Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez a szülõ egészséges vagy lusta?

Ez a szülõ egészséges vagy lusta?

Figyelt kérdés

Bevonja a gyereket a házimunkába, a szobáját saját maga tartja rendben, mellette tudnia kell fõzni, vasalni, teregetni, mosàst berakni, felmosni, porszívózni, bevásárolni

Csak ingyenes táborokba vagy nagyszülõkhöz mehet a nyáron, fizetõs táborba nem

Nem ad ki pénzt különórákra, sem furikázza õket

Nem jár fogadóórára, tanulásban nem segít

15-16 éves kortól dolgozni jár a gyerek minden nyáron

Nyelvvizsgára nem ad pénzt, emeltezzen a gyerek, mert az ingyen van.

18 felett nem viszi magával nyaralni vagy csak akkor ha kifizeti a részét

Érettségi/szakmunkásvizsga után azt mondja, hogy vagy otthon keres magának szakot, vagy elköltözik. Azt a pénzt odaadja, amit kajára meg tisztálkodási szerekre költene, de minden mást (ruha, fodrász, albérlet, bérlet) maga álljon.

2023. jún. 4. 15:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/78 anonim ***** válasza:
74%

"Bevonja a gyereket a házimunkába, a szobáját saját maga tartja rendben, mellette tudnia kell fõzni, vasalni, teregetni, mosàst berakni, felmosni, porszívózni, bevásárolni"

A saját vackát igen, a többi nem obligát. Ellesi úgyis, világ életemben utáltam magam is a kötelező bevonást, anyám messze többet ért el azzal, hogy egyszerűen a rendhez szoktam, és igényem lett rá.

"Csak ingyenes táborokba vagy nagyszülõkhöz mehet a nyáron, fizetõs táborba nem"

Anyagi helyzettől függ, nekem életem legjobb élményei voltak a nyári táborok. Ha belefér, menjen.

"Nem ad ki pénzt különórákra, sem furikázza õket"

A különóra fontos, sport vagy zene. Nekünk volt, csak nyertünk vele. Nyilván ha nincs keret, akkor nincs keret.

"Nem jár fogadóórára, tanulásban nem segít"

Ameddig a gyerek igényli vagy nem stabil az önálló tanulás, én tanulnék velük. Velünk is tanultak még felsőben. Hozzájárult hogy mi már első generációs diplomásak lettünk a családban és jelentősen jobban keresünk mint a szüleink.

"15-16 éves kortól dolgozni jár a gyerek minden nyáron"

Én ezt nem tartom ördögtől valónak, mi is jártunk. Nem hivatalosan, apának segíteni először, aztán önkénteskedni és diákmunkára. Baromira sokat tesz hozzá a személyiséghez, ha idejekorán van tapasztalat a munka világából, mert testközelből látja a gyerek hogy anyuciék nem a fáról szüretelik a Deákokat.

"Nyelvvizsgára nem ad pénzt, emeltezzen a gyerek, mert az ingyen van."

Ebben nem értek egyet, ha kell egy specko nyelvvizsga, akkor kell. Pont.

"18 felett nem viszi magával nyaralni vagy csak akkor ha kifizeti a részét"

Ezzel sem tudok azonosulni.

"Érettségi/szakmunkásvizsga után azt mondja, hogy vagy otthon keres magának szakot, vagy elköltözik. Azt a pénzt odaadja, amit kajára meg tisztálkodási szerekre költene, de minden mást (ruha, fodrász, albérlet, bérlet) maga álljon."

A kötelezőket állnám, tehát lakhatás, kaja, bérlet, de a hétvégi bulira limitáltan adnék.

2023. jún. 4. 19:19
 32/78 anonim ***** válasza:
72%

"az érettségi a felvételin kívül sehová nem elég"

Ezt meg honnan veszed? Dehogynem! Pont ugyanannyit ér bármelyik munkahelyen is, mint a nyelvvizsgaközpontban megszerzett B2 szintű nyelvvizsga. Csak még sokkal jobb is, mert ha még középiskolás valaki, akkor nem kell előre megfinanszírozni, hanem ingyenes, és nem jelent plusz egy vizsgányi stresszt, hanem a továbbtanuláshoz is beszámítják.

2023. jún. 4. 19:50
 33/78 anonim ***** válasza:
40%

"Játékot évente kétszer kap, karácsonykor és születésnapkor, meg cipõt, de a többi alkalmakkal örökölt ruhákat és játékokat kap."

"Azt vallja, hogy szülői házból egyszer lehet elköltözni, vissza csak átmenetileg vagy nagy szükség esetén, de 23 felett nem normális. Egyetemvárosban kell dolgozni vagy bentlakásos helyen nyaranta."

Tehát most leírtad a visszamenőleges sirámaidat (az összesét nem akarom ide bemásolni). Nekem nagyon kicsinek tűnsz, egy kiskamasz lázad az anyja ellen (apu hol van?)

Ha majd egyszer nagykisfiú leszel, akkor elköltözöl, és verheted majd a nyálad hogy jujjjdenehéz az élet.

2023. jún. 4. 20:11
 34/78 anonim ***** válasza:
26%
Inkább lusta ha a lehetősége meglenne rá.
2023. jún. 4. 20:15
 35/78 anonim ***** válasza:
67%

16: Állami a zeneiskola, ingyenes, ugyanúgy, ahogy az általános iskola és a középiskola, felsőoktatás.

A többi meg iskolai szakkör, szintén ingyenes, kórus, rajz, színjátszó, tehetséggondozó, stb..

Én 12 különórából 10-et ingyen jártam.

2023. jún. 4. 20:32
 36/78 anonim ***** válasza:
43%

Ácsika.

Akinek nem fér bele a keretbe egy gyerek, akire nyilvánvalóan költeni kell, az ne vállaljon, mert aki akar is gyereket az felelősségteljesen vállalja, nem a segélyre...

Nem kell felelőtlenül b*szni, már pardon...

Aki meg szeretne gyereket, az azon is szokott lenni, hogy mindene meglegyen és biztosítsa az alap dolgokat Neki, mint saját ruha (nem baba korban, mert tudjuk gyorsan nő a gyerek).

A belevonás a házimunkába meg Ti nagyon okosak vagytok, kicsi korotokban is k*rva jól tudtátok, hogy suli mellett örültél, ha éltél és a saját szobád rendbe tartod, mert ugye a munka az véget ér azzal, hogy hazamentél, de tanulni is kell otthon, amiben ezek a szülők ahogy nézem ugyancsak nem segítenek.

A gyerek Maga után pakoljon, tartsa rendbe a szobáját, de még nem kell tudni főzni, mosni, vasalni, mert nem a cseléded.

Ez nem életre valóság, ez cselédség.

Pofán verném Magam, ha a gyerekemet így nevelném.

Elkényesztetni sem kell, mert nem, de azért ne szálljunk már el a földtől..

Pont azért, mert ilyenek voltak Veletek is, meg kéne rendes dolgokra tanítani a gyereket és nem agyon terhelni, mikor 10 órájuk van meg a többi.

Tartsa rendbe a szobáját, dobja be a szennyesét de azért álljon már meg a menet.

Azt Te mit csinálsz meló után haza érve, mikor semmi dolgod, se tanulni nem kell?

Vered a f*szod, amíg a gyerek főz?

Érdekes.

Aztán csodálkoztok, hogy lelép meg nem szépeket mond rólatok a barátainak.

Le lehet nyugodtan pontozni, de ami igaz, az igaz.

Sok hattyú halála.

2023. jún. 4. 20:45
 37/78 anonim ***** válasza:
83%

Azért mire a gyerek eljut az említett korba, elég sok minden történhet egy családban, ami megváltoztatja az anyagi helyzetet. Azt meg azért ne mondjuk már, hogy úgy vallalj gyereket, ha 20 éves koráig fixen tudod finanszírozni az életét. Nyilván minden szülő ezen van, de ez nem ilyen egyszerű.

Én is voltam tanuló… marhára nem olyan megterhelő, mint amennyire be van állítva.. napi 3 órát utaztam, fél5kor keltem, átlag 7 órám volt, és a tanulás mellett mégse volt megerőltető néha elmosogatni, vagy elindítani egy mosást.. utóbbi pont 3 perc.. meg igazából az első is, ha nem hagyja az ember felhalmozódni a mosatlant..

22 évesen egy baráti összejövetel alkalmával, 4 “nő” társaságában én voltam az egyetlen, aki férfi létére fel tudott vágni egy nyamvadt csirkét.. hát nekem égett az arcom..

de nem, ez nem azt jelentette, hogy főztem hétfőtől-vasárnapig.. hétvégén viszont 1x 1x belefért, és hasznomra vált.

Milyen rendes dolgokra kellene megtanítani egy gyereket, ha nem ilyenekre? 25 éves vagyok, de a korosztályom nagy része se főzni, se normálisan mosogatni nem tud.. fogalmuk sincs arrol, hogy a mosógépen levő 10 gomb mit jelent és hogyan kell elinditani… úgy költöznek külön, hogy egy rántottát nem tudnak megcsinalni, anya meg hordja át az ebédet hétvégén.. ez aztán tényleg normális.

2023. jún. 4. 21:01
 38/78 anonim ***** válasza:
92%

Kis eltéréssel a legtöbb dolog nálunk is így volt. Mondjuk a továbbtanulást támogattuk, de kolisok voltak 2-3 szobatárssal. Albérletet nem győztük volna, vagy mondjuk felesbe, ahogy a kérdés szól.

Nem ártott meg nekik. Képesek egy háztartást működtetni, önellátni, időt, pénzt beosztani. Büszke vagyok rájuk.

2023. jún. 4. 21:30
 39/78 NemFogodKitalálni ***** válasza:
81%

Ezen a hazimunkas reszen en is kiakadtam. 6,5 eves a kisfiam, egyedul nevelem 2,5 eves kora ota. Segit fozni, takaritani, szaritot leszedni, mosogepet bepakolni/kipakolni, mosogatni is mosogatott mar (felugyelettel), meg a mosogatogepet el tudja inditani. Sokan dicsernek, hogy milyen jo, talpra esett lesz. 6,5 eves, takaritaskor szo nelkul segit port torolni pl, kutyanak ad kajat ha megkerem meg ilyenek. Es? Ettol nem ”cseled”, hanem megtanitom neki, hogy ez az elet resze, meg kell csinalni. Felnott korara legalabb nem lesz lusta, nem bolti mikrozhato kajan fog elni egy szemetdomb kozepen.

Es meg mielott valaki belem kotne, nem kenyszeritem. Fozni egyutt szoktunk szinte mindig, o akar mindig odajonni hogy segithet-e. Krumplit szokott hamozni, vagni, vagy barmi zoldseget, a kajat o szokta (segitseggel persze) beizesiteni, es mindig o az elso aki megkostolja.

Ez a resze szerintem teljesen normalis.

Van egy kozeli rokonom, aki lany letere 22 evesen remegve vagta fel a szalamit, mert felt a kestol. 28 eves letere mai napig bolti kajan el, takaritani meg a ferje takarit helyette.

2023. jún. 4. 21:33
 40/78 anonim ***** válasza:
36%

"suli mellett örültél, ha éltél"

:DDD

Bele ne haljál már! :DD

Menjél át gyengébb suliba, ha annyira nem neked való!

2023. jún. 4. 21:49
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!