Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nyáron mennénk a kisbabánkkal...

Nyáron mennénk a kisbabánkkal (akkor lesz 9 hónapos) először külföldre nyaralni. A gondom, hogy a férjem hozni akarja a 95 (! ) éves, szinte magatehetetlen apját és a fiatalabb de szintén idős anyját. Én ezt nem akarom, én lennék a gonosz?

Figyelt kérdés

Mióta együtt vagyunk minden évben mentünk így négyesben nyaralni mert a férjem kései gyerek és eléggé kötődik a szüleihez-főleg az apjához aki majdnem 60 volt mikor a férjem született. A kapcsolatunkban 90% ban ez a veszekedés tárgya. Én most csak a picivel és a férjemmel mennék pláne mivel építkezünk szóval most még velük is lakunk már több mint elég belőlük...(az anyukáját szeretem őt még vinném is)

de az apja már egyedül semmire nem képes, így a nyaralás megint róla szólna, pedig most babáznunk kellene szerintem.

De a férjem szerint hálásnak kéne lennünk hogy itt lakhatunk és magunkkal vinni egy közös apartmanba.

Véleményeket várnék, hogy szerintetek én vagyok hálátlan vagy igazam van? Köszi!

2017. ápr. 7. 10:35
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
82%

Azoknak akik szerint a gyerek túlpici ehhez. Máshogy is fel lehet fogni ezt. A nyaralás a szülők számára egy boldog, felszabadító esemény. Aki szeret utazni, az nem fog 2-3 gyerek születése miatt 10-15 évig otthon maradni, hogy a legkisebb is elég nagy legyen az emlékezéshez. Mi sokat utazunk, már babával is. Megfigyelhető, hogy a szoros együttlét és intenzív programok hatására minden utazás után van valami hatalmas fejlődési ugrás a gyerekeknél.

A nagyszüleim is sokat utaztak, 88-90 évesen már csak Magyarországon voltak nyaralni, most 92 éves nagyapám már csak családlátogatásokat tesz, nyaralni nem megy. nehéz elképzelni, hogy bírna egy külföldi utazást, kötöttebb a napirendje, mint egy babának.

2017. ápr. 7. 11:40
 12/40 anonim ***** válasza:
18%
Itt mindenki tudni véli, hogy a kérdező megnyugodhat mert a papa az már ó nem is bírna/nem is akar/ nyaralni. Attól, hogy nem önálló már még nagyon is sok öröme telhet a nyaralásban. Nyilván nem fog bungee jumpingolni meg túrázni, de a nyugágyban a medence mellett tökéletesen élvezni fogja. Rengeteg ilyet, sőt sok tolószékest és szellemi fogyatékost is látni a külföldi szállodákban.
2017. ápr. 7. 12:10
 13/40 A kérdező kommentje:

A papa szellemileg ep, de egyedul hagyni nemlehet mert pl kimenni wc-re nem tud, a kacsat is segiteni kell neki odaadni. Anyosom joval (20evvel) fiatalabb, itthon is o gondozza ha a ferjem nincs, igazabol inkabb o az akinek kellene a nyaralas...de ha visszuk a papat se neki se senkinek nem lesz kikapcsolodas hisz valakinek vigyazni kell aposomra.

Aki szerint lehet hogy ez lesz az utolso nyara: 10 eve ezt hallgatom!!!! Eleg ebbol! Lehet hogy ez lesz, de bakker 95 eves, egyszer mindenkinek elerkezik az utolso, csak legtobbunknek koran sem jut ennyi!!!

Aki nem menne babaval kulfoldre: minket is vittek anyuek, mar a munka miatt is, es lehet nekik akkor nem volt kenyelmes es pihenteto, de a testvereimmel nagyon hamar hozzaszoktunk az utazashoz amit amiota az eszem tudom, es azota is imadok!

Igen erre a hetveges megoldasra en is gondoltam, lehet felvetem a paromnak, talan ez egy kompromisszum lehet.

Koszi a valaszokat!

2017. ápr. 7. 12:12
 14/40 A kérdező kommentje:
12-es: biztos hogy nem fog nyugagyban fekudni a medence mellett ugyanis mindentol rosszul van...sajna nem az a fajta 95eves akin nem latszik meg a kor :( nem birja a meleget ugyhogy este 7-8 elott ki biztos nem mozditanank a szallasrol.
2017. ápr. 7. 12:15
 15/40 anonim ***** válasza:
19%
De gusztustalan dolog hogy a férjed apjának halálát várod :-( Remélem a te gyereked választottja is így viszonyul majd hozzád.
2017. ápr. 7. 12:19
 16/40 anonim ***** válasza:
73%

Nem vinném, de a szülőknek is lehetne annyi eszük, hogy Ők ne akarjanak a nyakatokon lenni. Teljesen természetes, hogy egyszer egyszer velük mentek, de főleg, hogy eddig mindig mentek veletek, nekik kéne azt mondani (ha már a fiúk nem tudja), hogy erre most nem mennek.

Egyébként én sem mennék 9 hónapos gyerekkel nyaralni külföldre talán még belföldre sem. És nem azért, mert nem marad emlékképe, egyszerűen nem alkalmas egy pici baba arra, hogy én, mint anya pihenjek. Ezért meg felesleges pénzkidobás a nyaralásnak álcázott máshol lakás.

Lányommal először 4 évesen mentünk nyaralni, onnan viszont ragaszkodom hozzá, hogy minden évben (ha csak 3 napra, akkor annyira, ha 2 hétre annyira, ha Mo-i az is jó, ha külföld az is) menjünk nyaralni. De legyen együtt pihenéssel a család.

2017. ápr. 7. 12:22
 17/40 anonim ***** válasza:
31%

Miért ne lehetne közben pihenni? Mi is voltunk ennyi időssel nyaralni. Ha más nem, a főzésre, takarításra szánt idővel beljebb vagyok.

De férjem levitte pancsizni, játszóházba, játszótérre, én meg közben elmentem élvezni a wellnesst :-) Meg persze fordítva. Úgy elfáradt a kicsi, hogy este bő fél órával előbb elaludt.

2017. ápr. 7. 12:25
 18/40 A kérdező kommentje:
15-os normalis vagy?? Nem varom, csak azt mondom hogy o szerencses hogy megerte ezt a kort, es az oregseg fogja elvinni, nem stroke/rak/szivroham, mint sajnos sok mindenkit...
2017. ápr. 7. 12:26
 19/40 anonim ***** válasza:
37%
Utolsó. És, ha születne kistesója, akkor nem viszitek a nagyot se nyaralni, mert anyának fárasztó? Csak 1 gyerekes családokat ismersz?
2017. ápr. 7. 12:26
 20/40 anonim ***** válasza:
87%

Pont ugyanaz jutott eszembe, mint 9-esnek:

Akar egyáltalán a papa menni?

Én kizártnak tartom!

Szomszédunkban lakik egy nagyon idős házaspár: 98 éves férfi, 90 éves feleség. Tulajdonképpen csodálatos állapotban vannak: a kertet művelik, a férfi felássa a kertet, permetez, felesége rengeteg lekvárt főz nyaranta, kapálnak, egy szem gaz nincs a kertjükben.

De még a Balatonra sem mennének le egyetlen napra sem Győrből. Úgy sem, hogy autóval hoznák-vinnék őket. Egyszerűen ők már tényleg csak otthon érzik otthonosan magukat.

És ismerek jó néhány 75-80 év közötti, viszonylag jó karban levő embert. Közelebbi helyre talán még hajlandóak elutazni, de külföldi nyaralásra semmiképp.

Ehhez képest a kérdező állítása szerint a papa szinte magatehetetlen.

Ezek után elképzelni sem tudom, hogy ő (ha egyáltalán még szellemileg beszámítható) örülne egy ilyen utazásnak.

Lehet, hogy végigcsinálná, mint fiatal korában a háborút, de csak kötelességből, hogy a fia/felesége/akárki más kedvére tegyen.

Más, de kicsit idekapcsolódik.

Őszintén örülök, hogy építkezés közben még van pénzetek külföldi nyaralásra. Viszont én a ti helyetekben akkor inkább lakást béreltem volna az építkezés idejére, pont azért, hogy ne legyünk úgy, hogy valamelyikünk szüleiből a másikunknak "már több mint elég". Még akkor is ezt tenném, ha ezen múlna, hogy külföldi nyaralásra el tudunk-e menni.

És ha nem laknátok velük együtt, máris nem kéne emiatt sem hálásnak lennetek.

Továbbá: én már ott kifaroltam volna ebből a kapcsolatból, ha minden évben el kellett volna mennem anyóssal/apóssal nyaralni. Kérdező írásából nem világos, hogy voltak-e külön, kettesben is, de ha voltak is: minden évben egyszer mondjuk egy héten át párom szüleivel lenni, az nekem nem nyaralás lenne. Ha meg ez az egyetlen nyaralás minden évben, akkor meg pláne elegem lett volna ebből.

2017. ápr. 7. 12:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!