Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A férjem brutálisan komplexuso...

A férjem brutálisan komplexusos lett a lányom miatt? Mit tegyek ezzel?

Figyelt kérdés

Nehéz gyerekkor, 0 szeretet a szüleitől. Mindig volt benne egy kis túlkompenzálás, vagy nem is tudom, mi. Ha a szomszéd új kocsit vesz, elkezdi mondani, hogy ő is tudna annyiért kocsit venni, ha akarna. Ha barátok nyaralni mennek, nem jó utat kíván nekik, hanem elkezdi ecsetelni, hogy ő is kibírná fizetni, de nem akar odamenni, mert... Szóval ha valakin látta, hogy jól megy/jobban megy, azonnal mondta, hogy neki is lenne arra pénze, ha akarná.

Most a lányommal csinálja ezt. Ugyanazon a szakon van az egyetemen, mint anno a férjem. Elment 6 nap tanulással egy nehéz vizsgára, annak ellenére, hogy a férjem egy hétig fújta, hogy el se menjen, mert úgyis kivágják, elment és sikerült is neki, hármasra. Nehéz tárgy, sok kredit, szóval mondta, hogy ő még a kettesnek is örült volna. Férjem azóta az fújja, hogy ő is mehetett volna akár 5 nap tanulással is, de nem kettest akart, ezért tanulta két hétig éjjel nappal, ilyen 5-6 napos tanulások neki eszébe sem jutottak, mert ő érteni is akarta az anyagot, nem bemagolni csak. 30 éve diplomázott le, a kutyát nem érdekli, hogy egy elsőéves tárgyra ő éppen miért 2 hetet tanult, de ezen pörög napok óta, hogy neki is ment volna kevesebb nappal is. Vagy megy a nyáron több helyre a lányom, a férjem azon pörög, hogy miből, mennyibe kerültek ezek, és hogy amúgy ő is kifizetné, meg nem is drága ez. Tegnap már mondta a lányom az egyiknél, hogy két hétig lesz egy 5 csillagos szállodában, ne mondja már, hogy nem drága és hogy kifizetné ő is, mikor mindenen garasoskodik. Ezen kiborult, hogy ő nem garasoskodik, és ha akarná, egész nyárra félretehetné a munkát, mert neki annyi pénze van... És ezzel henceg a 19 éves lányomnak, mint egy óvodás. De ugyanezt csinálja a telefonjával, hogy ő is tudna magának iPhone-t venni, ha akarna. Vagy bármivel igazából, ezt hallgatom napokig, hogy ő is megvehetné.

Korábban is voltak ilyen megszólalásai, havi 1-2. Most, hogy a lányom egyetemre jár, minden hazajövetele ezzel telik, aztán még utána napokig én is hallgatom...

Sajnálom valahol, de közben borzalmasan idegesít is ez, hogy semminek nem tud örülni, a lányomat is lekiabálja azonnal.

2023. jún. 1. 09:05
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
95%
Miben tudunk segíteni?
2023. jún. 1. 09:09
 2/45 A kérdező kommentje:
Kíváncsi lennék, ki hogyan kezelné ezt a helyzetet, ha a "fejezd már be" nem működik.
2023. jún. 1. 09:12
 3/45 anonim ***** válasza:
93%
Támogatnám, hogy felkeressen egy szakembert.
2023. jún. 1. 09:23
 4/45 anonim ***** válasza:
89%

Pff...azt írtad, eddig is ilyen volt. Döntsd el, hogy mennyire fontos a lányoddal való kapcsolatod, mert ez csak rosszabb lesz, ahogy láthatóan már rosszabbodik is. Azt fogja elérni, hogy haza se akar majd menni, mert ennek nem teszi ki magát, hogy a vén trottyos egy 19 évessel akar mindenáron versenyezni ilyen óvodás színvonalon.

Fel kell szólítani, hogy ha eddig nem tette meg, akkor menjen és kezeltesse magát, mert nem fogod miatta elveszíteni a gyerekedet, és ha választani kell, nem lesz kérdés, ki mellett teszed le a voksod.

2023. jún. 1. 09:24
 5/45 anonim ***** válasza:
89%
Ha 20 év házasság alatt nem változott meg, akkor már nem is fog. Ezeket kb. a gyerek megszületése előtt jó lett volna rendbe hozni.
2023. jún. 1. 09:25
 6/45 Appassionato2022 ***** válasza:
95%
Ha jol ertem, kolis a gyerek es mondjuk s hetvegeket tolti malatok. Ha igy van, akkor pl ezt tennem; amikir elment a lanyod akkor leultetnem a ferjet es elmindanam, hogy miert nem volt OK a 2 nap nyafi a vizsga miatt. Miert volt ez zavaro a gyeteknek, miert bolt rossz nekem es azt, jogy neki se volt jo. Aztan azt, hogy szeretnem, ha ezt nem csinalna tobbet. Es ha 2 ora mulva ismet szobahozza, akkor ue: miert rossz mindenkinek. Szoval atmennek imamalom funkcioba, es amikor azt mondja, hogy hagyjam abba, unja, akkor lecsapnek: elmondanam, hogy ezt a hozzaallast mi is unjuk, valtoztasson, mert kulonbem radikalisabb lepesek jonnek.
2023. jún. 1. 09:28
 7/45 anonim ***** válasza:
89%

Nem, szakemberhez senkit nem lehet küldeni, ha neki jó a helyzet amiben van, nem megy el. Nem úgy működik a felismerés, hogy "oké, megszereltetem magam, bár nem érzem, hogy velem gond lenne, de örülj". Ez nem így megy. Mindig az megy, aki szenved.

A párterápiát lehetne esetleg megemlíteni, hogy együtt menjetek.

A fejezd már be sehol sem működik.

2023. jún. 1. 09:29
 8/45 anonim ***** válasza:
95%

Jól értem, a gyermek nem közös és te finanszírozod a mobilt és a nyaralást.(Vagy az apja vagy az apjával ketten, közösen ) Ha ez így van, akkor a te (és/vagy az apa) pénzére, sikerére, karrierjére féltékeny, de egyszerűbb a gyereklányra köpködni a mérgét.

Szerintem.

2023. jún. 1. 09:30
 9/45 Appassionato2022 ***** válasza:
100%
#5: szerintem a lany korabbi kapcsolatbol van, nem a ferj az apja. Az a kerdes inkabb, miota tart a hazassag...
2023. jún. 1. 09:30
 10/45 anonim válasza:
7%

Írtam volna, hogy bolond a férjed, de a mai világ lassan kb erről szól.

Ez a mérhetetlen kivagyiság, magamutogatás, sok embernek beleég az elméjébe, és nem is veszi észre.

Nem védem a férjed, de akikkel "verseng", nem mérhetetlenül nagyképűek, mindenfajta szerénység, alázat nélkül?

Valahogy próbálja visszaterelni az embereket a medrükbe, ha elszállna a ló.

Talán lányod is borzalmasan játssza magát, lehet, ez idegesíti.

Mondjuk ezt valóban nem kellene, bár valóban nem előnyös, ha úgy kerül ki valaki az életbe, hogy hatalmas önbizalom, mindenkinél jobb vagyok, sokszor tragikus vége van. :(

2023. jún. 1. 09:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!