Ez a szülõ egészséges vagy lusta?
Bevonja a gyereket a házimunkába, a szobáját saját maga tartja rendben, mellette tudnia kell fõzni, vasalni, teregetni, mosàst berakni, felmosni, porszívózni, bevásárolni
Csak ingyenes táborokba vagy nagyszülõkhöz mehet a nyáron, fizetõs táborba nem
Nem ad ki pénzt különórákra, sem furikázza õket
Nem jár fogadóórára, tanulásban nem segít
15-16 éves kortól dolgozni jár a gyerek minden nyáron
Nyelvvizsgára nem ad pénzt, emeltezzen a gyerek, mert az ingyen van.
18 felett nem viszi magával nyaralni vagy csak akkor ha kifizeti a részét
Érettségi/szakmunkásvizsga után azt mondja, hogy vagy otthon keres magának szakot, vagy elköltözik. Azt a pénzt odaadja, amit kajára meg tisztálkodási szerekre költene, de minden mást (ruha, fodrász, albérlet, bérlet) maga álljon.
Ingyenes tábor valójában egy gyerekmegőrző napközben. Csak azért van hogy életben maradjanak a kicsi gyerekek akik még nem lehetnek egyedül otthon.
Egy iskolai vándortáborért fizetni kell. Vagy bármilyen ottalvós táborért.
"16 éves dolgozó gyerek"
Az ikyenek honnan írnak?
Pakisztán alsóról, vagy Afrika bányáiból?
Főleg az olyan egyesületenél, ahol a havi 15-20.000Ft-os tagdíjon felül, még x tízezer forintért mezt kell venni a gyereknek, sőt sok helyen edző felszerelést is.
Nem gondolom, hogy ennél a kérdésnél 8-10-12 éves gyerekekről lenne szó.
Ez nem igaz. Én is voltam ingyenes táborokban, messze jobb volt az összes, mint pl a fizetős több napos osztálykirándulások.
16 éves kortól lehet diákmunkázni és elég jól is lehet vele keresni. Én nem szakadtam meg, tanulni is volt időm és vállalt órától függően 60-100.000Ft-ot össze dolgoztam havonta.
54.
Milyen gimibe jártál és milyen egyetemre készültél, hogy suli időben ennyit tudtál melózni?
Nem készültem egyetemre, és szakkozepiskolaba jártam. Napi 3 óra volt csak az utazásom, napi 6-7 tanítási órám volt.
Félúton kerestem munkát, napi 2-4-6 órát dolgoztam, mikor hogy, illetve hétvégén, ha volt rá lehetőség.
Ennek ellenére meg lett a szakmám, sikeresen le is érettségiztem, ráadásul nem csúszó kettesekkel. Volt időm eljárni a barátaimmal, sőt… még heti min 3 vagy 5 foci edzésen is részt vettem, valamint szombaton vagy vasárnap meccsem volt.
13:30kor végeztem, 2-2:30tól dolgoztam 6-ig, majd 7től 1 óra fociedzés. Ha sok volt a tanulnuvaló akkor értelemszerűen nem vállaltam munkàt.
Meg persze volt egy olyan nap a héten amikor végeztem 12:35kor, ilyenkor mindent előrébb tudtam hozni.
Amúgy se voltam soha az aki 9kor aludt, így simán tanultam 10-11ig.
Hogy ez mennyire egészséges mindenki döntse el; nekem nem volt megterhelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!