A férjem brutálisan komplexusos lett a lányom miatt? Mit tegyek ezzel?
Nehéz gyerekkor, 0 szeretet a szüleitől. Mindig volt benne egy kis túlkompenzálás, vagy nem is tudom, mi. Ha a szomszéd új kocsit vesz, elkezdi mondani, hogy ő is tudna annyiért kocsit venni, ha akarna. Ha barátok nyaralni mennek, nem jó utat kíván nekik, hanem elkezdi ecsetelni, hogy ő is kibírná fizetni, de nem akar odamenni, mert... Szóval ha valakin látta, hogy jól megy/jobban megy, azonnal mondta, hogy neki is lenne arra pénze, ha akarná.
Most a lányommal csinálja ezt. Ugyanazon a szakon van az egyetemen, mint anno a férjem. Elment 6 nap tanulással egy nehéz vizsgára, annak ellenére, hogy a férjem egy hétig fújta, hogy el se menjen, mert úgyis kivágják, elment és sikerült is neki, hármasra. Nehéz tárgy, sok kredit, szóval mondta, hogy ő még a kettesnek is örült volna. Férjem azóta az fújja, hogy ő is mehetett volna akár 5 nap tanulással is, de nem kettest akart, ezért tanulta két hétig éjjel nappal, ilyen 5-6 napos tanulások neki eszébe sem jutottak, mert ő érteni is akarta az anyagot, nem bemagolni csak. 30 éve diplomázott le, a kutyát nem érdekli, hogy egy elsőéves tárgyra ő éppen miért 2 hetet tanult, de ezen pörög napok óta, hogy neki is ment volna kevesebb nappal is. Vagy megy a nyáron több helyre a lányom, a férjem azon pörög, hogy miből, mennyibe kerültek ezek, és hogy amúgy ő is kifizetné, meg nem is drága ez. Tegnap már mondta a lányom az egyiknél, hogy két hétig lesz egy 5 csillagos szállodában, ne mondja már, hogy nem drága és hogy kifizetné ő is, mikor mindenen garasoskodik. Ezen kiborult, hogy ő nem garasoskodik, és ha akarná, egész nyárra félretehetné a munkát, mert neki annyi pénze van... És ezzel henceg a 19 éves lányomnak, mint egy óvodás. De ugyanezt csinálja a telefonjával, hogy ő is tudna magának iPhone-t venni, ha akarna. Vagy bármivel igazából, ezt hallgatom napokig, hogy ő is megvehetné.
Korábban is voltak ilyen megszólalásai, havi 1-2. Most, hogy a lányom egyetemre jár, minden hazajövetele ezzel telik, aztán még utána napokig én is hallgatom...
Sajnálom valahol, de közben borzalmasan idegesít is ez, hogy semminek nem tud örülni, a lányomat is lekiabálja azonnal.
#5 vagyok.
Én automatikusan azt gondoltam, hogy közös a gyerek, de igazatok lehet.
Ha nem közös a gyerek és a lány tanulmányait és egyéb dolgait nem a kérdező mostani férje finanszírozza, akkor neki ezekhez semmi köze. A kérdezőnek ezt kéne nyomatékosan a férfi tudomására hoznia.
A gyerek helyében én közölném az anyámmal, hogy ha a férjét nem állítja le nagyon sürgősen, akkor ezután kb. karácsonykor, húsvétkor és nyári szünetben fognak látni. Akkor is lehetőleg minél rövidebb ideig.
Azt, hogy a férfi a mobiljáról meg a nyaralásáról ilyeneket dumál, azt el lehet hallgatni. Azt, hogy a lányt cseszteti, mert egy nehéz tárgyból hármassal elsőre átment, azt viszont egy percig sem.
Igen, jól mondták páran, nem közös gyerek.
De 12 éve együtt vagyunk, eddig ez a probléma így, ilyen formában nem állt fenn.
Az nem tudom, miért kivagyiság, vagy magamutogatás, ha az ember elmenne nyaralni, vagy vesz egy új autót...
Volt egy exem, akinek az volt az elve, hogy minimál dolgokkal is lehet élni. Régen is kibírták flancos kütyük meg divatos holmik, utazás vagy drága hobbi nélkül. Ha az ember rendesen dolgozik, akkor funkcionális dolgokra van szüksége és ideje sincs fölösleges dolgokra vágyni. Ha bárki a környezetünkben vett drágább dolgot vagy nászútra nem a Balatonhoz ment, hanem egy egzotikus szigetre, az már szerinte pénzkidobás volt, mert miért nem jó nekik a hazai olcsó? Ilyenre elcseszik a pénzüket...
Ott is hagytam, így nem lehet élni. A kérdezőt se értem, hogy bírja 12 éve.
"neki is lenne arra pénze, ha akarná"
Tudd meg, hogy mit szeretne, csináljatok sok jó közös programot, örüljön, ha van pénzetek arra, amit szeretne/szeretnétek, és legyél nagyon elégedett vele és büszke rá.
Lehet, hogy nem mer élni, vágyni valamire és azt megadni saját magának?
A jót kell hangsúlyozni, örülni annak, ami van, tervezni és megvalósítani.
Nem kell versengeni, lehet örülni más sikerének is, és megvalósítani, ami nektek fontos.
Kb. így reagáltam volna le:
-Béla, szállj már le a lányunkról, mert amit vele csinálsz, engem is kiidegel.Azt akarod, hogy diplomaosztó után többet felénk se számoljon?
- Most mi van? Csak azt mondtam, hogy nekem is ment volna így.
-Pont ez a rákontrázás hiányzik most neki... Ha nem hagyod abba, én elválok a pitsába, ha nem mész szakemberhez.
- Minek? Nem skizofrén vagyok.
- Viszont ez a túlkompenzálás is beteges. Segítsek csomagolni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!