Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez a szülõ egészséges vagy lusta?

Ez a szülõ egészséges vagy lusta?

Figyelt kérdés

Bevonja a gyereket a házimunkába, a szobáját saját maga tartja rendben, mellette tudnia kell fõzni, vasalni, teregetni, mosàst berakni, felmosni, porszívózni, bevásárolni

Csak ingyenes táborokba vagy nagyszülõkhöz mehet a nyáron, fizetõs táborba nem

Nem ad ki pénzt különórákra, sem furikázza õket

Nem jár fogadóórára, tanulásban nem segít

15-16 éves kortól dolgozni jár a gyerek minden nyáron

Nyelvvizsgára nem ad pénzt, emeltezzen a gyerek, mert az ingyen van.

18 felett nem viszi magával nyaralni vagy csak akkor ha kifizeti a részét

Érettségi/szakmunkásvizsga után azt mondja, hogy vagy otthon keres magának szakot, vagy elköltözik. Azt a pénzt odaadja, amit kajára meg tisztálkodási szerekre költene, de minden mást (ruha, fodrász, albérlet, bérlet) maga álljon.

2023. jún. 4. 15:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/78 anonim ***** válasza:
80%

Vannak mániákusan spóroló emberek. Az az életcéljuk, hogy mindent a lehető legolcsóbban megússzanak. A leírásból inkább az tűnik ki, hogy lenne pénz különórára (micsoda bűn, kosarazni akar a gyerek) vagy táborra, de sajnálják rá a pénzt.

Majd ha a szülő idős lesz, és el kéne vinni az orvoshoz, akkor menjen busszal 6 átszállással, mert az ingyen van 70 év felett. Ha fáj a lába, majd leül a buszon.

2023. jún. 5. 06:30
 42/78 anonim ***** válasza:
18%

"A leírásból inkább az tűnik ki, hogy lenne pénz különórára"

Az, hogy valamire lenne pénz, még nem jelenti azt, hogy valóban jól is teszi az illető, ha arra költi.

2023. jún. 5. 06:38
 43/78 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy valamire lenne pénz, még nem jelenti azt, hogy valóban jól is teszi az illető, ha arra költi.

Speciel a sport, zene vagy nyári tábor pont nem felesleges kiadás hanem hozzájárul a gyerek egészséges fejlődéséhez. Itt nem százezres cipőről vagy vitorlázásról, lovaglásról van szó, csak sima tömegsportról vagy egy olyan táborról, ahova az osztály fele elmegy.

2023. jún. 5. 06:48
 44/78 anonim ***** válasza:
23%

Sportolásra, zenetanulásra ingyen is van lehetőség.

Az esetek nagy részében azért az nem szokott problémát jelenteni senkinek, hogy vegyen egy cipőt vagy egy könyvet pár ezer forintért.

Viszont a sportegyesületek által elkért több tízezres havi vagy féléves tagsági díj, nem mindenkinek fér bele, ahogy egy magán zongora vagy gitártanár sem.

A tábor nyilván jót tesz a gyereknek, ugyanakkor én is hallottam olyat, hogy annyiba került volna a tábor egy gyereknek, amiből mi 3-an szoktunk elutazni 3-4 napra, teljes ellátással. A költő pénzről meg a külön belépőkről nem is beszélve.

2023. jún. 5. 07:00
 45/78 anonim ***** válasza:
38%

Ha egy ilyen szülőtől végre sikerülne elköltöznöm, akkor nem látogatnám meg mert az nincs ingyen és csak akkor hívnám fel telefonon, ha nekem nem kerülne pénzbe.

Az ilyen szülő sem nem egészséges, sem nem lusta (ugye ez a kérdés) hanem egy idióta, aki nem méri fel, hogy a puszta létfenntartásnál azért többre vágyik egy ember. A gyerek is.

2023. jún. 5. 07:35
 46/78 anonim ***** válasza:
12%

Jó-jó, de meddig kell egy szülőnek a gyerek minden kérését finanszíroznia? Most vonatkoztassunk el attól, hogy kinek mekkora a pénztárcája.

Egy 16 éves, dolgozó gyerek esetében, köteles a szülő továbbra is finanszírozni a ruháztatást, utazást, tanulást, amennyiben az nem lètfontosságú? Gondolok itt a 10. pár cipőre vagy egy nyaralásra a barátokkal. Jogos vagy jogtalan, ha egy szülő ilyen esetben azt mondja, hogy a gyerek akkor finanszírozza magának a mekis kajálásokat, meg a zongora órákat?

Egy 18. évét betöltött gyerek, aki dolgozik főállásban de még otthon él, valóban elvárhatja, hogy továbbra is mindent ingyen kapjon otthon?

2023. jún. 5. 08:04
 47/78 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem minden kérés volt hanem szinte alap dolgok. Egyszerű sport, nyári tábor. Semmi extra. Nem az 5. hét nyári táborra mond nemet a szülő hanem egy sincs. Nem lovaglást nem finanszírozza (ami tényleg luxus sport) hanem a kosárlabdát sem (a csoportos labdasportok a legolcsóbbak egyébként).
2023. jún. 5. 08:13
 48/78 anonim ***** válasza:
17%

"Nem az 5. hét nyári táborra mond nemet a szülő hanem egy sincs."

De, van: "Csak ingyenes táborokba vagy nagyszülõkhöz mehet..."

2023. jún. 5. 08:16
 49/78 anonim ***** válasza:
79%

Nem jár fogadóórára, tanulásban nem segít. Na ez aztán tényleg elég messze van a minden kívánságát teljesíti elmélettől.

Én kifejezetten keveset tanultam a gyerekeimmel, mert az ő dolguk, de mondjuk elsőben, amikor még olvasni se tudott nyilván melléültem, és felolvastam neki, pl hogy “színezd pirosra amiből egy van a képen, kékre amiből kettő”. Vagy alsóban kikérdeztem a verset.

Fogadóórára meg jártam, mert érdekelt mit mondanak a gyerekemről. Azért annyi szabadidőmet nem vitte al a 12 év alatt, hogy ezen háborogjak.

2023. jún. 5. 08:18
 50/78 anonim ***** válasza:
79%
Nálunk mondjuk a fogadó óra meghívásos alapon működött: ha gond volt a gyerekkel akkor kellett menni, egyébként nem is fogadtak.
2023. jún. 5. 08:20
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!