Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez a szülõ egészséges vagy lusta?

Ez a szülõ egészséges vagy lusta?

Figyelt kérdés

Bevonja a gyereket a házimunkába, a szobáját saját maga tartja rendben, mellette tudnia kell fõzni, vasalni, teregetni, mosàst berakni, felmosni, porszívózni, bevásárolni

Csak ingyenes táborokba vagy nagyszülõkhöz mehet a nyáron, fizetõs táborba nem

Nem ad ki pénzt különórákra, sem furikázza õket

Nem jár fogadóórára, tanulásban nem segít

15-16 éves kortól dolgozni jár a gyerek minden nyáron

Nyelvvizsgára nem ad pénzt, emeltezzen a gyerek, mert az ingyen van.

18 felett nem viszi magával nyaralni vagy csak akkor ha kifizeti a részét

Érettségi/szakmunkásvizsga után azt mondja, hogy vagy otthon keres magának szakot, vagy elköltözik. Azt a pénzt odaadja, amit kajára meg tisztálkodási szerekre költene, de minden mást (ruha, fodrász, albérlet, bérlet) maga álljon.

2023. jún. 4. 15:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/78 anonim ***** válasza:
81%

Nem mondtam, hogy normális, oda is írtam, hogy mindenki döntse el magának.

Soha senkit nem is bíztattam, vagy kérdőjeleztem meg azzal kapcsolatban, hogy esetlegesen miért nem csinálja ő is. Ismertem olyat, aki 10 percre lakott a sulitól, tanulni se jellemzően tanult, mégse csinálta.

Engem nem érdekelt. Én tudtam, hogy a mi a célom, hogy ezen kívül ki milyen véleménnyel volt róla, hidegen hagyott. Én se szóltam bele más életébe.

2023. jún. 5. 09:43
 62/78 anonim ***** válasza:
78%

Kieg..:

Abban viszont igaza van #59-nek, hogy a 6 tanítási óra csak 5:30 óra volt, a hét pedig 6:30 óra, így igazából mindig fél órával több.

2023. jún. 5. 09:49
 63/78 anonim ***** válasza:
79%

Egy része szerintem helyénvaló, egy része sajnos érthető, ha az anyagiak indokolják, de sok tekintetben inkább úgy tűnik, hogy a szülő simán csak lesz*rja a gyerekét. Csak tudnám, hogy akkor miért kellett neki.

Házimunkába bevonni fontos és hasznos, csak előnye lesz belőle, ha már rutinosan tudja ezeket, mire felnő.

Azt sem látom bajnak, ha nem a szülő fuvarozza a gyereket állandóan, tanuljon meg szépen önállóan közlekedni, ne lustuljon bele abba, hogy mindig furikázzák a hátsóját. Viszont ha valamiért indokolt, azért időnként csak meg lehet tenni, hogy elviszi, pusztán kedvességből.

Ami pénzbe kerül, az érthető lehet, ha nem telik rá, de azért gyerekvállaláskor gondolom mindenki tisztában van vele, hogy ez egy költséges buli, és a kérdésből ítélve nem úgy tűnik, hogy az utolsó falat kenyérről kell lemondani ezért vagy azért. Inkább mondanék le a nyaralásról, de el tudjon menni nyelvvizsgázni a gyerekem, vagy tudják neki megfelelő és elegendő ruhát, cipőt venni

Az viszont nagyon gáz, hogy olyan dolgokkal sem törődik a szülő, ami nem kerül pénzbe, például közös tanulás, fogadóóra, stb.

2023. jún. 5. 09:53
 64/78 anonim ***** válasza:
89%

"...de sok tekintetben inkább úgy tűnik, hogy a szülő simán csak lesz*rja a gyerekét"

Pontosan miben xarja le szerinted?

2023. jún. 5. 09:55
 65/78 anonim ***** válasza:
79%

Az a baj, hogy sok dolog nincs egyértelműen megfogalmazva a kérdésben.

Ebből pedig jogosan következik, hogy pl a külön órás részt valaki pozitívan, valaki negatívan fogja fel.

Nyilván más lenne, ha ott lenne, hogy problémás gyerek, vagy tanulási nehézségei vannak.

Nekünk se volt kötelező fogadó óra, behívás alapján ment, illetve talán érettségi előtt volt egy ilyen általános tájékoztatás a szülőknek is, de ennyi. Persze, ha valaki akart elmehetett, ha fogadóórák voltak, mert valakihez valami kérdése volt, de nem volt kötelező.

2023. jún. 5. 10:01
 66/78 anonim ***** válasza:
25%
Nyilván nincs egyértelműen megfogalmazva, hiszen kitaláció az egész, csak provokálni szeretne a kérdező
2023. jún. 5. 10:05
 67/78 anonim ***** válasza:
30%

57.

Ja, szakközépbe. :D

Így már értem a nagy arcot. Én is szakközépben érettségiztem és nagyon jó eredménnyel, de nyomába nem ér amit nekem kellett tanulni, az elitgimis, reál és természettudomány faktos gyerekeimhez képest. :)

Ők is és az osztálytársaik, évfolyamtársaik csak nyáron érnek rá dolgozni. (A kizsákmányoló, ingyen közösségi szolgálatos törvényről már nem is beszélve.)

2023. jún. 5. 10:39
 68/78 anonim ***** válasza:
70%

Nekem is kellett közösségi szolgálatot csinálni ;)

Amúgy meg miért kell ledegradálni a szakközép iskolákat? Nincs szüksége mindenkinek elit gimnázium szintű oktatásra.

Egyébként nem értem ezt a beleállást, én egy szóval sem mondtam, hogy mindenki meg tudja ezt csinálni.

Én elhiszem, hogy vered a melléd a gyerekeid sikereire vagy eszére, de nagy arcod csak neked volt, míg én teljesen normális stílusban, részletesen elmondtam az én volt helyzetem, és ugyanilyen stílusban válaszoltam a nekem feltett kérdésekre.

2023. jún. 5. 11:02
 69/78 anonim ***** válasza:
29%

68.

Ja, normális stílusban előadtál egy olyan időbeosztást, amihez terminátornak kell lenni. :D

Ergo te egy gyenge suliba jártál és nem biokém, vagy matfizes fakton.

A szakközepek össze sem hasonlíthatók egy-egy (hagyjuk az elit szót) erős gimivel, ahova eleve azért jelentkeznek gyerekek, mert olyat akarnak tanulni amihez a végkimenet egyetem.

És a szakközepek is kizsákmányolnak az ingyen gyakorlat során.

Mivel semmire sem tartottam a szakközepes végzettségemet, teljesen más területen végeztem egyetemet.

Most lépek verni a mellem tovább.

2023. jún. 5. 11:15
 70/78 anonim ***** válasza:
72%
Hát 67, inkább neked van nagy arcod, nem a másik valaszolónak. Ő teljesen normálisan írt, azt is leirta, ez nem mindenkinek való. A te elitgimis szuper gyerekeidnek nyilván nem, mert ha rád hasonlitanak, akkora az egojuk, hogy már 16 évesen is max vezerigazgatoi pozícióban lennének hajlandóak elhelyezkedni
2023. jún. 5. 11:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!