Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy és mikor mondjam meg,...

Hogy és mikor mondjam meg, hogy munkát vállalok egyetem mellett?

Figyelt kérdés

Az van, hogy anyu kifejezetten ellenzi, hogy tanév közben dolgozzak. Azon meg mindig háborog, ha nyáron nem dolgozom. (Mert falun és a környéken semmit nem találtam soha, ahová felvettek és megoldható volt a bejárás)

Én titokban elkezdtem munkát keresni, és felvettek valahová. Szakmailag egyáltalán nem releváns, hogy legalább ez "enyhítő körülmény" legyen.

tegnapelőtt 18:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
53%
Ez a cikk neked való. [link]
tegnapelőtt 22:07
 12/17 anonim ***** válasza:
75%

Én ugyan meg nem mondanám!

Miért mész haza ritkábban?

Pl. mert nem akarod hallgatni otthon a b...ogatását. Ez legalább őszinte válasz lesz. :-)

tegnapelőtt 22:22
 13/17 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem anyukád attól félt, hogy túlvállalod magad az egyetem mellett, esetleg fél, hogy a tanulás rovására menne a munka. Ez érthető.

De! Nagyon sokan dolgoznak egyetem mellett. Én is dolgozok, igaz a családi vállalkozásban. Ez úgy néz ki, hogy hazaérek egyetemről és hétvégén ugyanúgy dolgozok, mint a szüleim. Vizsgaidőszakban délelőtt tanulok, délután beállok dolgozni. Szorgalmi időszakban meg hétköznap délutánonként megtanulok amit csak tudok, így szabadabb a hétvégém.

Nekem ez ugye rugalmasan megoldható, nem tudom hogy ahova felvettek ott tolerálják-e ha te nem mész be, mert mondjuk ZH-ra készülsz vagy vizsgázol...

Ha neked belefér az idődbe, akkor bátran vágj bele!

Én nyáron is teljes munkaidőben dolgozok, de ha mondjuk nem lenne a családi vállalkozás én a Balatonnál dolgoznék valahol, ahol adnak mondjuk szállást is. Adni fognak, mert alig találni nyárra munkaerőt. És ha már Balatonnál vagy akkor ki is tudod azt használni szabadnapon ha már ott vagy.

Azt azért tartsd szem előtt, hogy lehetm hogy te úgy érzed, hogy bírnád a munkát egyetem mellett, de anyukád lát téged kívülről, hogy mennyit tanulsz, mennyire férne bele neked.

Mond, hogy találtál egy munkát és megpróbálnád. Ha nem megy, akkor abbahagyod.

tegnapelőtt 22:24
 14/17 anonim ***** válasza:
48%
Le kell xarni a véleményét, majd belátja, hogy suli mellett is lehet dolgozni, aztán befogja.
tegnap 07:21
 15/17 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem ne halogasd sokáig a beszélgetést!

Amúgy megértelek, hiszen egy kis pénz jól jön egy egyetemista számára, viszont anyukádat is meg lehet érteni, gondolom, attól tart, hogy esetleg a tanulás rovására megy a munka. Meg kell találni az egyensúlyt.

tegnap 10:10
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Te még mindig ezen pörögsz?
tegnap 11:04
 17/17 anonim ***** válasza:
Tudtam, hogy lepontozol, de az már a 3-4-. kérdésed egy nemlétező probléma kapcsán. Felnőtt vagy, viselkedj úgy.
tegnap 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!