Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy ilyenért normális hogy...

Egy ilyenért normális hogy nem tudok megbocsátás?

Figyelt kérdés
10 éves koromban apám szó szerint kidobta anyámat a lakásból, majd elvette a kulcsát, és addig nem jöhetett haza, ameddig nem írta alá a házassági szerződést. Anyám aláírta (4 kiskorú gyereke volt akkor), azóta is együtt élnek. Ez 10 éve, de apám jelenléte azóta is feszelyez. Akárhányszor kettesben vagyunk, alig várom, hogy vége legyen, nem bírom elviselni. Nem vagyok szemtelen, de ha lehet röviden válaszolok és nem nagyon beszélek vele (ez egyszerűbb amióta kollégiumban élek). Úgy látom ez zavarja, és sokszor kérdezi, mit gondolok róla, erre kitérő válaszokat adok. A többi testvérem (talán mert fiatalabbak) jobban kijonnek vele, bár velük is néha goromba. Nyilván nem jó a helyzet, de úgy tekintek rá mint egy idegenre azóta,akit egy ideig még el kell viselni. Ahogy írtam, direkt kollégiumba költöztem, van keresetem, remélhetőleg a diploma után teljesen meg tudom szakítani a kapcsolatot vele. Szerintetek velem van a hiba vagy ezen tényleg nem szabad tullepni?

2022. dec. 21. 20:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
75%
Teljesen igazad van.
2022. dec. 21. 20:28
 2/17 anonim ***** válasza:
96%
Ez érthető. Mégis érdekes lenne a történet háttere, nem szokás 10+ év és 4 gyerek után házassági szerződést kötni, és a feleséget kidobni sem.
2022. dec. 21. 20:35
 3/17 A kérdező kommentje:
Apám megkapta egy nagyobb lakás tulajdonjogat, viszont rajta volt egy rokonanak a haszonélvezeti joga. Ekkor apám jelezte, hogy csak akkor költözhetunk oda, ha anyám aláírja a szerződést. Anyám ezért azt mondta, ha ez az ára, maradjunk a kisebben. És erre lett a válasz amit írtam.
2022. dec. 21. 20:50
 4/17 anonim ***** válasza:
90%

Házastársat nem lehet csak úgy kizárni a lakásből. A törvény nem engedi...

Amúgy ritka féreg apád van. Anyádnak már akkor be kellett volna mennie a szomszédba s kihívni rá a rendőröket.

2022. dec. 21. 21:06
 5/17 anonim ***** válasza:
97%
Hát nem túl nagy a szerelem.
2022. dec. 21. 21:20
 6/17 anonim ***** válasza:
72%
Ekkora kamu szart
2022. dec. 21. 21:24
 7/17 anonim ***** válasza:
23%
Igen normális, de semmi értelme. Ez az ő dolguk. Viszont az a te dolgod,hogy mond el apádnak!
2022. dec. 21. 21:26
 8/17 anonim ***** válasza:
82%

Mindkét szülőd a végtelenségig tudatlan és ezért generáltak egy teljesen felesleges cirkuszt a családban, aminek a levét isszátok!

A törvény ugyanis kimondja, hogy házasság alatt kapott örökség, vagy a személyre szóló ajándék NEM SZÁMÍT közös tulajdonnak, hanem az magánvagyon. Válásnál sem lehet vita róla.

Teljesen felesleges volt a szerződés!

Anyád a legnagyobb hibás, hogy egy ilyen embernek 4 gyereket szült, mert apád biztos előtte sem volt egy matyó hímzés.

És ezt még tovább tetézte, hogy visszakullogott apádhoz, mihelyt az beengedte.

Én biztos, hogy beadtam volna a válást, ha 8 gyerekem van, akkor is.

4 gyerekkel hozzájuthatott volna önkormányzatihoz, vagy mit tudom én milyen volt 10-12 éve a családtámogatási rendszer, de 4 gyerek mindig sokat nyomott a latban.

Tehát ebben az esetben egyformán hibásak apád-anyád, vagy mindegyikkel tartasz egy felületes viszonyt, vagy egyikkel sem!

2022. dec. 21. 21:33
 9/17 anonim ***** válasza:
90%
Nem a te dolgod anyád helyett haragudni, mivel ő láthatóan nem csinál belőle ügyet. Azzal a részével foglalkozz - haragudj vagy ne haragudj - hogy apád milyen apja a gyerekeinek.
2022. dec. 21. 22:07
 10/17 A kérdező kommentje:
Utolsó, ez valahol igaz. De nagyon rossz élmény volt akkor azt ott megelni.
2022. dec. 21. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!