Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mérgező szülők gyereke, hogy...

Mérgező szülők gyereke, hogy tudtál megbocsátani?

Figyelt kérdés
Én most dolgozom fel pszichológus segítségével és jelenleg úgy vagyok vele hogy le akarom tiltani őket és teljesen megszakítani a kapcsolatot...
2023. ápr. 20. 06:24
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
100%
De ha meg továbbra is tartani akarom a kapcsolatot velük, akkor meg bármikor belém rúghatnak - a feltételes módot írd át kijelentő módra, és megkapod a választ.
2023. ápr. 20. 10:13
 32/42 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszerűen megszakítottam a kapcsolatot, letiltottam mindenhonnan (anyám, apám nem is volt).

Ennyi. A valóban mérgező szülők sosem fognak megváltozni, nem lehet velük jobb mederbe terelni a kapcsolatot, úgyis beléd fognak rúgni, csak nem naponta, hanem akkor havonta.

Ahogy valaki írta, el kell fogadni, hogy ők ilyenek és nem lesz változás, nem kell tovább egymás életének részesei lenni. A 9-es akkora baromságokat ír, látszik, hogy nem tudja, milyen az a mérgező szülö, akivel minden találkozás egy merő gyomorgörcs és tarsadalmi kényszer.

Mióta nem tartjuk a kapcsolatot, felszabadultam. Igazából nem is érdekel semmilyen szinten, nincs bennem harag, gyűlölet, kb. annyit gondolok rá, mint a harmadik szomszédra, teljesen közömbös és semmit nem érzek a téma kapcsán. Nyilván nem egyik napról másikra jutottam ide, de idővel.

Attól még nem félek, hogy az én gyerekeim majd erről vennének példát, miközben totál máshogy vannak nevelve, szeretettel és megértéssel, jó is a kapcsolatunk.

2023. ápr. 20. 11:30
 33/42 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy, nem bocsájtottam meg, csak elengedtem az egészet és határokat húztam. Így hogy teljesen érdektelen lett, semmilyen érzelem nincs bennem, tehát nem haragszom, nem vagyok mérges, elfogadtak hogy ő ilyen, ez van. Határokat húztam, ha ezeket ő átlépi tudtára adom, és utána úgy hisztizik ahogy akar.

Nálam teljes a lelki béke.

2023. ápr. 20. 19:23
 34/42 A kérdező kommentje:
Hát köszi a válaszokat, azért még mindig el vagyok kenődve. Volt olyan, amikor a párom is nálunk volt, hogy a nagymamám mondott valamit, hogy a nagypapám nem mindig bánt jól anyámékkal. Anyám azt mondta, hogy semmi baj, én ezt már rég elengedtem, xy (én) vagyok az, aki azt hiszi, rossz szülő voltam, pedig én nagyon jó voltam és mindent megkapott. Nagymamám is helyeselt és kérdezte is tőlem, hogy ugye hogy milyen jó szüleid vannak, sose vertek meg nem? Egyrészt de, másrészt ha nem is vernek valakit még lehet rossz szülő. Én meg nem mertem szembeszállni, úgyis a felnőttnek van igaza...
2023. ápr. 21. 09:07
 35/42 anonim ***** válasza:
67%
De te meddig akarod még a kisgyereket "játszani"? Ha százan mondják, hogy a gyilkos galóca tápláló és egészséges étel, akkor úgy lesz?
2023. ápr. 21. 09:13
 36/42 anonim ***** válasza:
100%
#34 A jó szülő nem hirdeti magáról, hogy ő milyen jó szülő. Erre azok éreznek kényszert, akik tudják, hogy sz.rul csinálták a dolgot és próbálják elhazudni, elfedni a sz.rszülőségüket. Egy jó szülőben folyamatos a kétség, hogy vajon jól csinálja/jól csinálta-e?
2023. ápr. 21. 09:15
 37/42 A kérdező kommentje:
#35 hát kb eddig, most jutottam el oda szakember segítségével, hogy változtassak
2023. ápr. 21. 09:17
 38/42 anonim ***** válasza:
100%
37, de mondod, hogy még mindig el vagy kenődve. Felnőtt nőként párkapcsolatban, önállóan élve nyugodtan higgy magadnak, nem anyukáék mondják meg a tutit, az addig van, míg életben maradni sem tudnál nélkülük. Gyerekként csodának tűnik a szülő, felnőttként már nyugodtan leveheted a szemellenzőt. Szeretsz köztük lenni? Nem. De, néha igen. Tehát nem. Vedd észre, nem ők a világ közepe.
2023. ápr. 21. 09:24
 39/42 A kérdező kommentje:
Igen igazad van, sajnos nekem sokáig tartott ezt felfogni, vagyis inkább megengedni magamnak, hogy belássam, nehezen megy, de menni fog
2023. ápr. 21. 09:27
 40/42 anonim ***** válasza:
100%
39, persze, mindenkinek sokáig tart, későn jövünk rá, hogy ez mind kidobott idő... És igen, menni fog!
2023. ápr. 21. 09:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!