Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez a szülõ egészséges vagy lusta?

Ez a szülõ egészséges vagy lusta?

Figyelt kérdés

Bevonja a gyereket a házimunkába, a szobáját saját maga tartja rendben, mellette tudnia kell fõzni, vasalni, teregetni, mosàst berakni, felmosni, porszívózni, bevásárolni

Csak ingyenes táborokba vagy nagyszülõkhöz mehet a nyáron, fizetõs táborba nem

Nem ad ki pénzt különórákra, sem furikázza õket

Nem jár fogadóórára, tanulásban nem segít

15-16 éves kortól dolgozni jár a gyerek minden nyáron

Nyelvvizsgára nem ad pénzt, emeltezzen a gyerek, mert az ingyen van.

18 felett nem viszi magával nyaralni vagy csak akkor ha kifizeti a részét

Érettségi/szakmunkásvizsga után azt mondja, hogy vagy otthon keres magának szakot, vagy elköltözik. Azt a pénzt odaadja, amit kajára meg tisztálkodási szerekre költene, de minden mást (ruha, fodrász, albérlet, bérlet) maga álljon.

2023. jún. 4. 15:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/78 anonim ***** válasza:
8%
Te voltál a 7 aki sok q irt olvasd,vissza,de te se válaszoltál,mégegyszer megkérdem,nem szereted a saját gyerekedet?adsz neki enni vagy ,inkább elküldöd dolgozni hogy vegye meg magànak??
2023. jún. 4. 18:09
 22/78 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező!

A legalkalmasabb platformon tetted fel ezt a kérdést. :D Hiszen itt mindenki ovis kora óta 3 műszakban dolgozik az uránbányában és magának termeli meg háztájiban a betevőt, valamint szövi meg a ruhái anyagát stb.

De komolyra fordítva a szót, ez a nekem is szar volt, tanulja meg a büdös kölyke milyen az élet, csak semmi kényeztetés.

Valószínűleg nem kívánt gyerek iskolázatlan proliéknál.

2023. jún. 4. 18:16
 23/78 anonim ***** válasza:
82%

Drága nagyon okos 21

A q konkrétan annak köszönhető, hogy gyorsan gepelek és néha mellé ütök. Minden egyes q egy a betű akart lenni...

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

2023. jún. 4. 18:17
 24/78 anonim ***** válasza:
77%
Amúgy igen, adtam neki enni. Nem, nem én küldtem el, leirtam, 10 éves kora óta ő szeretett volna dolgozni. Ma már dupla annyi és kb bármit meg tud venni magának.
2023. jún. 4. 18:18
 25/78 anonim ***** válasza:
0%
21#vagyok,a nem amit irtál az azt jelenti hogy nem szereted?
2023. jún. 4. 18:22
 26/78 anonim ***** válasza:
63%

#7 Nem feltétlenül tartom normálisnak, amiket leírtál. Ez kábé olyan, mintha 13 éves korától levennéd a kezed a gyerekedről és boldoguljon ahogy tud, teremtsen meg magnának mindent, ami a jövőjéhez szükséges.

És oké, lehet ezt így, viszont ti szoktátok úgy végezni, hogy a gyereketek később felétek sem néz, jó esetben bedugnak majd egy otthonba öreg korotokban, rosszabb esetben ott hagynak megd.gleni titeket, ahol vagytok. És persze, lehet ezt így csinálni szülőként, ha vállalod ezeket a következményeket. Nincs ezzel semmi gond.

2023. jún. 4. 18:23
 27/78 anonim ***** válasza:
81%

25,

De, szeretem, nem tudom honnan szeded, hogy ne szeretném

26.

Azzal levettem a kezem a gyerekről, hogy ő szabad akaratából úgy döntött, hetente egyszer úgy masfel orat sétált par ujsaggal ws ezert penzt kapott? Amúgy velem egyutt setalt, mert szülői felügyelettel végezhette csak a munkat. Mit kellett szerinted megteremtenie?

2023. jún. 4. 18:28
 28/78 anonim ***** válasza:
40%

Gondolom a szülők sem élnek gondtalan anyagi biztonságban. Mert itt az anyagi dolgok hátterében nagyrészt ez áll (ruhák, játékok, nyaralás stb.) amit sajnos meg tudok érteni. Amúgy vannak tök jó ingyenes nyári táborok is, ahová csak pályázni kell.

Különórák, furikázás... Hát ahol ruha is csak karácsonyra van, ott sajnos ez fel sem merülhet, mint igény :(

A házi munkában való részvétel nem lustaság, vagy spúrság kérdése. Kisebb kortól folyamatosan illik bevonni a gyerekeket a ház rendbentartásába hiszen, az egy közös élettér (és én vallom, hogy aki takarít, az jobban tartja is a rendet, hiszen ha tudja, hogy mivel jár a rendetlenség, akkor nem hagyja szanaszét a dolgait). 16 éves kortól meg igazából semmilyen akadálya nincs annak, hogy bármilyen házimunkát elvégezhessen a lurkó. Hiszen a felnőtt életre jobb otthon felkészülni, nem egyből az albérletben a mélyvízbe zuhanni (szerintem).

Az első nyelvvizsga árát vissza lehet igényelni, ha sikeres, én mindenképp megfinanszíroznám, mivel az érettségi a felvételin kívül sehová nem elég (maga a nyelvizsga se, ha nincs mögötte tudás, de ezt most nem kell kifejteni). Ha más nem, fizesd ki magadnak a nyári fizuból, utána vissza tudod kérni!

Gimis koromban, maximum kikérdeztettem az anyagot, de már nem ültek mellém tanulni... Felsőben se, de ott nyilván lehet valakinek még kell.

2023. jún. 4. 18:28
 29/78 anonim ***** válasza:
91%

Kedves válaszolok!

Az említett hölgy/férfi leírta, hogy nem Magyarországon él.

Amerikai filmekben, sorozatokban, rajzfilmekben gyakori, hogy valóban általános iskolás felsősök, vagy kezdő középiskolások már dolgoznak. Újságkihordás, jogosítvány után pizza futár stb stb stb.

Nem azt mondta, hogy nem ad zsebpénzt, hanem azt, hogy ezzel egészíti ki. Azt se mondta, hogy kényszerítettek volna, hanem a gyerek saját elhatározásból ment el dolgozni.

Én is eljártam 13 évesen sódert lapatolni meg füvet nyírni iskolai szünetekben, meg hétvégén, hogy 5-10.000Forintal több pénzem legyen. Így tudtam venni magamnak olyan dolgokat is, amiket a szüleim nem engedhettek volna meg maguknak, vagy legalábbis nem azonnal. Ez nem ördögtől való dolog szerintem.

2023. jún. 4. 18:30
 30/78 anonim ***** válasza:
86%
Köszi 29, végre valaki aki képes az értő olvasasra
2023. jún. 4. 18:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!