Ez a szülõ egészséges vagy lusta?
Bevonja a gyereket a házimunkába, a szobáját saját maga tartja rendben, mellette tudnia kell fõzni, vasalni, teregetni, mosàst berakni, felmosni, porszívózni, bevásárolni
Csak ingyenes táborokba vagy nagyszülõkhöz mehet a nyáron, fizetõs táborba nem
Nem ad ki pénzt különórákra, sem furikázza õket
Nem jár fogadóórára, tanulásban nem segít
15-16 éves kortól dolgozni jár a gyerek minden nyáron
Nyelvvizsgára nem ad pénzt, emeltezzen a gyerek, mert az ingyen van.
18 felett nem viszi magával nyaralni vagy csak akkor ha kifizeti a részét
Érettségi/szakmunkásvizsga után azt mondja, hogy vagy otthon keres magának szakot, vagy elköltözik. Azt a pénzt odaadja, amit kajára meg tisztálkodási szerekre költene, de minden mást (ruha, fodrász, albérlet, bérlet) maga álljon.
Az lehet, hogy nem a legerősebb iskolába jártam, de ennek ellenére mégis egy tök jó érettségit produkáltam, a külön kitűnő töri szóbeli pedig csak hab a tortán. Hozzáteszem ez ugyanaz a középszintű érettségi volt, amit az elit gimis diákok is megírnak ;)
És hogy én is had verjem kicsit akkor már a mellem, ha úgyis nagy az arcom.. jelenleg 3 szakmám van, ebből 2-t szín ötössel szereztem meg, szeptemberben pedig indulok a negyedikért.
Teljesen legális keretek között jelenleg nettó 400.000 felett keresek havonta, mindezt közel 25 évesen, és egy folyamatban levő jogosítvány választ el attól, hogy elindítsam az első saját vállalkozásomat.
Valóban igazad lehet.. előfordulhat, hogy nincs 200-as IQ-m, nagy eséllyel nem tudnék végig csinálni egy matek tagozatos egyetemet, de még úgy lehet egy emelt matek érettségit se. Ennek ellenére büszke vagyok magamra, mert a lehető legjobban kimaxolom a saját képességeimet.
Lehet, hogy te egyetemet végeztél, de ettől még ne gondold azt, hogy jogod van lenézni más embereket, mondván ők kevesebbek.
Elhiszem, hogy büszke vagy a gyerekekre, én is az lennék a helyedben, de ne csinálj úgy, mintha ez a te érdemed lenne.
Azt meg csak zárójelben megjegyzem, hogy pont az ilyen lekezelő embereknél nem szoktuk elvállalni mi szakik a munkát, vagy véletlenül másfélszer olyan vastagon fog a ceruza az árajánlat írása közben, mint egyébként szokott.
Igaza van, és legalább nem egy elkényeztetett hp-t nevel :)
A gyerek nem hal bele a házimunkába ;)
"Pontosan miben xarja le szerinted?"
Leírtam, de akkor külön csak neked: ha nem jár be az iskolai dogadóórákra, amik kb félévente egyszer vannak, és tanulásban sem segít (ha már felmerül, akkor nyilván igény lenne rá), az eléggé elhanyagoló szülői magatartás.
Engem nem így neveltek és én sem így nevelem a gyerekeimet.
Nem olvastam végig a válaszokat, de én azt látom, hogy ez a fajta spártai, spúr szülői nevelés nem különösebben vezet sikerre.
Rokonaim pont ilyen gyerekek voltak, 3-an is. Mindenért meg kellett dolgozniuk, konkrétan ruhát is csak akkor kaptak újat, ha ledolgozták az árát.
Mert hogy az élet erről szól, hogy munka meg szopás és meg kell tanulni fiatalon.
Aztán felnőttek és igazán egyik sem lett sikeres. Tök átlagos, hétköznapi dolgozó életet élnek. Plusz egyik sem igazán beszél a szüleivel.
Ugyanezt a "dolgozó hangya" szintet el tudták volna érni akkor is, ha közben nem egy merő robotolás a gyerekkoruk.
Igazából nem értem az ilyen szülőket, mi a francnak gyártanak újabb "rabszolgákat" a rendszernek, tök felesleges.
De ezzel szemmel láthatóan maguk is így vannak. Lekölykedzenek, aztán 18 évig azt várják, mikor takarodik el a gyerek otthonról.
#74 Teljes mértékben igazat adok Neked és teljes mértékben egyet is értek.
Gyönyörüen megfogalmaztad mi a problémám és sok mindenki problémája ezzel.
Hát én továbbra se látok semmi extrémet ezekben, ami miatt a szülőt kellene szidni. Amibe bele tudnék kötni, az max a fogadóóra meg a nem tanul a gyerekkel pont. De itt is simán lehet, hogy a, a fogadóóra meghívásos alapon működik, és b, a gyereknek nem kell segíteni a tanulásban. Nekem pl sose kellett segíteni és a gyerekem se igényelte soha.
A többivel nem látom mi a gond. Az miért baj, ha a gyereknek a szobáját magának kell takarítania és képesnek kell lennie pár alap házimunka elvégzésére? A szülő se rabszolga ám, vagy takarítónő, hogy mindent ő csináljon.
Az előbb raneztem, átlag napközis, tehát nem ott alvós tábor 40e/5 nap. Nem mindenkinek van erre pénze.
A kérdező által később felsorolt különórák az extrabbak köze tartoznak, nem a tanulmanyokhoz szükségesek. A furikazast se értem, hacsak nem q város másik végébe jár a gyerek iskolába és a szülő pont mellette dolgozik, nem értem miért neki kellene hordania egy önálló közlekedésre képes gyereket.
A nyári szünet 12 hét. Anno, amikor én középiskolába jártam, nálunk 6 hét volt a kötelező szakmai gyakorlat. Napi 8 óra, nulla fizetés. A gyerek legalább pénzt keres, amit arra költ, amire akar.
A nyelvvizsga mihez kell? Anélkül nem tud tovább haladni, vagy nem veszik fel dolgozni? A nyelvtudas a lényeg, nem a vizsga, vagy valamiről lemaradtam?
A nyaralás rész is érthető. 18 évesen már nagykorú. Igen kevés felnőtt akar q szüleivel nyaralni. Az meg nem elvarhato amúgy se, hogy egy felnőtt nyaralási költségeit a szülők fizessék.
"Érettségi/szakmunkásvizsga után azt mondja, hogy vagy otthon keres magának szakot, vagy elköltözik. Azt a pénzt odaadja, amit kajára meg tisztálkodási szerekre költene, de minden mást (ruha, fodrász, albérlet, bérlet) maga álljon."
Ez még evidens, sőt, itt kimondottan rendes a szülő, mert épp donthetne úgy is, hogy semmit nem áll.
"A nyelvvizsga mihez kell? Anélkül nem tud tovább haladni, vagy nem veszik fel dolgozni? A nyelvtudas a lényeg, nem a vizsga, vagy valamiről lemaradtam?"
Léteznek olyan 16 éves kortól végezhető munkák is, aminek az interjújára be se hívnak, ha nincs nyelvvizsgád, úgyhogy ha nincs papír, nem tud kiderülni, hogy elég jó-e a nyelvtudásod, mert nem veled fognak kísérletezni, hanem inkább az olyanok közül válogatnak, akik már lepapírozták a nyelvtudásukat. De az első sikeres nyelvvizsga díját visszafizeti az állam, és egyébként teljesen igazad van mindenben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!