Mennyire káros az, ha a szülő büntetésből nem szól hozzá a gyerekhez, levegőnek nézi?
Én is úgy gondolom, hogy nagyon káros. Rég felnőtt vagyok, de még mindig ezt (is) alkalmazza ellenem. Még mindig rosszul esik, olyankor úgy érzem, mintha megint gyerek lennék.
Köszönöm a válaszokat!
Kérdező!
Felnőttként azért nekem lennének ötleteim, hogy egy ilyen csenddel verős személyt hogyan fordítsak saját maga ellen.
Azt kérdezném tőle, hogy tudod mit mondanak a hátad mögött a Kovácsék, vagy akárkiék, aki neki fontos.. Erre tuti, nem bírna csendben maradni, mert kiváncsi lenne. Utána megkérdezné, hogy na mit és ekkor én nem szólnék hozzá többé.
Gyereket így büntetni aljasság, gonoszság. Ez által azt tanulja meg, hogy a szülőhöz nem lehet fordulni, a szülő nem elérhető számára. Ugyanolyan, mint aki lelép egy szeretővel és a gyerekeit elhagyja, semmivel sem jobb.
De miért mellé költöztél egyáltalán, ha tudod, hogy így viselkedik és mérgezi az életed?
Költözz el.
Vagy ne beszélj vele így sem, nem vagy köteles, ne nyisd ki neki az ajtót.
Na, látjátok emberek, pont ezt éri el az ilyen viselkedés, hogy felnőtt ember nem tud leválni egy olyan anyáról, aki felnőtt létére is úgy kezeli a gyerekét, hogy nem szól hozzá, ha valami derogál neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!