Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nyáron mennénk a kisbabánkkal...

Nyáron mennénk a kisbabánkkal (akkor lesz 9 hónapos) először külföldre nyaralni. A gondom, hogy a férjem hozni akarja a 95 (! ) éves, szinte magatehetetlen apját és a fiatalabb de szintén idős anyját. Én ezt nem akarom, én lennék a gonosz?

Figyelt kérdés

Mióta együtt vagyunk minden évben mentünk így négyesben nyaralni mert a férjem kései gyerek és eléggé kötődik a szüleihez-főleg az apjához aki majdnem 60 volt mikor a férjem született. A kapcsolatunkban 90% ban ez a veszekedés tárgya. Én most csak a picivel és a férjemmel mennék pláne mivel építkezünk szóval most még velük is lakunk már több mint elég belőlük...(az anyukáját szeretem őt még vinném is)

de az apja már egyedül semmire nem képes, így a nyaralás megint róla szólna, pedig most babáznunk kellene szerintem.

De a férjem szerint hálásnak kéne lennünk hogy itt lakhatunk és magunkkal vinni egy közös apartmanba.

Véleményeket várnék, hogy szerintetek én vagyok hálátlan vagy igazam van? Köszi!

2017. ápr. 7. 10:35
1 2 3 4
 1/40 acelsziv ***** válasza:
82%

A férjed enyhén szólva nem normális. Neki már ti vagyok a családja. És mi az anyjának akar egy 95 éves öregembert végigrángatnia fél világon aki azt se tudja kedd van e vagy szerda?

Nem normális dolog. Lehet hálásnak lenni de ez nem azt jelenti, hogy innentől nincs közösen eltöltött idő se magánélet.

2017. ápr. 7. 10:43
 2/40 anonim ***** válasza:
92%

Lehet maradinak tartani, de én se 95 évessel, se 9 hónapossal nem mennék külföldre nyaralni. Ha a kettőt kapcsoltan kellene, akkor meg pláne nem.

De a kérdésre válaszolva: a férjednek igazából két gyereke van: a baba, meg az apja. Nyilván érzelmileg nem tud másképp dönteni, hisz a papa talán a jövő nyarat meg sem éri. A logika mást mond, de ha jót akarsz magadnak, magatoknak, akkor nem hagyod itthon a papát.

De mivel magadnak is jót kell akarnod, próbáld elérni, hogy minél közelebbi, akár magyarországi uticélt válasszatok.

2017. ápr. 7. 10:57
 3/40 anonim ***** válasza:
93%
Személy szerint én nem mennék nyaralni se a 95 éves nagyapóval, se a 9 hónapos babával. Egyikük sem tudja még értékelni, és mindkettőre ugyanúgy figyelni kell.
2017. ápr. 7. 10:57
 4/40 anonim ***** válasza:
88%

Én sem vinném magammal őket, de hogy ne legyen vita, vagy veszekedés, megpróbálnám ésszerűen egészségügyi szempontból megközelíteni a dolgot, hogy miért nem lenne jó az apjának, ha mi külföldre magunkkal vinnénk.

Ha valóban magatehetetlen, akkor ez tény, a párod is látja,hogy mi a helyzet, és pedig ha rosszul lesz, míg ti pl a tengerparta lementek a picivel, vagy várostnézni, akkor még mentőt sem tudnak hívni mert külföldön vannak, lehet, hogy meg sem tudnák értetni magukat, hogy mi a baj, no meg elsorolni, hogy milyen egészségügyi problémái vannak, és milyen gyógyszereket szed. Lehet, hogy ti sem tudnátok elmagyarázni, nem hogy ők. Mivel ott van már a gyermeketek, hátrányban lenne, mert nem tudnátok mindketten 100%-osan rá koncentrálni, nem lenne túl élménydús az első közös nyaralás, úgy hogy fél szemmel a szülőket kell nézni, vagy időre visszaérni valamilyen oknál fogva, mert ebédelni kell menni stb stb.

Tehát szerintem próbáld meg ilyen dolgokra helyezni a hangsúlyt, hogy a párod is belássa, hogy nem biztos, hogy külföldre kellene vinni a szüleit.

2017. ápr. 7. 11:00
 5/40 anonim ***** válasza:
85%
Ajánld fel a férjeddel hogy elmentek velük egy hosszú hétvégére a közelben.
2017. ápr. 7. 11:11
 6/40 anonim ***** válasza:
75%
*férjednek
2017. ápr. 7. 11:11
 7/40 anonim ***** válasza:
61%

Nyaralni szerintem nem a gyerek miatt megy, aki az ilyen kicsit viszi, hanem maguk miatt. Mi gond nélkül mentünk a 3 honapossal.

A szülős rész nehezebb. Nincs olyan lehetőség, hogy velük közelebb, belföld pár nap, ti meg egyszer külön? Van aki vigyázzon rajuk?

2017. ápr. 7. 11:12
 8/40 anonim ***** válasza:
26%
Az a gyerek bőven kicsi még ahhoz, hogy értékeljen egy ilyen nyaralást, míg a nagyszülőknek, szülőknek meg lehet az utolsó. Nagyon önző vagy.
2017. ápr. 7. 11:16
 9/40 anonim ***** válasza:
83%

A papa egyáltalán akar menni? Nem ismerek 95 évest, de nehéz elhinni, hogy olyan karban van, hogy simán élvezi a nyaralást. Lehet, hogy ő is csak azért menne, mert nem akarja megbántani a fiát. Beszéltél már a papával erről? Szellemileg, testileg ép a papa? Gondozni kell? Ha teljesen ép szellemileg,akkor vele is lehetne beszélni, hogy ezt most kis családként szeretnétek, nekik is jót tenne egy hét a babavisítása nélkül. Utána meg menjetek el vidékre valahova nagycsaláddal.

A babával nem lesz gond az utazás, de pihentető sem, ne tetézd ezt egy aggastyánnal.

2017. ápr. 7. 11:34
 10/40 anonim ***** válasza:
75%

Ilyen közegben neked nem lesz nyaralás/pihenés mert 3 "gyerekkel" kell majd foglalkoznod.

Szerintem se kellene az öregeket külföldre vinni,ha keret engedi menjetek velük belföldön egy miniszabira.

2017. ápr. 7. 11:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!