Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnátok ha a gyermeketek...

Mit szólnátok ha a gyermeketek transz lenne?

Figyelt kérdés
Tegyük fel hogy ezen kívül semmilyen más problémája nincs, jól tanul, szorgalmas, rendes, nem cigizik/iszik/drogozik stb.

jún. 9. 22:31
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
38%

Tetszik vagy sem, ez egy mentális betegség. Testképzavar, amit kezelni kell. Nem, az hogy elhitetem vele, hogy természetesen neki van igaza és tényleg a másik nemhez tartozik, NEM KEZELÉS.

5, ha mentálisan beteg a gyerekem, akkor orvoshoz viszem, mert erre van szüksége. Ne próbálkozz érzelmi manipulációval, ez nem a szeretetről szól.

jún. 10. 13:18
 12/50 anonim ***** válasza:
44%
Utolsóval részben egyet értek, de mégsem teljesen. Sajnos ez az egész téma divattá vált, és most ez az új normális. Nagyon szomorúnak és aggasztónak találom, hogy már az általános iskolásoknak is azt sugallják, normális és helyes. Más dolog kíváncsinak lenni, vagy fiútestvérekkel felnőni, de sokan mégis úgy élnek, ahogy születtek. Néha én is szívesebben lettem volna férfi, főleg amikor menstruálok. Emlékszem, anyukám mindig sérelmezte, amikor kijelentettem, hogy soha nem fogok szoknyát hordani, mert utálom. A mai napig nem hordok szoknyát, de sose vágnám le a hajam rövidre, legfőképp nem operáltatnám át magam. Mondtam nekik többször én férfinak akartam születni, kicsit fiúsabb voltam lelkileg az átlagnál, aztán ahogy telt az idő másképp láttam a dolgokat. Nőnek lenni nem egyszerű, ugyanúgy önfenntartónak és függetlennek kell lenni ma már egy nőnek, mint egy férfinak, annyi különbséggel, hogy kevesebbet keresünk és dupla annyi időt és pénzt kell fektetni mindenbe. Karrierista, férfias nőket is jobban kedvelik ma már, mint a családcentrikus, empatikus, idealista nőket. Szerintem ez egyben szülői felelősség, nevelés kérdése is valahol. Konzervatív családból származom, belém is azt nevelték, mi a "normális" és a mai napig azt gondolom, hogy az a normális, hogy az ellenkező nemet szeretem, és egy férfitől szeretnék majd családot, mert hozzájuk is vonzódom...Persze attól még van bennem olyan hajlam, milyen lehet egy nővel lenni, de az életemet egy férfival tudnám mégiscsak elképzelni. Ez érdekes kérdés. Nem tudom milyen lehet másnak lenni, vagy milyen lenne, ha utálnám magam, amiért nőnek születtem...
jún. 10. 14:13
 13/50 anonim ***** válasza:
78%

12

Azért az meg van, hogy aki transznemunek érti magát az nem a szoknyán meg a rövid hajon agonizal? Őszintén szólva én tragikusnak tartom, hogy vannak olyan emberek, akik rossz testbe születtek és ezzel kell hosszabb, rövidebb ideig együtt élniük. Divatnak tartod, mint a homoszexualitást, pedig egyik sem választott érzés, identitás, és bizony mindkett jelen van a világon az emberiség kezdete óta, csupán régen ezt eltitkolták

jún. 10. 14:18
 14/50 anonim ***** válasza:
83%
Biztosan nehezen fogadnam de tamogatnám és mellette lennék, éreztetném vele hogy mindig számíthat rám.
jún. 10. 14:38
 15/50 anonim ***** válasza:
61%
Mér van lepontozva az aki támogatná?
jún. 10. 14:46
 16/50 anonim ***** válasza:
61%
Nem érzelmi manipuláció, kedves 11-es, csupán arról van szó, ha valaki emiatt "gyászolna," esetleg kirepítené otthonról ennek okán, az egy rossz szülő, gonosz ember. Megbukott mint ember nagyjából, csak ennyi
jún. 10. 15:45
 17/50 anonim ***** válasza:
46%
Nagyon nehéz dolga lenne, az biztos. 30 évesen sem fog tudni elhelyezkedni, mert társadalmilag sem elfogadott.
jún. 10. 16:58
 18/50 anonim ***** válasza:
15%
Mivel ilyen nem létezik nem örülnék neki.
jún. 10. 19:17
 19/50 anonim ***** válasza:
23%

16, ügyes, te is manipulálsz szépen, ítélkezel. Most éppen a transziság a divat, ezelőtt 10 évvel az emo volt menő. Az a bukott ember, aki segít egy mentálisan beteg gyereknek hinni az illúzióban ahelyett, hogy valódi segítséget kapna.

Nem, nincsenek férfi testbe született nők meg női testbe született férfiak. Olyanok vannak, akik nehezen fogadják el a természet rendjét és ahelyett, hogy segítséget kérnének és dolgoznának az egészséges önbizalmukon, inkább egy álomvilágba menekülnek a valóság elől. Ez a szomorú, ez az emberi bukás.

Nem lesz senki gonosz vagy rossz attól, hogy a ti kis mesevilágotokat mesevilágnak és infantilizmusnak nevezi. Ez sajnos csakugyan így van. A kromoszómáid határoznak meg. Hiába vágatod le ezed-azod, hiába sminkelgeted magad, sejpegsz és teszed-veszed magad, az vagy aminek születtél. Nézd meg az állatvilágot. Látsz macskát, egeret, lovat, amelyik ellenkező neműnek képzeli magát? Nem. Ugyanis ez csak illúzió.

A homoszexualitás megint egy másik téma.

jún. 10. 20:56
 20/50 anonim ***** válasza:
71%

Nekem nagyon elméleti a kérdés, mert nincs gyerekem, de eljátszottam a gondolattal, mi lenne, ha. Erre jutottam:

Abban támogatnám, ha az ellenkező nem ruháját, hajviseletét satöbbi akarná hordani, és természetesen egy erre szakosodott pszichológushoz is elvinném (nem olyanhoz, aki nyomja a műtét felé!), hogy segítsen rendet tenni a fejében meg megbírkózni az egésszel.

Azt nem biztos, hogy megugranám, hogy más néven szólítsam, mint amin előtte tizen-x évig, de biztos megpróbálnám.

Amit semmiképp nem támogatnék az a hormonkezelés és a műtét, azt majd akkor, ha már nem él otthon és tényleg felnőttként, a saját felelősségére csinálja. Tiniként az ember amúgy is egy nagy katyvasz, nem akarom, hogy bármi visszafordíthatatlant tegyen.

Sok olyan interjút hallottam, olvastam, érintettekkel, hogy megbánták és már nem lehet visszacsinálni. Sose lesz biológia gyerekük, nem kapják vissza a testüket (sokan a többedik műtét után bánják meg, amikor az sem hozza a várt lelki békét) és életük végéig ugyanúgy gyógyszert kell szedniük, csak másmilyet, mintha maradtak volna transzok. Volt, akinél pillanatnyi tinédzserkori elmezavar volt és a pszichológusok minden problémáját erre fogták, meg se kíséreltek más okot találni, végül ezért döntött a nemváltoztatás mellett, hogy az majd segít. Vagy aki végül rájött, hogy igazából meleg, csak azért akart a másik nem lenni, hogy a vonzalma "stimmeljen" mert a környezete erősen homofób volt. Beszéltek arról milyen borzalmas volt a műtét után felébredni és milyen kevés lelki segítséget kaptak utána (hiszen a műtét ugye "megoldotta" az identitásválságot, más már nem is kell... ja, de, kellett volna).

Mondjuk ilyen videókat nézetnék vele biztosan. Hogy tudja, mire számíthat. Hogy hogyan csinálnak "péniszt" az alkari izomból, milyen lesz odalent, miután levágják a farkát és átszabják. Hogy pisilni is fáj nemhogy szexelni, hónapokig akár. Hogy milyen mellékhatásai vannak a hormonkezelésnek, stb. Ezekről elég sok anyag elérhető, bár többnyire angolul.

Egy pszichológiai tanulmány megállapította, hogy ha békén hagyják ezeket a gyerekeket, nem nyomják őket a nemváltoztatás felé, akkor 19-20 éves korukra megtalálják önmagukat a saját biológiai nemükben, csak éppen 90%-ban homoszexuális identitással.

jún. 10. 21:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!