Gondoznátok a magatehetetlen, fekvőbeteg szülőtöket vagy otthonba adnátok?
Idős szüleimmel élünk egy háztartásban a férjemmel és az 1 éves fiúnkkal.
Apukámnak strokja volt, jobb oldalára lebénult, beszélni sem tud. Nyilván segítenem kellene anyunak az ápolásában, hiszen ő sem fiatal már, de hiába az apám nem igazán vonz, hogy az egyik szobába a fiam pelenkázzam a másikban pedig aput.
Ilyen felállásban igen, besegítenék a gondozásba, ha pelenkázásba nem is, másba igen.
De úgy nem ápolnám, hogy feladom a munkámat és magamhoz veszem.
Ilyen esetben, tehát hogy él még a házastársa, és "csak" segíteni kell úgymond, meg otthon vagyok a gyerekkel, nem zárnám ki teljesen, hogy részt veszek az ápolásában. Az is szempont, amit valaki írt is itt, hogy ki lakik kinél?
De hosszú távon szerintem nem fogjátok bírni, anyukád a kora miatt,neked ott a gyerek, aztán gondolom dolgozni is vissza akarsz majd menni. Ha nem várható, hogy felépül, otthonba adnám, sajnos én nem vagyok alkalmas a súlyos betegek ápolására. Lehet ezért szar embernek tartani, ez van.
Természetesen próbálnék minél jobb helyet találni számára, nem csak beb@sznám valahova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!