Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire káros az, ha a szülő...

Mennyire káros az, ha a szülő büntetésből nem szól hozzá a gyerekhez, levegőnek nézi?

Figyelt kérdés
2023. márc. 31. 09:11
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
100%
elozo vagyok, meg ami eszembe jutott. ha arrol van szo hogy inkabb nem akarsz orditani de magadba folytod a duht...azt lehet csinalni hogy annyit mondasz most nagyon megbantottal vagy na most merges vagyok en ki megyk a szobabol.... de akkor ennyi. nem orakig ra sem nezni stb. s szituaciobol kielepni utanna higgadtan megbeszelni
2023. márc. 31. 12:14
 32/62 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem az adott gyerektől függ. Az én gyerekeim mindent telibe szrnak, ha nem szólok hozzájuk egyenesen örülnek, hogy végre békén vannak hagyva, pedig még csak kisiskolások
2023. márc. 31. 12:16
 33/62 A kérdező kommentje:

Én is úgy gondolom, hogy nagyon káros. Rég felnőtt vagyok, de még mindig ezt (is) alkalmazza ellenem. Még mindig rosszul esik, olyankor úgy érzem, mintha megint gyerek lennék.

Köszönöm a válaszokat!

2023. márc. 31. 12:17
 34/62 anonim ***** válasza:
94%
De miért tartod vele a kapcsolatot, ha így viselkedik veled? Azért teszi, mert hagyod, megengeded nekim
2023. márc. 31. 12:23
 35/62 A kérdező kommentje:
Sajnos szomszédok vagyunk. Ha nem lennénk, nem beszélnék vele.
2023. márc. 31. 12:27
 36/62 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező!

Felnőttként azért nekem lennének ötleteim, hogy egy ilyen csenddel verős személyt hogyan fordítsak saját maga ellen.

Azt kérdezném tőle, hogy tudod mit mondanak a hátad mögött a Kovácsék, vagy akárkiék, aki neki fontos.. Erre tuti, nem bírna csendben maradni, mert kiváncsi lenne. Utána megkérdezné, hogy na mit és ekkor én nem szólnék hozzá többé.

Gyereket így büntetni aljasság, gonoszság. Ez által azt tanulja meg, hogy a szülőhöz nem lehet fordulni, a szülő nem elérhető számára. Ugyanolyan, mint aki lelép egy szeretővel és a gyerekeit elhagyja, semmivel sem jobb.

2023. márc. 31. 12:37
 37/62 anonim ***** válasza:
92%

De miért mellé költöztél egyáltalán, ha tudod, hogy így viselkedik és mérgezi az életed?

Költözz el.

Vagy ne beszélj vele így sem, nem vagy köteles, ne nyisd ki neki az ajtót.

Na, látjátok emberek, pont ezt éri el az ilyen viselkedés, hogy felnőtt ember nem tud leválni egy olyan anyáról, aki felnőtt létére is úgy kezeli a gyerekét, hogy nem szól hozzá, ha valami derogál neki.

2023. márc. 31. 12:38
 38/62 Metionin ***** válasza:
87%
Objektíven nézve nagyon. Szubjektíven nézve sokkal jobban elvoltam a csenddel veréssel, mint a folyamatos ordítással és veréssel, amit anyám otthon levágott napi szinten. Valamikor tinikoromban állt át a sértődött hallgatásra, hálát adtam az égnek, hogy legalább hagy tanulni és nem üvölt. Bár apámmal ordítoztak továbbra is.
2023. márc. 31. 12:55
 39/62 anonim ***** válasza:
80%
El kell dönteni, hogy ki a nagyobb gyerek...a szülő vagy a gyerek
2023. márc. 31. 13:19
 40/62 anonim ***** válasza:
100%
Elég gyerekes büntetés.
2023. márc. 31. 17:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!