Mérgező szülők gyereke, hogy tudtál megbocsátani?
Én egyszerűen megszakítottam a kapcsolatot, letiltottam mindenhonnan (anyám, apám nem is volt).
Ennyi. A valóban mérgező szülők sosem fognak megváltozni, nem lehet velük jobb mederbe terelni a kapcsolatot, úgyis beléd fognak rúgni, csak nem naponta, hanem akkor havonta.
Ahogy valaki írta, el kell fogadni, hogy ők ilyenek és nem lesz változás, nem kell tovább egymás életének részesei lenni. A 9-es akkora baromságokat ír, látszik, hogy nem tudja, milyen az a mérgező szülö, akivel minden találkozás egy merő gyomorgörcs és tarsadalmi kényszer.
Mióta nem tartjuk a kapcsolatot, felszabadultam. Igazából nem is érdekel semmilyen szinten, nincs bennem harag, gyűlölet, kb. annyit gondolok rá, mint a harmadik szomszédra, teljesen közömbös és semmit nem érzek a téma kapcsán. Nyilván nem egyik napról másikra jutottam ide, de idővel.
Attól még nem félek, hogy az én gyerekeim majd erről vennének példát, miközben totál máshogy vannak nevelve, szeretettel és megértéssel, jó is a kapcsolatunk.
Sehogy, nem bocsájtottam meg, csak elengedtem az egészet és határokat húztam. Így hogy teljesen érdektelen lett, semmilyen érzelem nincs bennem, tehát nem haragszom, nem vagyok mérges, elfogadtak hogy ő ilyen, ez van. Határokat húztam, ha ezeket ő átlépi tudtára adom, és utána úgy hisztizik ahogy akar.
Nálam teljes a lelki béke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!