Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van ilyen sok családban...

Miért van ilyen sok családban agresszív, kisebbségi komplexusos apa?

Figyelt kérdés
Hogyan lettek ilyenek a férfiak? Mi van a fejükben, amikor közönyösek és agresszívak a családjukkal?
2017. dec. 24. 09:51
 1/10 anonim ***** válasza:
66%
Apám alkoholista és elszoktam rajta gondolkodni hogy a kocsmában a pincérnők nem gondolak-e bele hogy azoknak akiknek ők ott italt adnak otthon nem bántják-e a családjukat. Valószínű ha elmondanám hogy apám milyen velem nem hinnék el.
2017. dec. 24. 10:39
 2/10 anonim ***** válasza:
19%

Mert a nők az ilyen férfias férfiakra buknak és velük alapítanak családot.

Ezek a férfiak nem ilyenek "lettek", mindig is ilyenek voltak.

2017. dec. 24. 10:44
 3/10 anonim ***** válasza:
93%
Kocsmában nem pincérek vannak. Kiszolgálni pedig muszáj, amíg józan, ha már ittas azt az adott hely dönti el, meddig szolgálja ki.
2017. dec. 24. 11:24
 4/10 anonim ***** válasza:
86%
Ez a hagyományos magyar családmodell. Van egy apuka, akinek van egy túlmisztifikált tök átlagos melója, ahol túlterhelt, amit utál, ezért kocsmába jár. Ezenkívül a gyerekek úgy nőnek fel, hogy apuka köré egy kész legendakör épül, hogy apa mindent tud, apa ért hozzá, hiszen ezermester, apa majd elintézi. Aztán ahogy a gyerekek felnőtté válnak, rájönnek, hogy sajnos apa semmihez nem ért, még a saját munkájához sem, hiszen utálja. Ezt tudatalatt kezdi felismerni apa, aki még inkább alkoholba folytja a kisebbségi komplexusát, agresszív lesz, erőszakos. Mindenhez próbál hozzászólni, de a felnőtt gyerekei lehurrogják. Nem rosszindulatból, egyszerűen csak tudják, hogy hülyeséget beszél - ahogy máskor is. Ördögi kör. Talán, ha nem úgy állnának a férfiak saját magukhoz, hogy mindenhez IS értenek, és nem tartanák magukat minimum félistennek, elfogadnák, hogy vannak dolgok, amik túlmutatnak az ő tudásukon (Nem azért, mert félkegyelműek, hanem azért, mert a fogorvosom sem ért az autószereléshez, vagy én könyvelőként a ruhatervezéshez), illetve, hogy a gyerekeik esetlegesen jobban értenek a saját szakmájukhoz, főleg ha apukának nem az a végzettsége... de ez csak elmélet. A hagyományos magyar férfi bemegy nagy dünnyögve melózni, aztán hazafele megáll a kocsmában, otthon meg lógatja a heréit és 2 fingás között odakiabál a szintén agyonterhelt és frusztrált feleségének, hogy mikor lesz kész a pörkölt. Aztán az asszony 128adszorra is szól a férjének, hogy még mindig csöpög a csap, kihív szerelőt, erre a férfi felháborodottan húz kettőt rajta (amit bárki meg tudna csinálni), hogy 2 napra elálljon a csöpögés, majd újra kezdje... ez a magyar valóság sajnos. Szerencsére vannak azért kivételek, én párom is az és nagyon örülök neki. Mondjuk nem is választottam volna olyat, aki nem olyan, mint ő.
2017. dec. 24. 11:58
 5/10 anonim ***** válasza:
77%
Az én apám is az, az este rájött az idegbetegség és kiszaladt a szobából és kirugta erõvel a cigit a kezembõl.Felnõtt ember vagyok a szoba és a konyha között van legalább 8m és nyitott ajtó és nyitott ablak mellett cigiztem.Napok óta feszült és agressziv, ráadásul minden a mai napon van nekem.Senki sem köszöntött fel eddig.Minden karácsonykor ez megy az agresszivitás.A cigi csak egy indok volt,hogy az idegeit levezesse.
2017. dec. 24. 13:11
 6/10 anonim ***** válasza:
93%
Bár kicsit off,az egyik jó barátom azért komplexusos,aggreszív mert nem lehet az ami akart,rendőr akart lenni,csak orvosilag alkalmatlan.Valami ízületi bajai vannak,ami miatt a szüleit hibáztatja,ha találkozik velük,csak bunkón viselkedik velük.A komplexusnak pszichológiai okai vannak.Senki nem születik kisebbségi komplexussal.
2017. dec. 24. 13:16
 7/10 anonim ***** válasza:
83%

Elég elolvasni az ideírogató 40%-50% körüli "férfiak" gyűlölködő, önsajnáltató hisztizését.

Nem képesek fejlődésre, önvizsgálatra, mindig más a hibás.

Ez sajnos nevelés kérdése, pl. öcsémet is úgy nevelték, hogy ő a világ közepe, semmiért nem cseszték le. Azt hiszi alanyi jogon jár neki minden. Ha nem kapja meg, akkor bosszút áll, pénzt lop szüleimtől. Érzelmileg nulla, azt hiszi ettől lesz férfias.

Szomorú ez az egész, de a sértettség és a féktelen egoizmus vakká teszi őket.

2017. dec. 24. 13:42
 8/10 anonim ***** válasza:
23%
A férj azért iszik, mert a nő álló nap sajnálja magát amiért nem vette el őt huffnágel pisti és neki csak ez a fószer jutott. Biztos nem lehet kellemes olyan nő mellett élni akinek csak pénztárcának kell a férfi.
2017. dec. 24. 14:13
 9/10 anonim ***** válasza:
91%
Utolsó és ha forditva is ugy van?
2017. dec. 24. 14:36
 10/10 anonim ***** válasza:
93%
Ja és tovább irom, ha a férfinak csak azért kell egy nõ,hogy neki meg legyen a saját kényelme és lealáz, mindennel elégedetlen.Mindenki hibás csak õ nem.
2017. dec. 24. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!