Nyáron mennénk a kisbabánkkal (akkor lesz 9 hónapos) először külföldre nyaralni. A gondom, hogy a férjem hozni akarja a 95 (! ) éves, szinte magatehetetlen apját és a fiatalabb de szintén idős anyját. Én ezt nem akarom, én lennék a gonosz?
Mióta együtt vagyunk minden évben mentünk így négyesben nyaralni mert a férjem kései gyerek és eléggé kötődik a szüleihez-főleg az apjához aki majdnem 60 volt mikor a férjem született. A kapcsolatunkban 90% ban ez a veszekedés tárgya. Én most csak a picivel és a férjemmel mennék pláne mivel építkezünk szóval most még velük is lakunk már több mint elég belőlük...(az anyukáját szeretem őt még vinném is)
de az apja már egyedül semmire nem képes, így a nyaralás megint róla szólna, pedig most babáznunk kellene szerintem.
De a férjem szerint hálásnak kéne lennünk hogy itt lakhatunk és magunkkal vinni egy közös apartmanba.
Véleményeket várnék, hogy szerintetek én vagyok hálátlan vagy igazam van? Köszi!
Beteg gondolat ez. Az biztos, hogy minden lesz ez neked, csak nyaralás nem. Sajnálom.
Egyébként a férjed nehogy úgy járjon, hogy a nagy igyekezetében pont azzal árt a papának, hogy elrángatja oda. Biztos élvezni fogja a papi a hosszú utat, ez tényleg milyen jó egy 95 éves öregnek. Meg ha hőgutát kap külföldön az is cuki lesz. Atyaég.
Ez így minden, csak nem pihenés. És a szülők ebbe beleegyeztek? Hogy igen, majd a görögországi apartmanban ülünk este 7ig, mert bármikor kellhet a kacsa a papának?
Menjen a férjed külön a szüleivel, ha szeretne, de én ebből az útból kihátrálnék. Akkor menjenek hárman, meglátjuk, mennyire élvezik.
14-re:
A papát "este 7-8 elott ki biztos nem mozditanank a szallasrol"
Na, pont akkor már fürdetni kell a kicsit és utána fektetni! Hát ez csodálatos nyaralás lenne! :DDDD
A három ember, aki élvezhetné a nyaralást (kérdező, a férje és a mama) egyszerre ki sem mozdulhatna a házból.
De mondok mást: egy külföldi utazásnál én mindenképp kötnék utasbiztosítást. Igaz, EU-tagországokban ellátnak olyan feltételekkel, mint a helybéli TB-ellátott honpolgárt, de sok országban az se kevés pénz.
Namost a 95 éves papára KIZÁRT, hogy bármilyen biztosító is hajlandó legyen utasbiztosítást kötni. Pedig nála lenne ez a legfontosabb. Ha neadj' Isten leesik az ágyról és csontja törik, mit csináltok? Hazahozzátok sok órán át a csonttöréses idős embert? Vagy ha ott jön elő valami baja, amihez alapesetben orvost kéne hívnotok?
Azt már ne is említsük, hogy ha odakint szenderül jobblétre, a halottszállítás mennyibe kerülne...
De kérlek, kérdező, válaszolj arra is, hogy a papa örömmel utazna? Korábbi években örömmel ment veletek?
1. az, hogy a kicsi nem értékeli a dolgot, egy dolog, mi sem az ő szórakoztatására megyünk nyaralni hármasban, hanem hogy mi - főleg a kedves - kiszakadjunk a mindennapokból
2 az idős apát felesleges, megzavarodhat, bármi
3. én így eleve nem mennék, de ha ott maradnak az örgek egyedl, nekik is kell valami ellátást fizetni (ápoló mnimum)
"nem az utazas miatt jonne velunk hanem hogy egyutt lehessen a ferjemmel"
Ennyi erővel otthon is maradhatnának ők ketten. :DDD
Mennyivel olcsóbb és (a papa számára) biztonságosabb és kényelmesebb lenne!
Néha elszörnyülködök, mennyi beteges szülő és felnőtt gyereke közti kapcsolatról olvasok itt a gyakorin. Hát ez is egy jellemző példa rá, az biztos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!