Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van "normális" szülő-gyermek...

Van "normális" szülő-gyermek kapcsolat?

Figyelt kérdés

Egy időben azt hittem, hogy csak én vagyok szerencsétlen, hogy egy kontrollmániás, idegbeteg anyával és egy elkerülő, munkamániás apával áldott meg a sors.

De ahogy itt is olvasom meg a való világban is, kb azt tapasztalom, hogy rendes család alig van, mindenhol defektesek ezek a szülő-gyermek kapcsolatok.

2022. dec. 19. 14:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Mert aki jól érzi magát a családjában, az nem ír ki kérdést róla.

Műszaki kérdést írtam ki, nekem az a terület a problematikus.

2022. dec. 19. 14:54
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy van
2022. dec. 19. 14:54
 3/11 anonim ***** válasza:
92%
Nekem az van
2022. dec. 19. 15:39
 4/11 anonim ***** válasza:
93%

Van, persze, többségében ilyeneket ismerek. Azok nem fognak ide kérdést írni.

N

2022. dec. 19. 15:41
 5/11 anonim ***** válasza:
75%

Ha jól értem a kérdésedet akkor véleményem szerint nincsen "normális" gyerek-szülő viszony, hiszen a gyerek amint rájön, hogy ő egy önálló entitás és ellent tud mondani illetve cselekedni a szülői akaratnak, el is kezdi már egészen pici korában és ez tart egészen a szülő haláláig.

Ennek az önérdekérvényesítő módnak a mértéke és módja nem mindegy. Nem mindegy, hogy csak figyelmek kívül hagyja amit javasolnak, vagy megpróbálja megvitatni velük, vagy éppen bántalmazza őket.

Ráadásul sokan elfelejtik, hogy a szüleik is voltak gyerekek és azokat a mintákat használják - vagy + irányban szülőként is amiket életük során begyűjtöttek.

2022. dec. 19. 15:45
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Vannak normális családok, persze. Csak ők nem írnak ide kétségbeesett kérdéseket. Ezért tűnhet úgy, hogy a diszfunkcionális családok gyakoribbak. Kb. olyan, mintha egy kórházban nézelődnél, és azt hinnéd, mindenki beteg...
2022. dec. 19. 15:59
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem pl normális családom van, normális szülőkkel. Boldog gyerekkorom volt.
2022. dec. 19. 16:31
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
A normális elég relatív ilyen tekintetben.
2022. dec. 19. 16:46
 9/11 anonim válasza:
100%
Vannak, én is csak mástól hallom, de sose tapasztaltam meg
2022. dec. 19. 16:50
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Olykor-olykor elejtve hallottam, hogy valakinek aránylag normálisak voltak a szülei, de ennyi. 29 év alatt...
2022. dec. 19. 17:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!