Anyós beszólásaira "elengedem a fülem mellett" vagy vissza támadás a jó megoldás?
Ha igazságtalan és direkt sértegetés (gondolom az) akkor én visszaszólnék mindenképp. Nem kell viszonozni a gonoszkodó modort és sértegetni, de azért magadért állj ki.
Párod kivel étt egyet?
Attól függ kinek a házában van a gond.
Ha anyós házában élsz, akkor érdemes alkalmazkodni, és "elengedni a füled mellett" a dolgokat
Ha saját otthonodban vagy, akkor nyugodtan lehet szólni, nem kell tűrni. De akkor sem letámadni csak határozottnak kell lenni.
Ugyanúgy kezelem, mint más embert. Másnál sem engedek el a fülem mellett dolgokat, meg hagyom őket beszólogatni, sértegetni. Anyósom sem szent tehén. Sőt! Mivel kényszer rokonságban vagyunk így méginkább muszáj helyre tenni a dolgokat, mert nem lehet kerülni.
Nem hiszem, hogy bunkó lennék emiatt. Ő sem szólogat be a szomszédoknak meg más ismerősöknek. Akkor engem mégis milyen alapon kezelne úgy? Mi vagyok én az alárendeltje?
Attól függ milyen a természete, mért szól be, jogos-e a beszólás. Egyébként ellenszenvvel viseltetik-e alapból irántad, vagy ilyen az alaptermészete?
A visszaszólás a mindenen sértődős típusnál pl. nem használ. Ez nem jelenti persze azt, hogy mindent tűrni kell, néha helyre kell rakni ha jogos.
Igazából nem értem;az anyós eleve ellenségként kezelendő?
Amikor a fiát választottuk,akkor az anyóst is örökbefogadtuk anyának,nem?Amit az anyánktól elfogadunk vagy elviselünk,azt tőle is el kéne.
Biztos az anyós is csak ugyanúgy szól hozzád,mintha a gyereke lennél,neked is úgy kéne szólni hozzá,mintha az anyád lenne.
Én évek óta elengedtem a fülem mellett...vagyis igazából jól a lelkemre vettem, de nem szóltam vissza.
Tavaly teherbe estem...azután kiderült, hogy méhen kívül van a Drágám, el kellett vegyék tőlem. :(
Akkor azt kezdte el terjeszteni a rokonok között, hogy én - szó szerint idézem - "kikapartattam az ő unokáját, meg hogy én egy gyermekgyilkos vagyok, meg nem akarok szülni a fiának, mert az alakom fontosabb, és még hasonló dolgok". Persze, nem látott, milyen állapotban voltam én akkor, mikor meghalt a Babám.
Ezeket mind Karácsonykor hallottam vissza az anyósom unokatestvérétől, akivel nagyon jó a viszonyom. Persze, Karácsony ide vagy oda, nem tudtam türtőztetni magam és az elmúlt 5 év minden sérelme előtört.
Azóta Férj volt a szüleinél, én nem vagyok hajlandó addig menni, amíg nem kér bocsánatot. Ahhoz pedig ő túl makacs.
De az biztos, hogy ha egyszer ki is békülünk, NEM fogom elengedni a fülem mellett a sértéseit! Szerintem Te se tedd, mert nagyon el fog szállni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!