Hogy és mikor mondjam meg, hogy munkát vállalok egyetem mellett?
Figyelt kérdés
Az van, hogy anyu kifejezetten ellenzi, hogy tanév közben dolgozzak. Azon meg mindig háborog, ha nyáron nem dolgozom. (Mert falun és a környéken semmit nem találtam soha, ahová felvettek és megoldható volt a bejárás)
Én titokban elkezdtem munkát keresni, és felvettek valahová. Szakmailag egyáltalán nem releváns, hogy legalább ez "enyhítő körülmény" legyen.
tegnapelőtt 18:31
1/17 anonim válasza:
Mondjuk holnap. Szia anya, elmentem dolgozni!
2/17 anonim válasza:
Ha ennyire parázol, akkor egyáltalán miért mondod meg?
3/17 A kérdező kommentje:
#2 Mert nem akarok folyamatosan random kifogásokat keresni, hogy miért megyek ritkábban haza.
tegnapelőtt 19:05
4/17 anonim válasza:
Ez a jó abban, ha felnőtt vagy.
Te élheted az életed, és nem kell beszámoló.
5/17 anonim válasza:
#4 csak az egyetemisták sajna nem teljes felnőttek, csak papíron. :))
7/17 anonim válasza:
Anyu, sokat kell tanulnom ezért megyek a könyvtárba, vagy a csoporttársamhoz tanulni, esetleg órám van abban az időpontban, vagy randizom valakivel, túrázom a barátaimmal...
8/17 anonim válasza:
Akármikor, minél hamarabb, és elviseled, ha anyád kígyót-békát kiált rád (ugyanis nem szeret), mert tudod, hogy felnőttként jogod van döntéseket hozni. Sőt: kifejezetten kötelességed. Te így tartod helyesnek. Pont. Amit ő gondol, mert ostoba (nagyjából minden egyetemista dolgozik), az számodra nem szempont. Csak egy zaj a térben, az ő dolga, neked nincs vele dolgod, te, Szabó Jolánka, így döntöttél. Ha veszekszik, otthagyod. Hiszel önmagadban akkor is, ha anyád mindent elkövet, hogy ez ne így legyen.
9/17 anonim válasza:
Szerintem beszéld meg vele őszintén. Muszáj hogy meg tudjátok beszélni... Az a kérdés(em), hogy a munka mellett úgy érzed-e hogy teljesen el tudod végezni az egyetemi munkád, tanulást, illetve tudsz-e élni az ottani lehetőségekkel? Bevallom, két lányom van, 22 és 19. Szóval szülői oldalról beszélek most. Mindketten vállalnak munkákat az egyetem mellett de mi minden ilyet megbeszélünk. Az én hozzáállásom ehhez az, hogy amikor tanuló vagy, akkor a fókusz mindenképp azon legyen hogy a tanulmányaiddal jó irányba haladj. Teljesen érthető hogy ebben a korban egyrészt önállósodni vágysz és pénzt is szeretnél a dolgaidra. Össze lehet hozni a két dolgot, de ésszel. Ha egyetlen intelmet mondhatok ezzel: az egyetemi évek alatt szerzed meg az alaptudásod, de leginkább a kapcsolataid (!) az adott területen (ez talán még fontosabb és sokszor csak később jössz rá). Ha esetleg az egyetem "rovására" megy a meló, az sztem hosszútávon jó nagy hülyeség. A felsőoktatási években alapozódhat meg sok referenciád, akár amiről olyankor még nem is lehet tudomásod, csak később valakinek majd az "eszébe jutsz" ;) Dolgozni dolgozhatsz még eleget, nyugi. Ha azonban ügyesen össze tudod hozni a kettőt akkor hajrá. Hát ezeket mondom így, általánosságban. Ügyesen, sok sikert!
10/17 anonim válasza:
Felnőtt ember vagy oda mész ahová akarsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!