Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnátok ha a gyermeketek...

Mit szólnátok ha a gyermeketek transz lenne?

Figyelt kérdés
Tegyük fel hogy ezen kívül semmilyen más problémája nincs, jól tanul, szorgalmas, rendes, nem cigizik/iszik/drogozik stb.

jún. 9. 22:31
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
14%
Repülne, mint a győzelmi zászló. Lába nem érné a földet.
jún. 9. 22:43
 2/50 anonim ***** válasza:
18%
Összetörnék lelkileg, olyan szinten, ahogy egy anya, aki gyászolja a gyermekét. Magamat ostoroznám életem végéig, és minden nap feltenném a kérdést magamban, magamnak, mit csinálhattam rosszul, és egy részem meghalna...Nem vagyok túlzottan LMBTQ párti sem...
jún. 9. 22:54
 3/50 anonim ***** válasza:
91%

Az én szüleimnek pont ezt kellett átélni.

15 éves voltam, amikor elmondtam nekik, mit érzek, és, hogy hogyan szeretnék élni. Mindemellett más panaszuk nem nagyon lehetett rám, kitűnő tanuló voltam (és vagyok), soha nem cigarettáztam, nem fogyasztottam illegális szereket, és alkoholt is csak ünnepekkor fogyasztok, mértékkel. Mindig igyekeztem itthon is nagy segítséget nyújtani, már a "coming out" előtt is segítettem anyámnak a házimunkában, stb.

Amikor először beszéltem nekik arról, hogy nem szeretnék férfiként élni, apám egyből az internetet okolta, teljes mértékben ellenkezett, nem volt hajlandó elfogadni, viszont azt láttam/látom rajta, hogy csak idő kell neki, hogy megbizonyosodjon arról, nem csak egy hirtelen fellángolásról van szó, hanem ezek az érzések valósak. (hiába mondtam neki, hogy világéletemben lány szerettem volna lenni, elengedte a füle mellett)... Anyám könnyebben elfogadta, bár állítása szerint nagyban segített a pozitív reakcióin, hogy pszichológus jár.

Megértem, hogy egy apának nagy törés, hogy egyetlen gyermeke, akit fiaként szeretett, akiről remélte hogy a férfi példát továbbviszi, nem akar a fia lenni többé, ezért nem is hibáztatom, hogy nehezen birkózik meg a tényekkel, sőt, sajnálom is emiatt. A lényeg, hogy feltétel nélkül szeret, és ha valamennyire ez zavarja is, ugyanúgy szeret engem, és a kapcsolatunknak nem ártott az én "transzságom".

Bárki másnak, aki ilyesmivel kínlódik: mind az alanynak, mind az alany családjának nagyon sok erőt és kitartást kívánok... nem könnyü dolgok ezek... A földi élet amúgy sem egyszerű, nagyot tud ütni egy ilyesmi púp még az ember hátára...

Remélem kielégítettem a kíváncsiságodat valamennyire, Kérdező.

Legyen szép estéd!

jún. 9. 22:54
 4/50 anonim ***** válasza:
80%
Lehetnél egy kicsit konkrétabb, de így csak annyit tudok mondani, hogy nem ítélném el, támogatnám, ha egy radikális változás kellene az életében, hogy boldog lehessen.
jún. 9. 23:12
 5/50 anonim ***** válasza:
70%
#1 #2 Nagyon mélyen véssétek a feketébe a következő, lassan már közhelyeket: SEMMIT, DE SEMMIT NEM VÁLTOZTAT AZ A GYERMEKEDDEL LEVŐ KAPCSOLATODON, HOGY MILYEN NEMI IDENTITÁST KÉPVISEL, AKÁR HELIKOPTERNEK ÉS ÉREZHETI MAGÁT, HA A SZÜLŐJE VAGY, AKKOR SZERETED, AMÍG NEM ELLENED DOLGOZIK!!!! HA EZ NEM MEGY, AKKOR SOSEM SZERETTED!!!!
jún. 9. 23:19
 6/50 anonim ***** válasza:
78%
*fejetekbe, #5-os voltam.
jún. 9. 23:20
 7/50 anonim ***** válasza:
98%

Xar érzés lenne, valószínűleg pánik, folyamatos stressz, és depresszió. Nem azért, mert engem zavarna hogy ő lány létére fiúnak érzi magát, vagy

forditva, hanem azért mert iszonyat nehéz élete lenne ebben a világban.

jún. 10. 07:09
 8/50 anonim ***** válasza:
64%
Csak azt állítja vagy szakértők állapították meg?
jún. 10. 07:40
 9/50 anonim ***** válasza:
52%

Ha a fiam ezt közölné velem valószínűleg meglepne a dolog és nem biztos, hogy azonnal meg tudnám emészteni, de ettől eltekintve ugyan úgy a gyerekem marad. Persze nem támogatnék semmilyen kísérletet vagy identitás változtató dolgot. Inkább azt támogatnám m, hogy pszichológus által kiderüljön, hogy amit erez az valós vagy csupán a mód követés lángol benne.

Ha később is így érez és már betöltötte a 18 élet évet már ő dönt a maga sorsáról. Ha továbbra is úgy érez akkor szabad kezet kap és lélekben támogatni fogom. Anyagilag nem támogatnék semmilyen nem változtatásra utaló dolgot, mert ha végül változik a véleménye és újra az akar lenni aminek született akkor egy nem változtatás után már ez lehetetlen lenne.

18 élet év után is azt tanácsolnám neki, hogy ne tegyen semmi ilyen dolgot. Persze ha női ruhát akar viselni tegye. Csak nem tegyen lépéseket azért hogy műtétre kerüljön sor.

jún. 10. 10:29
 10/50 anonim ***** válasza:
74%
Őszintén nem örülnék, de attól még a gyerekem és tamogatom amiben kell/tudom.
jún. 10. 10:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!