Felnőttként mit lehet kezdeni egy komplexusos, megkeseredett szülővel?
Figyelt kérdés
Hogyan lehet neki segíteni? Évtizedek óta felhalmozott sérelmei miatt + az állandó kisebbségi érzése miatt szörnyű lett a természete, egyszerűen képtelenség 5 percnél tovább lenni a közelében vagy bármiről is beszélgetni.2022. aug. 11. 10:58
1/9 anonim válasza:
Nem tudom mennyi idős. De szerintem 60 év felett már nagyon semmit. Nem változnak.:(
Talán annyit, hogy megmondani hogy zavaró és jó lenne ha változtatna ha nem teszi akkor minimalizálni a találkozásokat, kommunikációt. Én is hasonló szituban vagyok.
2/9 anonim válasza:
Segíteni sehogy. Veszekedni, győzködni nem érdemes, rá kell hagyni. Annyi időt tölts vele amennyit a saját nyugalmad enged, nem kell többet.
3/9 A kérdező kommentje:
57 éves, tehát közel 60. Sajnos az alaptermészete változni már nem fog.
Csak egy kicsit jobb belátásra szeretném bírni, jó lenne ha néhány szokását le tudná vetkőzni, de gondolom erre már nem sok esély van.
2022. aug. 11. 11:32
4/9 anonim válasza:
Esélytelen. Ennyi idősen, ha az emberek változnak, inkább a jó modorukat vetkőzik le, egyre kevésbé érdekli őket a külvilág véleménye.
5/9 anonim válasza:
Határozottan kell elmondani ami zavar téged. A finomkodást sajnos nem értik. De felő hogy mást sem. Akkor kerülni kell. Csak annyit együtt lenni mai neked még nem terhes. Ha megkérdezi miért őszintén elmondani. Én minden alkalommal ráteszem anyámra a telefont ha túl megy egy határon. És nem feszem fel utána hetekig hiába hív. Ha normális akkor tartjuk a kapcsolatot újra ha kezdi a szokásos dilit akkor elzárkózom. Sajnos a szép szóval való megbeszélés nálunk nem működött. Így kb idomítom mint valami kutyát. Rosszul hangzik de beválik.
6/9 anonim válasza:
Ismeros. A parim anyja ilyen. Nagyon faraszto. Probalom napi szinten az unokajaval latogatni (amikor a parom dolgozik) de ooyankor ha eljovunk sok ideg vagyok. Plusz a 9 honapos babank is erzi es egesz delutan nyavog ha eljovunk onnan. Vannak korabeli baratai? Eselyes szerezni neki?
7/9 A kérdező kommentje:
áh nincsenek barátai, őszintén szólva szerintem soha nem is voltak neki, max gyerekként vagy fiatalként. Nem csodálom, hogy nem maradtak meg mellette.
2022. aug. 11. 13:06
9/9 anonim válasza:
Se időm se energiám nem lenne erre. Annyit beszélnék vele amennyit muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!