Ti hogyan oldjátok (oldanátok) meg öreg, magatehetetlen szüleitek gondozását?
Szüleim még nem idősek,de nagymamám igen,85 éves,24 órás felügyeletre szorul,így kerestünk neki egy otthont,havi 2 hétvégére és ünnepekre hozzuk magunkhoz.
Magunkhoz venni nem tudtuk,nincs aki 24 órában vigyázzon rá.
Először magam gondoztam édesanyámat a munka és a család mellett. Addig bírtam valamennyire, amíg nem igényelt 24 órás felügyeletet. Mivel a legnagyobb erőfeszítés ellenére sem bírtuk kifizetni a házi betegápolást, idősek otthonába kellett adnunk. A mai napig lelkiismeret-furdalásom van, de ezerszer átgondoltam, egyszerűen nem tudtunk mást megoldást.
Társadalmi szinten ez egyáltalán nincs megoldva, a magán idősek otthona horribilis összeg egy átlagos családnak, ha pedig valaki erőn felül vállalja az otthoni gondozást a munka, háztartás, kicsi gyerekek mellett, akkor a család megy tönkre. Számtalan példa volt előttem.
otthon segítségével.
én kevés lennék ahhoz, hogy ápoljam.
A szüleim szerencsére még fiatalok 50 és 48 évesek
A dédszülőm 84 évesen került be, pár hónappal később el is ment, nem véletlenül kellett orvosi felügyelet neki..erről a részről a nagymamám is csak 70 éves
Másik nagyszülőm is volt otthonban, de előtte nálunk lakott, amíg a családi életünkkel meg tudtuk oldani (amikor már mindig kellett volna valaki mellé, az már nem ment)
Ő nagyon beteg volt már az édesanyám születésekor is, végül 78 évesen kórházban ment el, már 15 éve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!