Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez a szülõ egészséges vagy lusta?

Ez a szülõ egészséges vagy lusta?

Figyelt kérdés

Bevonja a gyereket a házimunkába, a szobáját saját maga tartja rendben, mellette tudnia kell fõzni, vasalni, teregetni, mosàst berakni, felmosni, porszívózni, bevásárolni

Csak ingyenes táborokba vagy nagyszülõkhöz mehet a nyáron, fizetõs táborba nem

Nem ad ki pénzt különórákra, sem furikázza õket

Nem jár fogadóórára, tanulásban nem segít

15-16 éves kortól dolgozni jár a gyerek minden nyáron

Nyelvvizsgára nem ad pénzt, emeltezzen a gyerek, mert az ingyen van.

18 felett nem viszi magával nyaralni vagy csak akkor ha kifizeti a részét

Érettségi/szakmunkásvizsga után azt mondja, hogy vagy otthon keres magának szakot, vagy elköltözik. Azt a pénzt odaadja, amit kajára meg tisztálkodási szerekre költene, de minden mást (ruha, fodrász, albérlet, bérlet) maga álljon.

2023. jún. 4. 15:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/78 anonim ***** válasza:
83%

Ingyenes tábor valójában egy gyerekmegőrző napközben. Csak azért van hogy életben maradjanak a kicsi gyerekek akik még nem lehetnek egyedül otthon.

Egy iskolai vándortáborért fizetni kell. Vagy bármilyen ottalvós táborért.

2023. jún. 5. 08:21
 52/78 anonim ***** válasza:
34%

"16 éves dolgozó gyerek"

Az ikyenek honnan írnak?

Pakisztán alsóról, vagy Afrika bányáiból?

2023. jún. 5. 08:25
 53/78 anonim ***** válasza:
5%
Egy nagykorú nyaralását amúgy miért kellene hogy a szülő fizesse?
2023. jún. 5. 08:35
 54/78 anonim ***** válasza:
30%

Főleg az olyan egyesületenél, ahol a havi 15-20.000Ft-os tagdíjon felül, még x tízezer forintért mezt kell venni a gyereknek, sőt sok helyen edző felszerelést is.

Nem gondolom, hogy ennél a kérdésnél 8-10-12 éves gyerekekről lenne szó.

Ez nem igaz. Én is voltam ingyenes táborokban, messze jobb volt az összes, mint pl a fizetős több napos osztálykirándulások.

16 éves kortól lehet diákmunkázni és elég jól is lehet vele keresni. Én nem szakadtam meg, tanulni is volt időm és vállalt órától függően 60-100.000Ft-ot össze dolgoztam havonta.

2023. jún. 5. 08:37
 55/78 anonim ***** válasza:
21%
A kérdésben szereplő gyerek minimumm16 éves, hiszen "15-16 éves kortól dolgozni jár a gyerek minden nyáron".
2023. jún. 5. 08:38
 56/78 anonim ***** válasza:
77%

54.

Milyen gimibe jártál és milyen egyetemre készültél, hogy suli időben ennyit tudtál melózni?

2023. jún. 5. 08:42
 57/78 anonim ***** válasza:
74%

Nem készültem egyetemre, és szakkozepiskolaba jártam. Napi 3 óra volt csak az utazásom, napi 6-7 tanítási órám volt.

Félúton kerestem munkát, napi 2-4-6 órát dolgoztam, mikor hogy, illetve hétvégén, ha volt rá lehetőség.

Ennek ellenére meg lett a szakmám, sikeresen le is érettségiztem, ráadásul nem csúszó kettesekkel. Volt időm eljárni a barátaimmal, sőt… még heti min 3 vagy 5 foci edzésen is részt vettem, valamint szombaton vagy vasárnap meccsem volt.

13:30kor végeztem, 2-2:30tól dolgoztam 6-ig, majd 7től 1 óra fociedzés. Ha sok volt a tanulnuvaló akkor értelemszerűen nem vállaltam munkàt.

Meg persze volt egy olyan nap a héten amikor végeztem 12:35kor, ilyenkor mindent előrébb tudtam hozni.

Amúgy se voltam soha az aki 9kor aludt, így simán tanultam 10-11ig.

Hogy ez mennyire egészséges mindenki döntse el; nekem nem volt megterhelő.

2023. jún. 5. 08:50
 58/78 anonim ***** válasza:
83%
#57 Wow. Tehát 3 óra utazás, 7 óra suli, 6 óra meló egy nap. Azért azt ne mondd, hogy ez egészséges/normális.
2023. jún. 5. 09:17
 59/78 anonim ***** válasza:
24%
Off. A tanítási ora 45 perc, nem 60, tehát a napi 7 tanora az konkrétan 5 óra, mint ahogy írta is, fel kettőkor végzett...
2023. jún. 5. 09:21
 60/78 anonim ***** válasza:
82%
#59: 7 órák közötti szünetekkel együtt 7 óra. 10 percesek a szünetek, az ebédszünet 20 + 15 perccel az első óra előtt bent kell lenni. Onnantól késés
2023. jún. 5. 09:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!