Jogos ha egy picit sértődött vagyok?
"úgy élte meg hogy végre, mindent szabad."
na, de pont az a lényeg, hogy úgy éljen, hogy megtanulja: nem, nem szabad mindent megtenni, amire éppen kedve szottyan, mert akkor hová fajul még jobban el ez a világ ?!
Szerintem az még nem elnyomás, ha egy csupán 15 évest nem engednek el a szülei éjszakai bulikba...
meg az sem mind1, hogy fiú vagy lány az a 15 éves....
15 éves kislányt én is jobban féltenék, mint egy 15 éves fiút.
De, meg szabad tenni. Ugyanis elköltözött otthonról, felnőttként meg joga van hozzá hogy annyit igyon amennyit akar.
Ha a gyerekben/tiniben csak a korlátozás van, hogy ő semmit nem ihat, semmit nem bulizhat, csak a napfényes parkban sétálhat a barátokkal, garantálom, hogy a sárga földig, okádva fogja leinni magát amikor kikerül a kontrollod alól. Egyszerű inga-logika: ha valami el van nyomva, akkor az szabadulva dupla erővel csap ki a másik oldalra.
Én 16-17 evesen buliztam, ittam, értelmes módon engedték ezt nekem a szüleim, így amikor ténylegesen önmagam ura lettem, addigra már tudtam bánni a szabadsággal.
Azzal nem tanítod meg neki hogy vannak határok, ha letiltod a pcsába mindenről. Azzal hazudni tanitod meg, meg menekülni, majd kiélni magát az első adandó alkalommal amikor nem állsz a seggében.
"15 éves kislányt én is jobban féltenék, mint egy 15 éves fiút"
Aha, látom bejött a szokásos szexista duma is.
A fiadat szerinted nem drogozzák be, nem rabolják ki, nem verik meg, nem rabolják el, nem ölik meg, nem drogozzák be, nem veszik ki a máját,nem erőszakolják meg, csak mert fiú?
Azokat kérdezném, akik annyira ellene vannak a bulizásnak és osztják az észt. Mi a rossz abban ha a gyerek szórakozik? Nem kell mindig arra gondolni hogy full részegen, drogosan döglik meg valahol, azért vannak ennek kulturáltabb formái is. Az meg hogy 18 év alatt nem lehet csak azután szerintem ritka nagy hülyeség. Miért van korhoz kötve? Hogyha valaki betölti a 18. életévét már nem tehet felelőtlen dolgokat? Akkor már megtörtént a nagy megvilágosodás, nem fog inni, drogozni, akárkinek össze feküdni?
Kérdező, a múltat mostmár úgysem tudod megváltoztatni, de a jövőt igen, úgyhogy menj szórakozz, érzed magad jól, legyél a barátaiddal!
Szerintem egy gyerek még ne így szórakozzon...!
Aki még gyerek, az játsszon, az tanuljon, az aludjon és ne éjszakázzon!
Az, hogy valakinek nem engedik a szülei, hogy 15 évesen bulikázzon, kimaradjon, még nem jelenti azt, hogy később féktelen emberré válik és mindent ezerrel akar bepótolni.
Mint ahogy arra sincs garancia, hogy az elengedett 15 évest nem fogják az első bulin öten megbszni.
Minden normális szülő félti a gyerekét.
Ha szülők lesztek, majd megértitek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!