Jogos a szüleim sértődöttsége, vagy csak bűntudatot akarnak kelteni bennem?
Figyelt kérdés
Mind apám, mind anyám egy alkoholista alak, anyám ráadásul gyógyszer függő is. Állandóan bántottak otthon, nem fizikailag, mert egyszer kaptam pofont anyámtól. Hanem lelkileg. Sokszor megaláztak mások előtt, nem engedték, hogy barátaimmal legyek, vagy hozzám lejönnek. Azt sulykolták belém állandóan, hogy én semmire se fogom vinni. Nem engedték, hogy azt tanuljak amit akarok. Amikor kitanultam a szakmát, elmentem dolgozni, mellette letettem az érettségit és ráfeküdtem az idegennyelvre. Később sikerült elvégeznem egy nem túl erős főiskolát is. Igyekeztem többször segíteni a szüleimnek, de mindig csak durva fitymáló megjegyzéseket kaptam. Akkor szakadt el a cérna, amikor egyszer segítettem kifizetni a hitelüket és olyan megjegyzést tettek rám, hogy csak azért tettem, hogy fitogtassam azt, hogy nekem van pénzem. Erre közöltem velük, hogy rendben van én befejeztem. Azóta anyám fűnek-fának azt hangoztatja, hogy én mióta kivakaróztam lentről a sz**ból azóta le se ***om őket. Nagyon rosszul esik, mert ezt nem érdemlem meg, ugyanis a nevelésük ellenére is igyekeztem segíteni nekik. Meg nem hordom fent az orrom, csak egyszer mondtam, anyám mire vágsz fel kérdésére, hogy volna mire felvágnom, mert amit elértem, nélkülük értem el és igen is büszke vagyok magamra, hogy mindezeket elértem.2015. júl. 22. 08:13
1/6 anonim válasza:
Leírásod alapján már bőven felnőtt vagy. Mi köt hát még hozzájuk? Ha a helyedben volnék, már rég megszakítottam volna velük végleg minden kapcsolatot, és nem is rágódnék, kérődzenék ezeken a dolgokon, hanem élném az életem.
2/6 anonim válasza:
Valószínűleg úgy vannak vele, hogy ha már az ő életük rossz, akkor neked is legyen rossz.
Ne hagyd magad!
Szerintem nem kell sokat foglalkoznod velük. Ha valaki szól, akkor mondd el ezeket neki.
3/6 anonim válasza:
Dehogy jogos a sértődöttségük. Hadd dumáljanak.
4/6 anonim válasza:
Egyetértek a második hozzászólóval, és ez a hozzáállás gusztustalan a szüleid részéről.
Ne érezd rosszul magad miattuk, egyáltalán nincs igazuk. Éld a saját életed, és ne engedd nekik, hogy megpróbálják tönkretenni!
5/6 anonim válasza:
Mivel a szüleid, hiába próbálnád lesz_rni, nyilván számít a véleményük és ahogy hozzád viszonyulnak. Csak vígasztalásképp, nagyon sokan vagyunk a mostani 20-30-as generációban akik szorgalmas munkával ki tudtak törni a családi alaphelyzetből. Amit írsz, szerintem klasszikus megnyilvánulás: ha ezt csinálod, az a rossz nekik, ha meg azt, akkor úgy se jó. Magyarán velük már nem lehet jót tenni, mert nem is engedik, hogy segíts rajtuk. De amúgy is alapszabály, hogy mindenki csak magát tudja megmenteni és neked sikerült, gratulálok!!! :) Hidd el, ez a felvágás is olyan, hogy tényleg lehetsz mire büszke, és tudják is ezt a szívük mélyén józanabb pillanatban, csak amikor szembesülnek vele - pl hitelfiztés, vagy mikor szóba került - az egy pokoli rossz érzés nekik. Marad az alkohol meg a gyógyszerek.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Valóban tényleg mindent megpróbáltam, még elvonón is voltak, azt is én intéztem nekik. Kifizettem a hitelüket (közel 400 000 Ft) hogy ne veszítsék el a házat. Apám évek óta nem dolgozik. Anyámnak volna munkája, mert szakápoló, de az ital és a gyógyszerek miatt nem alkalmazzák.
2015. júl. 22. 10:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!