Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez a szülõ egészséges vagy lusta?

Ez a szülõ egészséges vagy lusta?

Figyelt kérdés

Bevonja a gyereket a házimunkába, a szobáját saját maga tartja rendben, mellette tudnia kell fõzni, vasalni, teregetni, mosàst berakni, felmosni, porszívózni, bevásárolni

Csak ingyenes táborokba vagy nagyszülõkhöz mehet a nyáron, fizetõs táborba nem

Nem ad ki pénzt különórákra, sem furikázza õket

Nem jár fogadóórára, tanulásban nem segít

15-16 éves kortól dolgozni jár a gyerek minden nyáron

Nyelvvizsgára nem ad pénzt, emeltezzen a gyerek, mert az ingyen van.

18 felett nem viszi magával nyaralni vagy csak akkor ha kifizeti a részét

Érettségi/szakmunkásvizsga után azt mondja, hogy vagy otthon keres magának szakot, vagy elköltözik. Azt a pénzt odaadja, amit kajára meg tisztálkodási szerekre költene, de minden mást (ruha, fodrász, albérlet, bérlet) maga álljon.

2023. jún. 4. 15:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/78 anonim ***** válasza:
22%
7*te is betyár szülő lehetsz,kék...ázni a gyereket,nem semmi vagy,képzelem milyen sorsa lehet a gyerekének,
2023. jún. 4. 16:53
 12/78 anonim ***** válasza:
74%
7#szóval a tiéd már 13 évesen kezdte?és te büszke vagy magadra???inkább szégyelned kellene magad ahogy beszélsz hogy qurva gyerek hàt nem hiszem hogy ilyen idióta szülök léteznek
2023. jún. 4. 16:56
 13/78 anonim ***** válasza:
32%

"Bevonja a gyereket a házimunkába, a szobáját saját maga tartja rendben, mellette tudnia kell fõzni, vasalni, teregetni, mosàst berakni, felmosni, porszívózni, bevásárolni"

Teljesen normális.

"Csak ingyenes táborokba vagy nagyszülõkhöz mehet a nyáron, fizetõs táborba nem"

Nem mindenkinek van pénze arra, hogy 30-40k/hét áron fizetős táborokba küldje a gyereket.

"Nem ad ki pénzt különórákra, sem furikázza õket"

Furikázást értem, illetve bizonyos kor után a gyereknek is kínos, ha a szülő viszi.

Különóra, attól függ. Beleférne, és szüksége lenne rá a gyereknek, úgy mindenképp gáz.

"Nem jár fogadóórára, tanulásban nem segít"

Bizonyos kor után nem kell segíteni a tanulásban, max ha igényli a gyerek egyszer-egyszer, ha azt sem csinálja, az baj. Fogadóóra alatt mire gondolsz? Gáz van a gyerekkel a suliban, hívnák a szülőt, de nem megy be? Mert az baj. De ha csak annyi, hogy nem kér fogadóórát, mert minden oké, meg nem megy el a szülői értekezletre, mert úgyis kiküldik e-mailben/papíron, hogy mi volt, az rendben van.

"15-16 éves kortól dolgozni jár a gyerek minden nyáron"

Nem gáz szerintem. HA nem arról van szó, hogy ebből tartsa is el magát nyáron/elszedi tőle szó nélkül. (Rossz anyagi helyzet megint más, de itt most nem a spec. esetekről beszélek.) Inkább mehesssen a gyerek melózni nyáron, ha akar, minthogy az legyen, mint nálam anno, hogy bsztat anyám, hogy menjek dolgozni, de semmit nem segít elintézni, ami kéne hozzá, miközben pl számla nyitáshoz kellett volna az aláírása kiskorúként, asszem a diákszövetkezeti tagsághoz szintén kellett volna.

"Nyelvvizsgára nem ad pénzt, emeltezzen a gyerek, mert az ingyen van."

Ha anyagilag nem fér bele, akkor ok, de egyébként faxság ez a gondolatmenet. Sok nyelvvizsga más feladattípusokból áll, mint az érettségi, és lehet könnyebben teljesíti, mert máshoz van affinitása, mint amit az emelt érettségi kér. Én pl anno ezt az Euroexam nyelvvizsgát(B2) csináltam, elvileg(a volt tanáraim szerint) nehezebb, mint az emelt, meg Európán belül Magyarországon kívül is elfogadják asszem. Én viszont az emeltet nem bírtam volna annyira jól megcsinálni, hogy elérje azt a százalékot, amitől nyelvvizsgának számít, mert az ilyen egészítsd ki a nyelvtanilag helyes alakkal a mondatot feladatokban például nagyon vakon vagyok, ami érettségin van, Euroexam nyelvvizsgán meg nincs direktben ilyen.

Na meg ott van, hogy 25 (?) éves kor alatt az első nyelvvizsga árát visszaigényelheti az államtól. Csak annyi, hogy a szülő megelőlegezhetné a gyereknek a nyomorult vizsga árát, ha már tényleg látszik, hogy át tud menni rajta biztosan, aztán majd úgy töltik ki a papírt, hogy a visszatérítést a szülőnek utalják.

"18 felett nem viszi magával nyaralni vagy csak akkor ha kifizeti a részét"

Látom lelki szemeim előtt, hogy mondjuk nyelvi előkészítős volt, később kezdte az elsőt, stb. a gyerek, és tizenegyedik osztályt követően nem viszi a szülő a nyaralásra, csak ha fizet a középiskolás gyerek. Kva gáz, főleg, ha van fiatalabb testvér és a nyaralás eddig családi időtöltés volt. Ha arról van szó, hogy a gyerek nem akar menni, vagy úgy kommunikálja le a szülő, hogy figyu, csak a párommal/akárkimmel, aki nem a másik gyerekem, kettesben nyaralunk, ne gyere, az ok, de ne legyen már olyan, hogy na gyerekem, nagykorú vagy, lehet javában középsulis, ha jönni akarsz, fizetsz.

"Érettségi/szakmunkásvizsga után azt mondja, hogy vagy otthon keres magának szakot, vagy elköltözik. Azt a pénzt odaadja, amit kajára meg tisztálkodási szerekre költene, de minden mást (ruha, fodrász, albérlet, bérlet) maga álljon."

Korrekt. Lehet ennyi fér bele. Max egy koli árat hozzádobhat, ha nagyon akar, de azért az albérlet nem sok szülőnek fér bele.

2023. jún. 4. 16:56
 14/78 anonim ***** válasza:
27%

"A kérdező kommentje:

Különóra: zongora, balett, foci, társastánc, úszás, kosárlabda."

Ez mi? Ilyenekre járatja a gyerekeit?

Egyébként hány gyereke van?

Amúgy teljesen normális, sőt, jobb, mint az átlag, mert életrevaló gyereket nevel, nem olyat, akinek csak elvárásai vannak, és ha nem tolnak alá mindent, mindjárt depressziós lesz, hogy őt senki se szereti és az egész világ ellene van.

2023. jún. 4. 17:14
 15/78 anonim ***** válasza:
63%

"Bevonja a gyereket a házimunkába, a szobáját saját maga tartja rendben, mellette tudnia kell fõzni, vasalni, teregetni, mosàst berakni, felmosni, porszívózni, bevásárolni"

Szerintem ez alap.

A többihez ismerni kellene az anyagi lehetőségeiket, bár különórához lehet találni pl. nagyobb diákokat, akik olcsón vállalják. Mi nem éltünk jól, de ha valamilyen tárgy nagyon nehezen ment, vagy betegség miatt komoly lemaradásaim voltak, akkor a különórát mindig megoldottuk valahogy.

2023. jún. 4. 17:23
 16/78 anonim ***** válasza:
29%
Akkor csak 15 felett dolgozik. Zongora, balett, tarsastanc ez mind elit különora, ritkán van rá pénze az átlag szülőnek.
2023. jún. 4. 17:26
 17/78 anonim ***** válasza:
54%

11, 12!

Igen, büszke vagyok magamra. Már 10 évesen is szeretett volna dolgozni, így alig varta, hogy 13 legyen. Nem rokkant bele: hetente egyszer napkozben újságot hordott ki, abból egészítette ki a zsebpénzet. Itt ez teljesen normális. Hogy őszinte legyek, q 13 éves munkakezdes ritka, de csak azért, mert az ujsagkihirdason kívül semmi mást nem csinálhatnak. Olyan 16 év felettivel viszont az elmúlt 12 év alatt még nem találkoztam, aki ne dolgozott volna már 16 evesen

2023. jún. 4. 17:29
 18/78 anonim ***** válasza:
93%

"kék...ázni"

Ezt fordítsd már le mert nem értem mit akar jelenteni

2023. jún. 4. 17:30
 19/78 anonim ***** válasza:
13%
17*hát ne legyél büszke,milyen anya az aki le kurváza a gyerekét?vagy tán nem szereted a saját gyerekedet,tudod 13 évesen még tanulnia kéne,vagy enni se adatok neki???keresse meg????
2023. jún. 4. 17:38
 20/78 anonim ***** válasza:
91%

19!

Kérlek idezd pontosan hol kvaztam le a gyereket. Nagyon érdekel, mert ilyet nem tettem

2023. jún. 4. 17:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!