Mi a jó a szülőségben?

10!
99,9% RAJTAD MULIK. A többi hablaty. Lehet akármilyen jó az edzod,a csapat, milliárdos szülő, szuper tanár, fonok akarki, akármi, RAJTAD múlik. A gyerekneveles a GYEREKEN múlik.

A gyerekneveles a szulon mulik!
A kerdes az h a gyerekbol mit tud kihozni!

"A gyerekneveles a szulon mulik!
A kerdes az h a gyerekbol mit tud kihozni!"
Nem, a kérdés az, hogy a gyerek mire képes. Egy vakbol nem lesz festomuvesz, egy némaból énekes, egy szégyenlős gyerekből színész, egy vértől undorodóból szivsebesz.

"A gyerekneveles a GYEREKEN múlik."
Ez a szülői felelősség teljes elhárítása. Aki így gondolja, még gyerek, tehát egyelőre ne vállaljon gyereket.

16!
Pedig q gyereken múlik. Az ő személyiségén. A szulo ezt nem tudja megvaltoztatni. A felelősségnek meg köze nincs hozzá.

Ja, 18.
Tehát az alkesz, nem torodom szülő gyereke csak és kizárólag alkesz lehet, ugye? Igaz, itt is kb naponta olvasni a xar/alkesz/akarmi az anyam/apám, sosem törődtek velem en még agysebesz vagyok torteneteket. Nahát, lehet hoyg mégsem a szülőnek múlik ez, hanem q gyereken?

6
""Felpontoztam az egyest, mert az ő szemszögéből neki van igaza."
Ezek után nem hiteles a folytatás...""
Álljunk meg egy pillanatra. Miért ne lenne hiteles, hogy én szeretem a gyerekeimet és örömként élem meg őket, csak azért, mert annak is igazat adok, aki az ő szemszögéből igaz, de neked nem tetsző választ adott?
Válaszolt a kérdésre, nem? Mi a jó a szülőségben? Neki semmi. Ezért nem érdemel senki lepontozást, merthogy a kérdésre válaszolt. De a hozzád hasonló nulla empátiával rendelkező fajankók mindenbe belekötnek persze, akinek mása a vélemény, az rohadjon meg, igaz?
Másrészt az, hogy a gyerekből lesz e festőművész nem a gyereken és nem is a szülőn műlik, hanem a gyerek egyéni tehetségén. Forszírozhassák a szülei és akarhatja ő is, hogy profi balett táncos legyen, ha nincs benn az a plusz, ami a tehetséget tehetségessé teszi. Akármilyen szépen is hangzik, de a valóságban nem lehet mindent csupán szorgalommal és akarattal elérni.
Ahogy vannak rosszabb és jobb gyerekek is, és vannak, ahol hiába jó a szülő, ha a gyerek drogozni, alkoholizálni akar például, vagy épp mentális problémája van esetleg sima tinikori beilleszkedési zavarral, depresszióval küzd. Láttam én már olyan családot is, ahol a gyerek idegbeteg volt, de volt oka, mert az apja börtönben volt, az anyja meg verte. De ugyanakkor olyan "rossz" gyereket is láttam, aki azért gonoszkodott, hogy beilleszkedjen egy adott iskolai csoportba, és valahova tartozónak érezze magát a kortársai között. Nem tudom miért akarnak pszichológust játszani egyesek itt csak azért, mert van 1-2 gyerekük és máris mindenttudók hiszik magukat. :D
Lehet mindenért a szülőt hibáztatni persze, de azért álljunk meg egy pillantra, mert a gyereken is múlik sok minden.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!