Mennyire káros az, ha a szülő büntetésből nem szól hozzá a gyerekhez, levegőnek nézi?
Hellótok!
Segítsen valaki - mert annyi itt a nevelési tanácsadó: Milyen büntetést, és hogyan kell alkalmazni egy gyerekkel szemben, ha az súlyos, akart vétséget követ el?
Nem az érdekel, hogy mit ne, hanem azt, hogy mit?
Üdv.
Olyan hülye vagy utolsó válaszoló. Azt ugye tudod, hogy ezek a szülők ezt a büntetést nem súlyos vétségeknél alkalmazzák?
Mondok egy példát középiskolás koromból: például lerobbant a busz és késtem az első óráról.
Már felnőtt vagyok, jelenleg olyan esetekben alkalmazza amikor nem az van, amit ő akar. Például: nem azt a munkahelyet választottam, amelyik szerinte jobb lett volna nekem, vagy nem tetszett neki hogy egyik este nem otthon voltam, hanem elmentem randizni.
Ilyen kaliberű dolgokért több napos silent treatment a büntetés.
Szerencsésebb lett volna, ha a kérdésemre adsz választ (,vagy nem válaszolsz). E helyett minősítést, kioktatást kaptam Tőled. :)
A kérdező, a posztban nem említette, hogy milyen súlyú cselekedet után büntetett így.
"El kell magyarazni a gyereknek, hogy rosszat tett, fajdalmat, kart okozott es ki kell talalni egy aranyos buntetest."
De azt kell még pluszban megérteni, hogy az ilyen szülők általában nem is szimplán valami rossz tett büntetésére használják fel azt, hogy nem szólnak a gyerekhez, hanem ezzel próbálnak bennük bűntudatot kelteni bàrmiért, amiben nem egyezik a véleményük. Tehát nem is nevelés ez náluk, hanem megsértődnek és azt akarják elérni vele, hogy a gyerek sz*rul érezze és alávesse magát a további kontrollnak.
Ez egy ilyen nagy félreértés itt, hogy Péterke megverte az osztálytársát és az anyja ezért nem szól hozzá 3 napig. Azért sem szól hozzá, mert nem azt nadrágot vette fel, ami neki tetszik vagy mert nem azokkal barátkozik, akik neki szimpik vagy mert nem akar kémia szakkörre járni, ahogy ő azt jónak látná. Az ilyen szülőnél ez egy alapreakció, mert személyes sértettségnek veszi, ha a gyerek elképzelései nem egyeznek az övével.
Apám ezt csinálta, amikor mondtam, hogy nem akarok egyetemre menni. Akkor enyhült meg, amikor pótfelvételivel az ő kedvéért mégis jelentkeztem és felvettek. Amikor otthagytam, akkor közöltem vele, hogy rosszul esik, hogy ilyenkor levegőnek nézel, szerencsére emiatt másnap nem volt ez, pedig érettségi évében fél évig ez történt. Párszor még mondta, hogy sehova nem vesznek fel érettségivel (dehogynem), de levegőnek nem nézett.
Borzasztó káros amúgy, soha nem fogom ezt csinálni a gyerekemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!