Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a jó a szülőségben?

Mi a jó a szülőségben?

Figyelt kérdés
2023. febr. 19. 10:14
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 anonim ***** válasza:
35%

"ti rosszul döntötök"

Majd gondolok rád. a 22 Wellness medencéből az egyikben jó.

Milyen rossz is lehet milliókat magadra költeni.

Ja vagy te azt sem tudod hogy az milyen érzés.

Sebaj. „Irigyellek”.

2023. febr. 20. 16:59
 52/71 anonim ***** válasza:
67%

"úgy érezném csapdába kerültem, amiből nincs kiút, hogy a gyerek már mindig ott lesz"

De nem lesz mindig gyerek. Egyre inkább a társad lesz, egy jóbarát, akire számíthatsz és aki számít rád akkor is, amikor már el tudja látni magát. Emberi kapcsolat, a legszorosabb fajtából. Ha jól neveled.

2023. febr. 20. 17:04
 53/71 anonim ***** válasza:
100%

"Majd gondolok rád. a 22 Wellness medencéből az egyikben jó."

Érezd jól magad! :) De csak négy nap lesz. Az semmi. :)

2023. febr. 20. 17:07
 54/71 A kérdező kommentje:
52, az rengeteg idő, addig milliószor megfullaszt. Nekem csend kell, nyugalom. Nincs szükségem plusz emberi kapcsolatra sem az életelmben, tökéletesen elgendő, ami van.
2023. febr. 20. 17:09
 55/71 anonim ***** válasza:
72%

"Nekem csend kell, nyugalom. Nincs szükségem plusz emberi kapcsolatra sem az életelmben, tökéletesen elgendő, ami van."

Nem biztos, hogy mindig így lesz. Nem kell előre eldönteni, de jól teszed, ha nyitott vagy mindenféle emberi kapcsolatokra - ami még nem jelenti azt, hogy a napi 24 órából 24-et másokkal kell töltened.

A (boldog! - róluk beszélek) szülők is mind másfélék, sok köztük ugyanúgy nyugalomra vágyik, mint te. Egy idő után épp ehhez a bizonyos nyugalomhoz tud nagyon is hozzájárulni, ha van valakinek gyereke, nem egyedül kell betegeskednie, megöregednie. (Amivel nem azt akarom mondani, hogy azért kell gyereket vállalni, hogy legyen majd, aki istápolja az embert öreg korában.)

2023. febr. 20. 17:24
 56/71 A kérdező kommentje:
55, megértem a nézeteid, viszont a legtöbb esetben idős korára így is úgy is egyedül marad az ember. A gyerekek elköltöznek, sok esetben külföldre vagy csak az ország másik felébe, és nem lesz mindennapos a találkozó, sőt, még a telefonálás sem. Hogy ez rossz, vagy jó, mindenki maga döntse el. Én szívesen vonulok majd be egy otthonba, ha eljön az ideje, de ha lenne gyerekem, sem szeretném, hogy ő istápoljon idős koromban.
2023. febr. 20. 19:47
 57/71 anonim ***** válasza:
80%

Durvan Introvertalt szulo vagyok ... Van egy extrovertalt gyerekem

Kepzelheted!

Amugy nagyon jo hatassal van ram. Nyitottabb lettem a vilagra. Jobb lett a komunikaciom konfliktus kezelesem es tobbet mosolygok.

Teny h lefaraszt de minden nap van 1-2 ora mikor magam vagyok es visszatoltodom.

Van idom magamra a hobbimra a kinezetemre. Hiaba nagyon tarsasago a gyerek megis van idom mindenmasra is.

Pl a jatszon nagyon jol elvan a tobbi gyerekkel nem engem nyuz, ha elfarad jon hozzam es kettesben homokozunk nekemeg volt 30 percem elotte nyugiba.

Szoval ilyen kulonbsegek mellett is megoldhato mindenki igenye.

2023. febr. 20. 19:48
 58/71 anonim ***** válasza:
62%

"Én szívesen vonulok majd be egy otthonba, ha eljön az ideje, de ha lenne gyerekem, sem szeretném, hogy ő istápoljon idős koromban."

Ott is sokkal vidámabb úgy, ha van, aki látogat kintről, aki segít mindenféle ügyintézésben, stb., mert ha nagyon bezárkózol (amit ott is lehet - volt rokonunk, aki ilyen otthonba költözött öreg korában), ha kívülről semmi inger se jön, akkor jön helyette a demencia meg ilyenek.

2023. febr. 20. 20:11
 59/71 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és szerintem a jól működő családokban ha van is, aki elköltözött, nem tartja már olyan szorosan a kapcsolatot a szülőkkel, azért mindig akad olyan rokon, aki viszont igen (ha nem is saját gyerek, akkor testvére gyereke, unokája, stb., mert a szülőségben az is jó, hogy ha sokan szülővé válnak egy családban, akkor egyre nagyobb lesz tőle a rokonság, így nem csak a saját gyerekei tartják majd a kapcsolatot mindegyikkel, hanem egymás gyerekei, unokái, stb. is).
2023. febr. 20. 20:18
 60/71 anonim ***** válasza:
70%

Kinek mi, egyénfüggő.

Attól is függ, hogy milyen gyerek jutott.

Végső fokon pedig a szülőség út a halhatatlanság felé.

2023. ápr. 9. 04:30
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!