Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a jó a szülőségben?

Mi a jó a szülőségben?

Figyelt kérdés
2023. febr. 19. 10:14
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
71%

"semmi nem érdekli őket. ... gyerekeznek"

Akkor nem semmi nem érdekli őket, hanem a gyerekezés érdekli őket.

Aki még nem próbálta, fogalma sincs róla, hogy milyen jó hobbi! :)) Kilépés a komfortzónából, ami együttjár mindenféle kihívással (szellemivel és fizikaival egyaránt), sokkal több kreativitást igényel, mint bármilyen kézműveskedős hobbi, sokkal izgalmasabb, mint bármilyen kaland, amiben gyerek nélkül részünk lehet, nagyságrendekkel többet lehet tanulni belőle, mint a legjobb személyiségfejlesztő tréningekből, stb.

2023. febr. 20. 08:22
 42/71 anonim ***** válasza:
68%

Aki még nem próbálta, fogalma sincs róla, hogy milyen jó hobbi! - ja, remek hobbi, csak épp MAGAMRA nincsen lószr időm sem, meg mindent - mindent! a gyerek heppjéhez kell igazítani.

Remek, tényleg. De ezt általában öngyőzködés méghozzá olyanoktól akik maguknak sem merik bevallani, hogy a gyerek óta minden a gyerek közül forog és magára-kettesben semmi ideje és-vagy energiája.

A kedves gyerekes ismerősök is ilyen nyálas szöveggel jönnek, közben meg karikák a szemük alatt, mindig fáradtak, leharcoltak, munka-gyerek-munka-gyerek ennyi az életük és még a nyaralást is 100%-ban a gyerek igényeihez kell igazítani, vagy egy nettó hiszti lesz az egész.

Nekem ne mondja senki, hogy ez "jó és az egyént építő", mert egyszerűen hazugság és önámítás.

2023. febr. 20. 12:05
 43/71 anonim ***** válasza:
63%

Az összes munkatársam ami benne van a szülőségben mind kimerült, idegbeteg, és soha nincs pénze.

Volt olyan is aki már velem akart összejönni mert annyira nincs pénze.

Esküszöm igy terjed el a pletyka a meló helyen hogy „Én neki udvarlók.”

Mikor meghallottam nem tudtam sirjak e vagy röhögjek.

Még a főnök is mondta, hogy vele „akartak összehozni”

ja vagyis rálépne a nyakamra mert nekem van pénzem neki meg ablakba.

Hát ez gusztustalan és szánalmas.

46 évesen több esze is lehetne.

Bizonyára megérte neki a 2 gyerek.

A dohánygyárak mondjuk hálásak neki.

2023. febr. 20. 16:16
 44/71 anonim ***** válasza:
77%

Én erre úgy tekintek, hogy voltam ovis, kisiskolás,stb, tehát újraélni ezeket nem akarom.

A felnőtt lét az önkiteljesedésről szól.

Persze vannak, akiknek ez gyerek mellett is megy, és nem arra használják a gyereket, hogy a második gyerekkorukat éljék, de ez a ritkább, magukra semmi idő nem marad.

2023. febr. 20. 16:21
 45/71 anonim ***** válasza:
77%

"mindent - mindent! a gyerek heppjéhez kell igazítani"

Ez alapvető tévedés! Pont nem arról szól a gyereknevelés, hogy körülötte forgatod a világot, hanem sokkal inkább arról, hogy megtanítod elfogadtatni vele, hogy társadalomban élünk, ezért - egész pici korától - másokra is tekintettel kell lennie: ha van egy ikertestvére, már nulla éves korától sorba kell állnia a ciciért is, hogy csak egyet mondjak. :)

"még a nyaralást is 100%-ban a gyerek igényeihez kell igazítani, vagy egy nettó hiszti lesz az egész"

Ez az alapvető tévedés miatti elkényeztetésre való berendezkedés következménye, nem pedig a gyereknevelés szükségszerű velejárója.

2023. febr. 20. 16:23
 46/71 anonim ***** válasza:
70%

Ezért találják fel a gyerekmentes szállodákat, éttermeket, de sok momzilla még ez ellen is lázad, holott énidőre mindenkinek szüksége lenne:D

2023. febr. 20. 16:24
 47/71 anonim ***** válasza:
9%

"A felnőtt lét az önkiteljesedésről szól."

Gyerek nélkül nem fog menni, csak az önámítás. Egy csomó boldogságtól megfosztjátok magatokat, akik így gondolkodtok. Az anyagi javakból valószínűleg több jut így nektek, de ha annyival be is éritek, az már a ti bajotok.

2023. febr. 20. 16:29
 48/71 anonim ***** válasza:
76%

" Egy csomó boldogságtól megfosztjátok magatokat, akik így gondolkodtok."

Hagy döntse már el mindenki magénak hogy neki mi a boldogság. Neked a szülőség másnak meg nem!

Én mondjuk most a Spirit Hotel-ben fogok „rohadni” 4 napig.

Ezt a szöveget meg egy 1.5 milliós PC-röl írtam.

Most megyek sírni, hogy mekkora tragédia, hogy nincs gyerekem.

Te jó ég hol a kötél.

2023. febr. 20. 16:39
 49/71 anonim ***** válasza:
43%

"Hagy döntse már el mindenki magénak hogy neki mi a boldogság."

Hol írtam, hogy nem döntheti el magának mindenki? :D

És miért fáj annyira, ha újra és újra leírom, hogy ti rosszul döntötök (mert se a Spirit Hotel, se az 1.5 milliós PC nem tart örökké)? :)

2023. febr. 20. 16:53
 50/71 A kérdező kommentje:
Engem például nem igazán mozgatnak az anyagi javak egy normál alapon túl. Nekem a nyugalom, ami mindennél fontosabb. Ezen kívül úgy érezném csapdába kerültem, amiből nincs kiút, hogy a gyerek már mindig ott lesz.
2023. febr. 20. 16:57
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!