Van "normális" szülő-gyermek kapcsolat?
Egy időben azt hittem, hogy csak én vagyok szerencsétlen, hogy egy kontrollmániás, idegbeteg anyával és egy elkerülő, munkamániás apával áldott meg a sors.
De ahogy itt is olvasom meg a való világban is, kb azt tapasztalom, hogy rendes család alig van, mindenhol defektesek ezek a szülő-gyermek kapcsolatok.
Mert aki jól érzi magát a családjában, az nem ír ki kérdést róla.
Műszaki kérdést írtam ki, nekem az a terület a problematikus.
Van, persze, többségében ilyeneket ismerek. Azok nem fognak ide kérdést írni.
N
Ha jól értem a kérdésedet akkor véleményem szerint nincsen "normális" gyerek-szülő viszony, hiszen a gyerek amint rájön, hogy ő egy önálló entitás és ellent tud mondani illetve cselekedni a szülői akaratnak, el is kezdi már egészen pici korában és ez tart egészen a szülő haláláig.
Ennek az önérdekérvényesítő módnak a mértéke és módja nem mindegy. Nem mindegy, hogy csak figyelmek kívül hagyja amit javasolnak, vagy megpróbálja megvitatni velük, vagy éppen bántalmazza őket.
Ráadásul sokan elfelejtik, hogy a szüleik is voltak gyerekek és azokat a mintákat használják - vagy + irányban szülőként is amiket életük során begyűjtöttek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!