Megloptam a szüleimet, de nem merem elmondani. Mit tegyek?
7
Persze, majd egy kis üngyömbüngyöm kiscsillagom többet ne csinálj ilyettől pálfordulatot vesz a kérdező. Aki egyszer megtette, megfogja máskor is. Igenis érezze a súlyát, hogy mit tett.
Furcsa, én a mai napig a szüleimtől egy ezrest nem tudnék elvenni, de gyerekkoromban sem fordult meg még csak a fejemben sem, hogy a vissza járót a boltból megtartsam.
A kérdező egyből nagy pénzzel indult, rögtön 25 ezret nyúlt le. A MINIMUM, hogy visszafizeti és talán elfogadom a bocsánatkérését.
Ő talán szerette és tisztelte a szüleit, mikor kivette a fiókból a 25 ezret, remélve hogy sosem derül ki? De véditek az ártatlan kis bárányt.
Hát a szülő meglopásához, főleg ha pénztől van szó semmi az, hogy egy hónapig a gyerek mosogat. Legalább hülyeségre ne biztassátok. Ne szabja meg rögtön ő a büntetést? Remekül hatna a szüleire, hogy ahelyett, hogy vállalná a következményeket, még ilyen idióta kikötései legyenek.
Kérdező, szerintem akkor van bocsánatra legnagyobb esélyed, ha őszintén eléjük állsz, és mindenféle bevezető nélkül elmonodod, hogy Anya, apa, pénzt loptam tőletek. Visszafizetem, vállalom a büntetést és bocsánatot kérek.
Ez így korrekt lenne. Ha a szüleid normálisak, nem fogják a fejedet venni, főleg ha látják, hogy megbántad. Annál jobban szereti egy szülő a gyerekét, te azt most még el se tudod képzelni, hogy mennyire.
Sok szerencsét!
Hány éves vagy?
Tíz tizenkét éves lehettem mikor ez történt velem.
Sajnos elég rossz baráti társaságot választottam magamnak és sajnos én is loptam pénzt is telefonálásra (mikor még szinte csak nyilvános fülke volt) és cigit is és együtt elszívtuk...
Nagyon megbántottam őket evvel de megbocsájtottak, mert elmondtam nekik.
34/N
Annyit hozzáfűznék, hogy az sem mindegy, hogy alapjáraton, hogy álltok anyagilag. Mert ha nem álltok jól, te meg 25 ezret eltapsoltál hülyeségre, akkor az még kellemetlenebb, mintha a szüleid amúgy vállalkozók, több milliótok van, és az a 25 ezer kb semmi.
Nem mintha szép lenne így is, mivel gondolom nem te dolgoztál meg azért a pénzért, tehát erre nincs mentség, de én személy szerint nagyobb büntetést szabnék ki rád, ha amúgy is olyan helyzetben vagytok, amikor összébb kell húzni azt az övet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!