Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gondoznátok a magatehetetlen,...

Gondoznátok a magatehetetlen, fekvőbeteg szülőtöket vagy otthonba adnátok?

Figyelt kérdés

Idős szüleimmel élünk egy háztartásban a férjemmel és az 1 éves fiúnkkal.

Apukámnak strokja volt, jobb oldalára lebénult, beszélni sem tud. Nyilván segítenem kellene anyunak az ápolásában, hiszen ő sem fiatal már, de hiába az apám nem igazán vonz, hogy az egyik szobába a fiam pelenkázzam a másikban pedig aput.

2023. jún. 23. 15:42
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
89%
Nem vagy köteles segíteni, és nem is fog menni. Rá fogtok menni anyukáddal. Én beadnám otthonba, mert tudom, hogy nem bírnám.
2023. jún. 23. 15:45
 2/46 anonim ***** válasza:
90%
Otthonba adnám.
2023. jún. 23. 15:46
 3/46 anonim ***** válasza:
38%
otthon ápolnám. Illetve ahogy apám akarja.
2023. jún. 23. 15:52
 4/46 anonim ***** válasza:
94%

Ilyen felállásban igen, besegítenék a gondozásba, ha pelenkázásba nem is, másba igen.

De úgy nem ápolnám, hogy feladom a munkámat és magamhoz veszem.

2023. jún. 23. 15:57
 5/46 anonim ***** válasza:
96%
Otthonba adnám. Hiába szakadna meg a szívem, nem lenne más választásom. Egyedülállóként muszáj dolgoznom, nem engedhetem meg magamnak, hogy itthon ápoljam. Ilyen nevetséges fizetésekhez társuló nyugati szintű árak mellett nem tudnám az ápolót sem megfizetni. Egyedül meg nem hagyhatnám 8 órán keresztül. Nem lehet azzal a tudattal dolgozni, hogy vajon milyen baleset éri a szülőt.
2023. jún. 23. 16:08
 6/46 anonim ***** válasza:
27%
Ki lakik kinél?
2023. jún. 23. 16:08
 7/46 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem te abban a helyzetben vagy, hogy elsosorban a fiadert vagy felelos, nem apukadert.
2023. jún. 23. 16:15
 8/46 anonim ***** válasza:
94%
Mi fogadtunk mellé egy gondozót, háromszor jött naponta, etette, mosdatta, gyakorlatilag teljesen ellátta. Nem szeretett volna otthonba menni, mi nem tudtuk bevállalni a gondozását, ezért döntöttünk így.
2023. jún. 23. 16:25
 9/46 anonim ***** válasza:
82%

Ilyen esetben, tehát hogy él még a házastársa, és "csak" segíteni kell úgymond, meg otthon vagyok a gyerekkel, nem zárnám ki teljesen, hogy részt veszek az ápolásában. Az is szempont, amit valaki írt is itt, hogy ki lakik kinél?

De hosszú távon szerintem nem fogjátok bírni, anyukád a kora miatt,neked ott a gyerek, aztán gondolom dolgozni is vissza akarsz majd menni. Ha nem várható, hogy felépül, otthonba adnám, sajnos én nem vagyok alkalmas a súlyos betegek ápolására. Lehet ezért szar embernek tartani, ez van.

Természetesen próbálnék minél jobb helyet találni számára, nem csak beb@sznám valahova.

2023. jún. 23. 16:25
 10/46 anonim ***** válasza:
94%
Ha idős lennék, és nem tudnám magamat ellátni, én biztosan kérném, hogy adjanak be otthonba, mivel nem szeretném, hogy a gyerekeim megszakadjanak azért, hogy engem ápoljanak, mivel nem ezért vannak.
2023. jún. 23. 16:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!