Mennyire káros az, ha a szülő büntetésből nem szól hozzá a gyerekhez, levegőnek nézi?
Van olyan is aki ordít mint a sakál, vagy inkább megveri a gyereket. Akkor inkább ne szóljon hozzám.
Nyilván egyik sem jó. De valahogy csak ki kell fejezni a szülőnek is, ha nem ok valami.
Persze meg is lehetne éppen beszélni. Csak általában a megbeszélés süket fülekre talál. Főleg a kamaszoknal.
Így nőttem fel - egyik szülő részéről vagy ordítás vagy csenddel verés.
Hagyjuk inkább, gyakorlatilag meg sem mertem szólalni, nehogy rosszat mondjak, mert vagy jött a kiabaálás, vagy tüntető csend napokon át - nem csak velem, mindenkivel így viselkedett.
2-eskét meg inkább nem kommentálom, örülök, hogy neki normális élete volt, nem egy kib. gyomorgörccsel telt az egész.
Akik még támogatják is a csenddel véres büntetést azoknak üzenem, hogy érzelmileg rohadtul éretlenek. Ez azoknak az eszköze, akik nem tudjàk magukat kifejezni. Önismerettel fejleszthető.
Amúgy meg rohadtul káros szépen le lehet építeni vele a gyerek önbizalmát.
6-os, próbáld ki milyen így felnőni és megtudod. Ahol ezt játszmázzák a szülők, itt alapból más probléma is van a kapcsolattal.
Az én anyám is sokszor eljátszotta ezt - máskor üvöltött -, na többek között ez is szerepet játszott benne, hogy ma már nem tartjuk a kapcsolatot. Biztos megérte ilyen passzív agresszívnak lenni.
Mert ugye mindenért ez ment, ha valamiben nem értettem egyet, valamit csinálni akartam. Mondok egy példát, nálunk az volt, hogy senki nem jöhet hozzánk és mi sem mehetünk sehova, mert minden barátunk biztos csak rossz hatással van ránk, nem szabad "nagylányoskodni", ez így 16-18 évesen azért már elég gáz volt. Ha 17 évesen 2 hét gyomorgörcs után el mertem kérezkedni egy születésnapra úgy, hogy amúgy a 10 órás busszal már jöttem is haza, akkor először azért nem beszélt velem, mert egyáltalán felmerüt bennem a gondolat, aztán ha lázadtam, hogy menni szeretnék és elmehettem, utána napokig azért, mert elmentem.
Ki se mertem jönni a szobámból, se megszólalni, se semmi. De mindenért ezt ment, f*sza volt így élni.
Inkább ne szólt volna hozzám, mint hogy orsítson meg megverjen.
Egyébként ez a nem hozzászólás borzasztó káros. Aki ilyeneket alkalmaz a gyerekén, annak nem való kisgyerek
Rendkívül káros.
Rosszabb, mintha megverné a gyerekét.
Ettől függetlenül sokan csinálják, és ahogy a válaszokat nézem, pártolói is vannak.
Nekem soha nem jutna eszembe ilyen.
Ha pedig valaki (pl. partner) így viselkedne velem, inkább kiprovokálnék vele egy veszekedést, minthogy hagyjam, hogy napokig ne szóljon hozzám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!