A férjem brutálisan komplexusos lett a lányom miatt? Mit tegyek ezzel?
Nehéz gyerekkor, 0 szeretet a szüleitől. Mindig volt benne egy kis túlkompenzálás, vagy nem is tudom, mi. Ha a szomszéd új kocsit vesz, elkezdi mondani, hogy ő is tudna annyiért kocsit venni, ha akarna. Ha barátok nyaralni mennek, nem jó utat kíván nekik, hanem elkezdi ecsetelni, hogy ő is kibírná fizetni, de nem akar odamenni, mert... Szóval ha valakin látta, hogy jól megy/jobban megy, azonnal mondta, hogy neki is lenne arra pénze, ha akarná.
Most a lányommal csinálja ezt. Ugyanazon a szakon van az egyetemen, mint anno a férjem. Elment 6 nap tanulással egy nehéz vizsgára, annak ellenére, hogy a férjem egy hétig fújta, hogy el se menjen, mert úgyis kivágják, elment és sikerült is neki, hármasra. Nehéz tárgy, sok kredit, szóval mondta, hogy ő még a kettesnek is örült volna. Férjem azóta az fújja, hogy ő is mehetett volna akár 5 nap tanulással is, de nem kettest akart, ezért tanulta két hétig éjjel nappal, ilyen 5-6 napos tanulások neki eszébe sem jutottak, mert ő érteni is akarta az anyagot, nem bemagolni csak. 30 éve diplomázott le, a kutyát nem érdekli, hogy egy elsőéves tárgyra ő éppen miért 2 hetet tanult, de ezen pörög napok óta, hogy neki is ment volna kevesebb nappal is. Vagy megy a nyáron több helyre a lányom, a férjem azon pörög, hogy miből, mennyibe kerültek ezek, és hogy amúgy ő is kifizetné, meg nem is drága ez. Tegnap már mondta a lányom az egyiknél, hogy két hétig lesz egy 5 csillagos szállodában, ne mondja már, hogy nem drága és hogy kifizetné ő is, mikor mindenen garasoskodik. Ezen kiborult, hogy ő nem garasoskodik, és ha akarná, egész nyárra félretehetné a munkát, mert neki annyi pénze van... És ezzel henceg a 19 éves lányomnak, mint egy óvodás. De ugyanezt csinálja a telefonjával, hogy ő is tudna magának iPhone-t venni, ha akarna. Vagy bármivel igazából, ezt hallgatom napokig, hogy ő is megvehetné.
Korábban is voltak ilyen megszólalásai, havi 1-2. Most, hogy a lányom egyetemre jár, minden hazajövetele ezzel telik, aztán még utána napokig én is hallgatom...
Sajnálom valahol, de közben borzalmasan idegesít is ez, hogy semminek nem tud örülni, a lányomat is lekiabálja azonnal.
A lányod miatt lett komplexusos? Nem, ennek semmi köze a lányodhoz. Mindig ilyen komplexusos volt, csak eddig nem tűnt fel, mert nem érintett téged közvetlenül.
Nekem is hasonló volt az exem, ott is hagytam a francba, mert így nem lehet élni és nem is akarom állandóan ezt az ecetes-uborka természetű önigazolást hallgatni, mert már az agyvizem felforrott tőle. Én élvezni akarom az életet, és nem ilyen gyerekes dedós módon versengeni másokkal. Téged komolyan nem zavart 10 éven keresztül ezt hallgatni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!