Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mérgező szülők gyereke, hogy...

Mérgező szülők gyereke, hogy tudtál megbocsátani?

Figyelt kérdés
Én most dolgozom fel pszichológus segítségével és jelenleg úgy vagyok vele hogy le akarom tiltani őket és teljesen megszakítani a kapcsolatot...
2023. ápr. 20. 06:24
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
84%
Azt próbáltad már, hogy jelzed amikor bántanak? Olyankor kérdeznék rá a helyedben, hogy mi ezzel a céljuk? Azt szeretnék, ha nem jönnék többet? Ha erre bagatellizálják a problémádat, akkor meg közölném, látom, eszükben sincs megérteni, mi a baj, most jobb lesz, ha tartunk néhány hét szünetet. Aztán majd meglátjuk, lesz-e változás. Mert ahogy most van, az nekem nagyon nem jó. Így nem vágsz el minden szálat, de látják, hogy lejárt az az idő, míg következmények nélkül bánhattak bárhogy veled.
2023. ápr. 20. 08:26
 22/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm ez jó ötlet, egy ideje nem jelezten már, mert amikor korábban jeleztem, én voltam a mindenen megsértődő. Mindig rosszabbul jöttem ki, ha megvédtem magam. De amióta elköltöztem és megtehetem, hogy nem találkozom velük, még nem próbáltam.
2023. ápr. 20. 08:31
 23/42 anonim ***** válasza:
68%
Mikor párod előtt aláznak, ő hogy vélekedik? Ő is látja amit te? Mindjárt mondom, miért kérdeztem.
2023. ápr. 20. 08:44
 24/42 anonim ***** válasza:
100%

Sem megbocsátani, sem elfelejteni nem tudom, amit velem tettek.

Én pszichológushoz jártam, járok. Egy ideig totál ki is zártam az életemből őket.

Most, hogs nekem lettek gyerekeim, ők kerestek fel, szeretnék a kapcsolatunkat jó(bb) mederbe terelni..

Így ha ritkán is, de talalkozunk. A viszony egy fokkal jobb lett. De közel nem szülő-gyerek kapcsolat a részemről. A szomszéd jolinénit sem "szeretem" kevésbé, mint őket.

A gyerekeimet imádják, jó a viszony köztük. Ezért "enyhültem meg" irányukba.

2023. ápr. 20. 08:49
 25/42 anonim ***** válasza:
100%
Még így is túl sok a kapcsolattartás velük, Kérező.
2023. ápr. 20. 09:01
 26/42 A kérdező kommentje:
#23 Amikor bemutattam a páromat, akkor anyám szándékosan rossz színben tüntetett fel. Szerintem azért, mert haragudott, amiért ilyen későn mutattam csak be (5 hónap után), mert ő azonnal meg akarta ismerni és sokat csesztetett is vele, ezért mentem bele, pedig még húztam volna. Engem elküldött takarítani, hogy ők kettesben legyenek és sorra vette minden családtagot, mindenkiről mondott valami rosszat, "felkészítette", hogy ki mit fog mondani és ki milyen rossz tulajdonsággal rendelkezik. Persze rólam is szó volt, hogy én gyerekkoromban ezt meg ezt csináltam és milyen nehéz a személyiségem. Este sírtam nagyon, azt mondta a barátom, hogy nem minden család tökéletes, de ő jók érezte magát, menne még szívesen és nagyon szeret. (Amúgy rendesek voltak vele csak engem alázott anyám) Azóta régebb óta együtt vagyunk és már tud szinte mindent, nem foglalkozik azzal, hogy most rólam ki mit mond, mert szeret és nem fog elhagyni azért, mert xy szerint én ilyen és olyan vagyok. Úgyhogy jól kezeli szerintem, azt nem akarnám, hogy szembemenjen velük vagy ilyesmi.
2023. ápr. 20. 09:09
 27/42 anonim ***** válasza:
100%
26, ez de jó, mondom, miért kérdeztem. Ebből úgy látszik, hogy a párválasztásod jól sikerült. Mert az előzmények alapján simán kiköthettél volna egy (esetleg másképp) bántalmazó társ mellett. Aki az elején begyűjt rólad minden infót családi körben, majd látja, hogy a kutya sem fog téged megvédeni, és még az életet is kiszívja belőled. Semmiképp nem akartalak volna rávenni, hogy a párod menjen szembe a családoddal, csak jó tudni, hogy ő tényleg társad, megérti és látja a problémáidat. Továbbra is azt javaslom, amit 21-ben, nem kell védekezned, nincs semmi bűnöd, annyi csak a dolgod, hogy felnőtt emberként beszélj, ne gyerekként. Azon túlvagy, anyuék is felnőttként kell, hogy kezeljenek.
2023. ápr. 20. 09:30
 28/42 anonim ***** válasza:
81%

#22 "amikor korábban jeleztem, én voltam a mindenen megsértődő"

A következő alkalomnál okosan, higgadtan érdemes lehet őket megismertetni a gaslighting fogalmával is. Mondd nekik, hogy a pszichológiában nagyon jól ismert érzelmi bántalmazás az, amit csinálnak veled.

2023. ápr. 20. 09:37
 29/42 A kérdező kommentje:
Volt részem mérgező kapcsolatban is sajnos, volt munka azzal, hogy most egészséges párkapcsolatban éljek.
2023. ápr. 20. 09:56
 30/42 anonim ***** válasza:
100%

Nem bocsátottam meg, hogy tönkretették az életemet, és sohasem fogom.

Az egyikkel gyakorlatilag teljesen megszakítottam a kapcsolatot, apával évi néhányszor találkozom (ő abban volt hibás, hogy nem vált el, hanem kitett a folyamatos és mindennapos szóbeli bántalmazásnak).

Ő persze nem érti, mi a bajom, elvégre ezen alkalmak négyszemközt zajlottak, senki más nem volt szem- és fültanúja, de már nem magyarázom neki, mert teljesen felesleges.

A 9-esnek meg úgy tűnik, elmentek otthonról, amiért még az áldozatot! biztatja változásra. Vagy az életben nem bántalmazták még, vagy teljesen beidomult a bántalmazójának és elhitte, ő a hibás.

2023. ápr. 20. 10:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!