Megharagudnál, ha a gyereked pszichológushoz fordulna, hogy feldolgozza/átalakítsa a tőled kapott káros mintákat?
A kérdésem csak elméleti, mert elgondolkodtató, hogy a környezetemben szinte mindenkinek vannak olyan sebei a szüleitől, amiért neheztel rájuk.
Nem feltétlen kell durva dolgokra gondolni, de szinte mindenki hoz olyan mintákat, ami az ő életüket megnehezíti, és ezért a szülőkre haragszanak.
Fájó belegondolni, hogy hogy lesz "a gyermekem a legnagyobb csoda" gondolatából, egy sérülésekkel tűzdelt kapcsolat.
Nekem rosszul esne, hogy egy pszichológusnak ecseteli a gyerekem a hibáimat, mikor annyi energiát fektettem bele, míg felnőtt. Ugyanakkor tudom, hogy ez az ő érdeke, és minden szülő hibázik valamiben.
Ti hogy vagytok ezzel, haragudnátok ezért?
Nekem rosszul esne, mert úgy érezném mindent megtettem, ami tőlem telt, mégsem volt elég, rossz anya voltam, jobbat érdemelt volna.
Ha pedig nem merte elmondani a sérelmeit, akkor még inkább haragudnék magamra, hogy ronthattam el így, hogy nincs bizalom, mikor mindent megtettem érte, akkor még tudtam volna változtatni és nem cseszem el az életét..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!