Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire káros az, ha a szülő...

Mennyire káros az, ha a szülő büntetésből nem szól hozzá a gyerekhez, levegőnek nézi?

Figyelt kérdés
2023. márc. 31. 09:11
1 2 3 4 5 6 7
 61/62 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon. A szüleimet agyba-főbe verték gyerekkorukban, ők elhatározták, hogy sosem emelnek rám kezet. Ez így is tortent. A liberális gyereknevelést ötvözték a passzív-agresszióval, állandóan gyomoridegem volt.

Állandó csenddel verés volt a jutalmam, ők is így játszmáztak a sz*r párkapcsolatukban, volt hogy apám nem szólt hozzám vagy anyámhoz egy évig valami bagatell baromság miatt. Mondjuk ő családot sem akart, csak jóanyám rácsimpaszkodott. Ő is a lelki terrort, manipulációt, csenddel verést, mindent bevetett. Egyébként tavaly nyáron mondta el, hogy nem ilyen gyereket akart, mint én, már a szemem színe is egy csalódás volt neki. Mindig is nemkívánatos egykeként somfordáltam a szomszédokhoz, ott volt kiabálás, de élet is, egy normális család volt, ott éreztem otthon magam.

Nem haragszom rájuk, nyilván van pár szép emlékek, sajnos látom hogy milyen megkeseredett emberek, kisiklott élettel.

Nem kellett volna gyereket vállalniuk, kamaszkorom óta járok pszichológushoz és pszichiáterhez, elég sok sebet okoztak, önbecsülésem, biztonságérzetem sosem volt, mai napig nincs.

2023. ápr. 23. 17:06
 62/62 anonim ***** válasza:
100%

53-nak:

El kell venni egy hétre a telefonját, vagy a számítógép elé nem ülhet 2 napig. Azt is lehet, hogy nem mehet át a szomszédba a barátjához, vagy nem engeded el egy programra, mondjuk egy szülinapra.

2023. ápr. 23. 19:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!