet.
tegnapelőtt 15:04
 2/6 anonim ***** válasza:
68%

Igyekszem úgy nevelni a gyermekem, hogy bízzon bennem és tudja, velem mindent megbeszélhet.

Ugyanakkor igyekszem úgy élni, hogy ne hozzam őt kellemetlen helyzetbe. Az élet természetes dolgaival pedig tisztában van. Inkább én világosítom fel a dolgokról, mint valamilyen formában más. Így biztos lehetek benne, hogy miről mit gondol és, hogy nem ért félre bizonyos dolgokat. A lényeg a törődés, a rendszeres asszertív kommunikáció, az ismeretek megfelelő módon történő átadása, a megfelelő szokások és az egymás iránti tisztelet kialakítása.

Ily módon nevelve a gyereket szerintem nem alakulnak ki kínos szituációk. Csupán felmerülő kérdések és megfelelő beszélgetések, válaszok vannak.

tegnapelőtt 15:19
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Talán nem a kínos a legjobb szó, hanem a vicces vagy a “gyerekszáj”- szerencsére azért aki- főleg kicsi- gyerekek sztorijait hallgatja, általában tud mérlegelni :)

Óvodás volt a fiam, hétfőn beszélgettek az óvónőkkel, hogy kinél mi volt otthon hétvégén, mi volt a vasárnapi ebéd, ilyesmik.

Az enyém nagy büszkén elmesélte, hogy CSIRKEBŐRT kapott ebédre, mert nagyon könyörögött érte és után anya végigrugdosta a lakáson :D

A történetet annyiban árnyalnám (de az óvónők is vigyorogva mesélték délután, mert tudták, hogy ez azért a tények egy érdekes látószöge), hogy valóban csirke volt a vasárnapi ebéd, egészben sütöttem csirkemellett és a kisfiam tényleg szerette nagyon a ropogós bőrt, ezért mindenkitől elkoldulta, ahogy a tányérra került.

Délután pedig tornáztunk, egy gyógytornász barátnőm állított össze nekünk közös gyakorlatokat és volt benne egy olyan feladat, hogy a gyerek nyújtott karokkal- lábakkal hengeredjen végig a földön és ha elakad a lendület, akkor én segíthetek neki egy picit meglökni.

Na ez volt a nagy rugdosás meg a bőrért könyörgés (magánoviba járt ráadásul, szóval tényleg szó nincs éhezésről meg társairól :D)

tegnapelőtt 15:54
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

10 éves volt a lányom, elvittem egy szombat délelőtt a zeneiskolás karácsonyozásra.

Meg volt beszélve hogy amikor végez majd hazasétál.

Én szépen elmentem karácsonyfát venni, úgyis eltart ez a program 3-4 órán át, ahogy az addig mindig volt.

Rakom be a kocsiba a fát. Erre a lányom megkérdezi mellőlem: "Apa te mit csinálsz?"

Korábban vége lett, mondanom de kell mennyire örültem. Hát még a feleségem, hogy karácsony előtt 3 nappal mondhatjuk el a lányunknak hogy nem a Jézuska hozza az ajándékot.

Visszagondolva már mosolygok ezen, de akkor roppant kínos volt. De a lányom (aki már elmúlt 20 éves is) jó emlékként tekint erre

tegnapelőtt 16:31
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekszáj sztorim van, mint a 3. kommentelőnek:

Óvónéni kérdezte, mi volt hétvégén, mit csináltatok? "Anya meztelenül rohangált a kertben"

Mezítláb szót nem ismerte, de hát ezek a fránya kifejezések 😂

Unokatesóm durvább volt, ő azt mondta kicsiként a tanárnőnek, hogy "a szüleim sokat vernek" (nem, nem verték, 1000%), csak egy film miatt mondta, de kínos volt magyarázkodni...

tegnapelőtt 18:21
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Én nekem csomószor a félreértésekből származott. Egyszer végeztem a suliban, de nem mentem még haza, az osztálytársaimmal maradtam és beszélgettünk. 2 óra múlva indultam el és amikor hazaértem, pont ment ki az ajtónkon egy ismerősöm a könnyeivel küzködve. Pont találkzotunk, így kifejezte, hogy mennyire fájt neki hogy felültettem őt. Otthon aztán a szüleim jól lebactak és mondták, hogy ez nekik volt kínos. Állítólag én azt mondtam az ismerősömnek, hogy suli után várom magunknál, de én sosem mondtam ilyent vagy nem tudom mit mondhattam amiből neki ez jött le.
tegnapelőtt 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!